Görüş Bildir
Haberler
Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Görevden Alındı

Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Görevden Alındı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, kayyum kararı ile görevden alındı. 

Koza İpek Grubu'na atanan kayyumlar sabah saatlerinde Mecidiyeköy'deki Koza İpek grubuna ait Kanaltürk TV, Bugün ve Millet gazetelerinin bulunan binaya gelmiş, yaşanan arbedenin ardından binaya giren sivil polisler ve atanan kayyum saat 16:30 sularında Bugün TV ve Kanaltürk TV yayınlarına son vermişti.

► Bugün TV ve Kanaltürk Yayınları Kesildi

Bu gelişmenin ardından Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros’un görevden alındığı bildirildi. Kararın tebliğ edildiği Toros, kanal önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.

'Kanalımı koruyamadım. Kanunsuz güvenlik gücü ile tamemen kanunsuz bir irade beni masamdan kaldırdı. Önce elimden mikrofonumu aldı sonra sürükleyerek çıkardı. Uyduruk bir kağıda yazdığı uyduruk bir iki satırla işten attı. Ben hala Bugün Genel Yayın Müdürüyüm. Sizin derme çatma yazıp çizip imzaladığınız şeylerle bu iş bitmiyor. Burası bir hukuk devleti ise bu hakları iade eder. Çok üzgünüm buraya kadar diyeceklerimi diyebildim. Bir noktadan sonra çare kalmıyor bitiyor. Arkasını getiremiyorsunuz. Üzgünüm başka ne yapsaydım da koruyabilseydim. Sinyalin düşmesi bizim için çok ağırdır. Televizyonculukta siyaha düşmek bir namus meselesidir. O ekran sizin namusunuz. Siyaha düşemezsiniz, siyaha düşmek büyük skandaldır. Siyaha düşüren adam gider. Bizim ekranımız siyaha düştü. Çok üzgünüm daha fazla tutamadım.' diye konuştu. 

Toros, 'Hukuk tesis edildiğinde biz kaldığımız yerden devam ederiz. Bunlar bizim son sözlerimiz değil. Bizim daha çok sözümüz var. Kanunsuz bir işlem kanunsuz bir şekilde iki kanal zarara uğratılıp siyaha düşürüldü. Kanunsuz bir şekilde başındaki insanlar polis zoruyla işten atıldı. Bütün bu hakların nasıl iade edildiğini bütün Türkiye görecek. Olan Türkiye'nin demokrasi, hukuk mücadelesine oldu. Allah Türkiye'yi korusun. Bütün bunlardan sonra çok güçlü bir toplum inşa edeceğiz elele. Bunlar en dar zamanlarımız olacak.' ifadelerini kullandı. 

İHA ve CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda