Görüş Bildir
Haberler
Bugün ve Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak?

Bugün ve Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak?

Onedio Medya
28.04.2016 - 08:45

Hava sıcaklıklığı, bugünden itibaren batı kesimlerinden başlayarak artacak ve hafta sonunda ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üstüne çıkacak. 

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Adana'nın kuzeyi, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas ve Rize çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Artvin'in doğusu ve Erzurum'un kuzeydoğusunda yerel olarak 'kuvvetli' olması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Bugün doğu bölgelerimizde görülecek yağışların öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Artvin'in doğusu ve Erzurum'un kuzeydoğusunda yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Lokal su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

GÜNLÜK METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

GÜNLÜK METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
İçeriğin Devamı Aşağıda

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BİLECİK Az bulutlu 20

BURSA Az bulutlu 22

İSTANBUL  Az bulutlu 19

KIRKLARELİ Az bulutlu 22

EGE

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Az bulutlu 20

İZMİR Az bulutlu ve açık 25

KÜTAHYA Az bulutlu 20

MANİSA Az bulutlu ve açık 25

AKDENİZ

Az bulutlu, doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adana'nın kuzey kesimleri, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 25

ANTALYA Az bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç ve doğusu yer yer parçalı bulutlu 24

HATAY Parçalı ve az bulutlu 24

ISPARTA Az bulutlu, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutlu 21

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve az bulutlu 19

ÇANKIRI Parçalı ve az bulutlu 19

KAYSERİ Parçalı yer yer çok bulutlu 20

KONYA Parçalı ve az bulutlu 22

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı ve az bulutlu 20

DÜZCE Parçalı ve az bulutlu 22

KARABÜK Parçalı ve az bulutlu 20

ZONGULDAK Parçalı ve az bulutlu 17

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı, doğusunun çok bulutlu, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Artvin'in doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AMASYA Parçalı bulutlu 23

RİZE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16

SAMSUN Parçalı bulutlu 16

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu 16

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile zamanla bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzeydoğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa)olarak esmesi bekleniyor.

ELAZIĞ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 24

ERZURUM  Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuzeydoğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 16

KARS Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 16

ŞIRNAK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; doğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa)olarak esmesi bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

GAZİANTEP Parçalı bulutlu 22

MARDİN Parçalı ve çok bulutlu 23

SİİRT  Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğusu yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de güney ve güneydoğudan, doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, akşam güneydoğudan doğusu kuzeybatıdan, akşam güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga 0,5 ila 1,0m Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve güneydoğudan, güneyi öğleden sonra kuzeybatıdan 2 ila 4(10-30 km/sa), Güney Ege'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), güneyi 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, güneyi 2,0m Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de batı ve kuzeybatıdan, öğleden sonra güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa)kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve güneydoğudan, öğleden sonra kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

ÖNÜMÜZDEKİ 4 GÜN TÜRKİYE GENELİNDE HAVA

ÖNÜMÜZDEKİ 4 GÜN TÜRKİYE GENELİNDE HAVA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın