Görüş Bildir
Haberler
Caferağa'da Otopark Yapımına Karşı Direniş

Caferağa'da Otopark Yapımına Karşı Direniş

adem kara
31.07.2014 - 14:27 Son Güncelleme: 31.07.2014 - 16:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

Moda Gezi Bostanı’nın bulunduğu alana açık otopark yapılmasına karşı Caferağa Dayanışması ve mahalle sakinleri çadır nöbeti başlattı.

Sabah saatlerinde alana gelen dozerler, otopark için çalışma yapmak istedi. Ancak mahalle sakinleri ve Caferağa Dayanışması yıkıma karşı çıkınca dozerler geri döndü.

Bianet‘e konuşan Caferağa Dayanışması’ndan Melis Özbakır alana gelen görevlilerin otopark için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı gösterdiklerini söyledi.

Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Şengün de mahallenin otoparka karşı çıkması nedeniyle kararı tekrar gözden geçirmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bir yazışma daha yapabileceklerini söyledi.

Bostanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin otoparka dair ruhsat ve izinleri kaldırmasını isteyen imza kampanyası başlatıldı. İmza metninde alanın deprem toplanma alanı olarak belirlediği ve buranın mahallelinin tek nefes alabilecekleri yer olduğu belirtiliyor.

Dozerlerin yeniden geleceğini düşünen mahalle sakinleri ve Caferağa Dayanışması, bostanda nöbet eylemi başlattı.

Dayanışma saat 20.00’de bostanda forum gerçekleştireceğini duyurdu.

Kadıköy Moda semtinde “Afet Toplanma Alanı” olarak kullanılan alanın otopark yapılmak istenmesi üzerine, Caferağa Dayanışması alanı bostan haline getirilmişti.

İMCTV

Kaynak: http://www.imctv.com.tr/2014/07/31/mo...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0