Görüş Bildir
Haberler
Yemeden Önce Bir Kez Daha Düşünün: İşte Dünyadaki En Tehlikeli 17 Yiyecek

etiket Yemeden Önce Bir Kez Daha Düşünün: İşte Dünyadaki En Tehlikeli 17 Yiyecek

Fulin
19.05.2016 - 14:56

Dünyada yemeden önce düşünmeniz gereken birçok tehlikeli yiyecek var. Üstelik bunların çoğu her yerde bulunan yaygın yiyecekler. İşte dünyanın en tehlikeli yiyecekleri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yer Fıstığı

1. Yer Fıstığı

En tehlikeli yiyeceklerden biri olduğuna inanmak zor olsa da, dünyada milyonlarca insanın ölümcül fıstık alerjisi var. Yer fıstığı, alerjide ölüm oranı en yüksek olan gıda.

2. Filiz

2. Filiz

Sebze ve meyvelerin her zaman sağlıklı olduğunu düşünürüz. Ancak filizlenmiş gıdalarda salmonella, E.coli ve listeria gibi salgın hastalıklara yol açan bakteriler olabilir.

3. Sosis

3. Sosis

Sosis, 10 yaşın altındaki çocukların boğulma nedenleri arasında ilk sırada bulunan yiyecek. Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsüne göre günde bir sosisli sandviç, kolon kanseri riskini %20 artırıyor.

4. Ake Meyvesi

4. Ake Meyvesi

Jamaika'nın ulusal meyvesi olan Ake; uygun şekilde yetiştirilmediğinde toksin açısından çok zengindir. Jamaika istifrası adlı hastalığa yol açar. Yoğun karın ağrısı ve kusma ile başlayan bu hastalık; dehidrasyon, koma ve ölüme kadar gidebilir.

5. Domates

5. Domates

En masum sebzelerden biri olarak düşündüğümüz domatesin sapları ve yaprakları ölümcül derecede toksin içerebilir. Domates yaprakları kaynatılarak yapılan bitki çaylarından ölen insanlar raporlanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yeşil Yapraklı Sebzeler

6. Yeşil Yapraklı Sebzeler

Tıpkı filizler gibi; marul, lahana, ıspanak gibi büyük yeşil yapraklı sebzelerde de yüzlerce virüs ve bakteri tespit edilmiştir. Bu tür sebzeleri sirkeli suyla iyice yıkamaya devam.

7. Manyok

7. Manyok

Ülkemizde çok yaygın kullanılmasa da, bu bitki yüksek derecede siyanür içerebilir ve bu ölümcül olabilir.

8. Kiraz

8. Kiraz

Tıpkı elma ve şeftali gibi siyanür içeren kiraz; aşırı şekilde tüketildiğinde kusma, böbrek yetmezliği ve ölüme yol açabilir.

9. Hint Yağı

9. Hint Yağı

Bizde daha çok kaş kirpik bakımı için kullanılan Hint yağı, kabızlığa çare olarak da gösteriliyor. Ancak tüketmeden önce çok zehirli olduğunu bilmekte fayda var. Hint yağı üretiminde çalışan işçilerde bulantı, ishal ve hipertansiyon görülmektedir.

10. Fugu (Balon) Balığı

10. Fugu (Balon) Balığı

Japonya'da ısrarla tüketilen bu balık, dünya üzerindeki en zehirli yiyecek. Tek bir balık, 30 kişiyi öldürecek güçte. Sadece dişisi zehirli olan bu balık, uzman bir şef tarafından zehrinden arındırılmazsa sonuç kaçınılmaz. İstatistiklere göre Japonya'da 1887-1978 arasında tam 6 bin 925 kişi, yani yılda ortalama 75 kişi bu yemek yüzünden hayatını kaybediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yıldız Meyvesi

11. Yıldız Meyvesi

Böbrek sorunu olanlar için ölümcül seviyede tehlikeli bir meyveden bahsediyoruz. Bu meyvenin sadece 100 mililitresi nörotoksine dönüşüyor; beyin ve sinir sistemini çökertiyor.

12. Kayısı Çekirdeği

12. Kayısı Çekirdeği

Meyveler çoğu zaman yararlıdır ama çekirdekleri ve onların içindeki tohumları için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Kayısı çekirdeğinin içindeki badem diye adlandırılan tohumun hidrojen siyanür içerdiğini biliyor muydunuz? Ülkemizde ve dünyada badem yiyerek ölenlerin haberlerine sıkça rastlamak mümkün.

13. Durian

13. Durian

Güneydoğu Asya'da çok popüler olan bu meyvenin özünde bazı zehirli tohumlar yer alıyor. Özellikle pişirilmeden yenildiği zaman alkol zehirlenmesine benzer etkiler gösteren sonuçları var.

14. Mürver

14. Mürver

Mürver olgunken ve doğru pişirildiğinde tamamen zararsız bir meyve. Ancak bu da yeterli değil. Tohumları, yaprakları ve dalları tamamen ayıklanmalı. Aksi takdirde yoğun bir ishale sebep olacak siyanür ile karşı karşıya kalabilirsiniz ki bu durum ölümcüldür.

15. Mikrodalga Fırında Patlatılan Mısır

15. Mikrodalga Fırında Patlatılan Mısır

Bu pratik olarak gözüken atıştırmalık gözüktüğü kadar masum değil. Birlikte geldiği poşetin içindeki kimyasallarla mısırın içindeki bazı aromaların birleşimi ile ölümcül sonuçlar ortaya çıkabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Çiğ Kaju

16. Çiğ Kaju

Kaju çok yararlı ve özellikle çiğ olarak tüketildiğinde mükemmel bir besin kaynağı olarak gösteriliyor. Ancak siz siz olun dalından kopardıktan sonra 'çiğ kaju yararlı' deyip yemeyin. Çünkü bu halinin çeşit çeşit zehir içerdiği biliniyor. Marketlerde gördüğümüz çiğ kaju ise buhar ile özenle temizlendikten sonra raflara geliyor.

17. Ölüm Şapkası (Mantar)

17. Ölüm Şapkası (Mantar)

Çok fazla ölümcül mantar türü olmasına rağmen ölümle ismi anılan bir kaç mantardan bir tanesi bu tür. Yenmesi durumunda 6-12 saat içinde ani ishal, sıvı kaybı, vücut ısısının dalgalanması ile birlikte ölüm ortaya çıkıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1445
302
247
185
93
79
63
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ziya Akgül

adı ölüm şapkası olan bir şeyi niye yiyim amk

Nedim Karaca

Doğada hiç gezmedin herhalde

görüncek adam

Domates yaprağı ve sapı yiyen duymadım.Varsa zaten ölsün elleme.

Hilal

iyiydi :D

Krematoryum

7-Manyok Her gece üç tane yemeden uyuyamam.

Nedim Karaca

O ne olaki laaa AS:D:AS