Görüş Bildir
Haberler
Burger King: 'Üzgünüz'

Burger King: 'Üzgünüz'

Ulaş
22.01.2015 - 17:29 Son Güncelleme: 23.01.2015 - 09:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şirinevler Burger King'de müşteriden artan patatesleri aldığı gerekçesiyle bir çocuk şube müdürü tarafından dövüldü. Sosyal medyada yer alan paylaşımlarda olayın tanıkları yaşananları anlattı. Twitter üzerinden Burger King'e tepki gösterildi. Şirket çalışanın işten çıkarıldığını bildirdi.

Şirinevler’de bulunan fast food devi Burger King’e ait bir işletmede önceki gün müşterilerden artan patatesleri aldığı gerekçesiyle Şube Müdürü tarafından bir çocuğun dövülmesi üzerine açıklama yapan Burger King’den “üzgünüz” açıklaması geldi. Şirket, söz konusu çalışanın işten çıkarıldığını bildirdi.

Burger King’in Türkiye’de ana lisans sahibi olan TAB Gıda yaptığı açıklamada, “Söz konusu olay, Lisans Alan İşletmecimiz (Franchise) tarafından işletilmekte olan Şirinevler restoranında yaşanmış olup, öncelikle olaydan dolayı TAB Gıda olarak duyduğumuz üzüntüyü belirtmek isteriz. Yaşanan bu üzücü olayın Şirketimiz ve markamız tarafından asla kabul edilemeyeceğini bildirir Lisans Alan İşletmecimizin (franchise), olayda adı geçen çalışanının iş akdine haklı sebeple son verdiği bilgisini tarafınızla paylaşırız” ifadeleri kullanıldı.

Burger King firması yetkilileri ile yaptığımız görüşmede sorduğumuz, “Kişilik hakları zedelenen ve şiddete maruz kalan mağdur durumdaki sığınmacı küçük çocuğun uğradığı hak ihlalini telafi edecek misiniz, Burger King tazminat ödeyecek mi?” sorusuna cevap olumsuz oldu. Firmanın yetkilileri, gazetemize, “On bine yakın çalışanımız var. Söz konusu personelin iş akdini fesetmemiz yeterli” yanıtını verdiler.

  • Cumhuriyet
Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tu...

Sosyal Medyadan Tepkiler

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
3
2
1
0
0