Görüş Bildir
Haberler
'84 Sokak Köpeği Zehirlenerek Değil, Havasızlıktan Öldü'

'84 Sokak Köpeği Zehirlenerek Değil, Havasızlıktan Öldü'

ATKN
26.02.2015 - 16:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursa İnegöl Belediyesi, salı günü Yenişehir'de ölü bulunan 84 köpeğin zehirlenmediğini, ihmal nedeniyle havasızlıktan öldüğünü savundu.

İnegöl Belediyesi, Bursa'nın Yenişehir ilçesinde zehirlendiği iddia edilen 84 köpeğin neden öldüğüyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Belediye köpeklerin, bazı çalışanların ihmali sonucu nakil sırasında araçta havasız kalarak telef olduğunu iddia etti.

Köpeklerin olay günü nakil aracına 18.00'de yüklendiği belirtilen açıklamada, güvenliklerini sağlamak amacıyla kasaya çekilen brandanın kasayı havasız bıraktığı, 100 köpekten 84'ünün telef olduğu ifade edildi.

'Personelimizin ihmalkârlığı'

Belediye açıklamasında, olayın itlaftan kaynaklanmadığı savunuldu; 'Jandarma ekiplerinin olay yerinde yaptıkları incelemelerde, ilgili bakanlıktan görevli veteriner hekimlerin ölen köpekler üzerinde yaptığı kontrollerde ve yaşamına devam eden 16 köpeğin durumlarına bakıldığında olayın bir itlaf olmadığı, ihmaller sonucunda köpeklerin solunum yetersizliğinden dolayı öldüğü anlaşılmıştır' denildi. Açıklama şöyle:

'24 Şubat Salı günü saat 22.00 sıralarında çalışanlarımız Bayram B. ve Mustafa D. tarafından üç seferde götürülmesi gereken hayvanlar, ilgili personelimizin kendi başlarına aldığı inisiyatifle işi çabuklaştırma adına tek seferde sevk edilmek istenmiştir. Sevkiyat anında olumsuzluk yaşanmaması, köpeklerin aracın kasasından atlamaması ve düşmemesi için aracın kasasına branda çekilmiştir. Sorumlu hekimler tarafından taşıyıcı personele, hayvanların Boğazköy bölgesinde farklı alanlara bırakılması talimatı verilmiş olmasına rağmen personel gece karanlığında yolu şaşırıp mevcut bölgeden uzaklaşmıştır. Tabii bu zaman zarfında bir hayli süre geçtiği için personelimiz hayvanların araçta durumlarını kontrol etmeden olayın olduğu yerde hayvanları bırakmıştır. Personelimizin ihmalkârlığı, havanın karanlık olması ve personelimizin son durumlarına bakmadan hayvanları boşaltıp bölgeden uzaklaşması böyle talihsiz bir durumu ortaya çıkarmıştır.'

Yenişehir Belediyesi'nden farklı açıklama

Yenişehir'in Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise olayın ilçelerinde yaşanmadığını savundu ve 'Bu menfur hadiseyi gerçekleştiren ve ilçemiz sınırları içerisine terk edenler, İlçe Jandarma Komutanlığımıza bağlı ekiplerce yakalanmış, ifadelerinde yaptıkları işlemi itiraf etmişlerdir' dedi. Yakalanan kişilerin 'yaptıkları işlemin' ne olduğunu belirtmeyen Çelik şunları söyledi:

'Bu şahısların Yenişehir ilçemiz ve Yenişehir Belediyemiz ile hiçbir ilgisinin bulunmadığı kesinleşmiştir. Dün yaşanan olaylar neticesinde Sayın İlçe Kaymakamımız Süleyman Yılmaz Bey'in de ifadelerinde görüldüğü üzere; bu menfur olayı gerçekleştirenler ilçemiz dışından olup, şüpheliler hakkında '5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa Muhalefet' suçundan yasal işlemlerinin devam ettiği anlaşılmaktadır. Savcılıkça yapılan tahkikattan sonra 16 yaralı ve diğer ölü köpekleri, Yenişehir ilçemiz sınırlarına bırakan kişilerin Yenişehir ile nüfus kayıtları ve çalışan olarak hiçbir ilgilerinin olmadığı, farklı bölgede görev yaptıkları ortaya çıkmıştır. Tarafımıza yapılan iftira ve karalamalarla ilgili her türlü kanuni haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla beyan ederim.'

Kaynak: AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
3
0
0
0
0