Görüş Bildir
Haberler
Bulutların Üstünde Medeniyet: Uçakla Seyahat Ederken Uymanız Gereken 12 Kural

Bulutların Üstünde Medeniyet: Uçakla Seyahat Ederken Uymanız Gereken 12 Kural

Uçakla seyahat uzun bir süre önce bir lüks olmaktan çıktı. İş, tatil ve çeşitli sebeplerden seyahat ederken her geçen gün daha fazla insan uçağı tercih ediyor. Daha önce toplu taşıma kurallarını sizin için derlemiştik. Uçak da toplu olarak seyahat ettiğimiz bir araç; ama neyi ne kadar doğru yapıyoruz? Bazı şeylere dikkat ederek uçakla seyahati hem kendimiz hem de bizimle beraber seyahat eden diğer yolcular için daha konforlu hale getirebilir miyiz? Bu soruları cevaplamakta zorluk çekiyorsanız, cevapları hemen aşağıda:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. X-ray'den geçerken sıra size gelmeden gerekli hazırlıklarınızı yapın.

Olayı tek kişilik bir geçit törenine çevirmeyin. Kimse sizin kemerinizi, bozuk paranızı beklemek zorunda değil. Tüm kurallar güvenlik şeridinden önce yazıyor.

2. Uçağa son anda binen insana gözünüzü dikip ayıplayarak bakmayın.

Zaten kan ter içinde son anda yetişmiş, yaşadığı sinir stres de cabası. Hem onun yüzünden beklemiyorsunuz. Koskoca uçağı tek bir kişi için bekletmezler. Evrak, kalkış hazırlıkları vs için bekliyorsunuz. Kendinize günah keçisi aramayın, insanları utandırmayın.

3. Koridordan geçerken biçer döver gibi davranmayın. Evet koridor dar, siz de ona göre usturuplu yürüyün, insanlara çarpmayın.

4. Ayağınıza bacağınıza hakim olun, önünüzde bir insan oturuyor ve onun da böbrekleri var.

'N'apiim ya bacaklarım sığmıyo ama' gibi bir bahane kabul edilemez. Kaykılmayın, dik oturun, bak nasıl da sığıyorsunuz. Ya da erken check-in yapın, acil çıkışa oturun.

5. Cam kenarına oturmak için çakallık yapmayın. Kibarca ricada bulunun veya yeriniz neresiyse oraya oturun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Servis sırasında koltuğunuzu dikleştirin, insanlar sizin cüssenizin altında yemek yemek zorunda değil.

6. Servis sırasında koltuğunuzu dikleştirin, insanlar sizin cüssenizin altında yemek yemek zorunda değil.

Belki uyumak istiyorsunuz ve yemek bile yemeyeceksiniz; ama bu bir nezaket, bir kibarlık. Aynı durumda kendiniz olduğunu düşünün. 20 -30 dakika sonra yatırırsınız yine koltuğunuzu.

7. Kabin ekibi, sizin güvenli bir şekilde seyahat etmenizden sorumlu; rötardan sorumlu değil. Gereksiz tartışmalarla insanların sinirini bozmayın.

Çıkardığınız tartışmayla hem işini yapmaya çalışan insanların hem de diğer yolcuların moralini bozuyorsunuz. Evet rötar kötü bir durum; ama unutmayın ki rötar ilan eden şirket de ceza ödüyor ve ekip de aynı sizin gibi bekliyor. Anlayacağınız kimse rötarı sevmiyor. Ama oluyorsa, vardır mantıklı bir sebebi. Önemli olan güvenli bir şekilde gideceğiniz yere gitmeniz, öyle değil mi?

8. İnişte uçağın sarsılmasının sebebi pilotun genç veya tecrübesiz olması değil; rüzgar.

Sizleri mantığa davet ediyoruz: Tecrübesiz pilotun kokpitte ne işi olabilir? Aynı şekilde sarsıntısız inişte alkışlamanızın da bir mantığı yok. O alkışlarınız kokpitten duyulmuyor bilginize.

9. Uçak durur durmaz, ayaklanıp koridorda sıra olmanızın bir mantığı yok. Herkes o kapıdan geçecek, bezirgan başı oynamıyoruz, itişip kakışmayın.

Hele bir de uçak açıktaysa, ilk sen insen bile son inen adamın o otobüse binmesini beklemek zorundasın. Acelen niye? Bırak da önce kapıya yakın olanlar insin.

10. Baş üstü dolabı sizin kişisel bagaj bölmeniz değil. Eşyalarınızı usturuplu yerleştirin, diğerlerine de yer kalsın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yerine oturmaya veya kalkmaya çalışan insanlara adam gibi yer verin, çekiliyormuş gibi yapıp da üstünüzden atlatmayın.

Yoksa böyle durumlara maruz kalabilirsiniz.

12. Horlama probleminiz olduğunu biliyorsanız, piyasada satılan çözümleri de yanınızda getirin.

Kimse saatlerce sizin kükremenizi dinlemek zorunda değil.

Bonus: Orta koltukta oturan yolcu ezeli düşmanınız değil; insan. Kolçaklardan en az birini hatta ikisini birden hak ediyor olabilir.

Bonus: Orta koltukta oturan yolcu ezeli düşmanınız değil; insan. Kolçaklardan en az birini hatta ikisini birden hak ediyor olabilir.

Paylaşımcı olun biraz. Zaten orta koltukta yolculuk etmek yeterince zor. Bir de sen kolçakları sahiplenirsen, nereye koyacak bu adam elini kolunu? Biraz duyar lütfen.

Herkese emniyetli uçuşlaaar! ✈

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
0
0
0
0
0