Görüş Bildir
Haberler
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

ATKN
07.04.2015 - 11:42 Son Güncelleme: 07.04.2015 - 15:38

"Güvenilir Kaynak"tan Yemen Tesbitleri | Ümit Kıvanç | Radikal

Olmayan belgelere dayalı yalanlar, bu numaralar... bize acaba niye pek tanıdık geliyor? Çünkü Yemen aslında göründüğü kadar uzak değil.

Günlerdir Yemen hakkında birşeyler öğrenmeye, sizlere de aktarılabilir bilgi edinmeye çalışıyorum. Niye? Çünkü, ilkin, dünya bizden ibaret değil. İkincisi: Başkalarının dertleriyle ilgilenmek insanın insanlığını geliştirir. (Tabiî bu, ortalama zihniyetimiz ve dünya görüşümüz yüzünden bize uygulanabilir bir ölçüt değil, geçelim.) Üçüncüsü: Yemenlilerin başlarına gelenlerden sorumlu tuttukları devletler arasında Türkiye de var. Dolayısıyla, dördüncüsü, biz farkında olmasak da hayatımızı yakından etkileyecek bir konudan bahsediyoruz, Yemen derken. Nitekim beşincisi: Yemen'den sözederken kendimizden sözedermiş gibi olabileceğimiz durumlar var.

Bunların başında, şimdi Husilerle ittifak halinde yeniden iktidar peşinde koşan devrik başkan Ali Abdullah Salih'in serveti (ve bunun ediniliş tarzı) geliyor.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/yazarlar/um...
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP'de Gezi Ruhu mu, Gezi'de CHP Ruhu mu? | Atilla Yayla | Yeni Şafak

CHP 7 Haziran seçimlerindeki milletvekili adaylarını belirlemek için bazı şehirlerde ön seçim yaptı. Bunun demokrasi açısından takdire şayan bir çaba olduğunu söylemek ve partiyi tebrik etmek isterim. Sürprizlerin de yaşandığı önseçim sonuçları değişik yorumlara konu yapıldı. CHP'yi iyi bilen bazı yorumcular, önseçimde ılımlı değil sert pozisyonları işgal edenlerin öne çıktığını söyledi. CHP sempatizanı basın ise önseçimleri demokrasi şöleni, ön seçim sonuçlarını CHP tabanın gücü olarak sundu. Bazıları abartmada sınır tanımadı, CHP sanki genel seçimleri kazanmışçasına, coşkulu satırlar karaladı.

Daha başka yorumlar da yapıldı. CHP yandaşı bir gazete önseçim için “CHP'de Gezi ruhu” manşetini çekti. Gazetenin haberine göre önseçimden başarıyla çıkan aday adaylarının çoğu Gezi olaylarına aktif şekilde katılmış.

Kaynak: http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/...

Berkin Elvan Dosyasındaki Gerçek | Ayça Söylemez | Birgün

Ortalık toz duman, ufuk çizgisi görünmüyor. Böyle durumlarda propaganda gerçeklerin önüne geçer, normal. Peki gerçek ne?

Berkin Elvan 16 Haziran 2013’te başından gaz fişeğiyle vuruldu, 11 Mart 2014’te hayatını kaybetti. Vurulmasının üzerinden neredeyse iki sene geçti, soruşturma halen sürüyor, failler belirlenmedi, henüz hiçbir polise suçlama yöneltilmedi/dava açılmadı.

Savcı Mehmet Kiraz’ın öldürülmesinin ardından Berkin Elvan cinayetiyle ilgili soruşturmaya dair herkes fikir beyan etti. Ortak görüşleri, Radikal ve Star gazetelerinde iddia edildiği gibi “Savcı Kiraz’ın dosyayı çözmeye yaklaştığıydı”, savcının öldürülmüş olmasını buna bağlayanlar oldu. Bir kişi de çıkıp dosyanın avukatlarına, (dosyayı en iyi ve herkesten daha iyi bilen kişilere) “Bu işin gerçeği ne, soruşturma ne aşamada?” diye sormadı.

Avukat Oya Aslan’a dosyada sona yaklaşıldığı, savcının gerçekleri ortaya çıkardığı söyleniyor, dedim, anlattı: “Basında soruşturmayla ilgili yazılanların hepsi yanlış.”

Kaynak: http://www.birgun.net/news/view/berki...

Twitter Yasaklanınca Merak Ettiğim Şeyler | Ahmet Hakan | Hürriyet

-Gece-gündüz bu mecrada trollük yapan hükümet destekçileri ne yapıyor?

*

-Gününün 29 saatini Twitter'da geçiren Melih Gökçek ne hissediyor?

*

-'Hadi aslanlarım, şimdi şu sloganı TT yapıyoruz' diyen parti büyükleri ne yapıyor?

*

-Hükümetin aslında özgürlükçü olduğunu Batılı muhataplara anlatmak zorunda kalan yetkililer ne yapıyor?

*

-'Biz yasaklarla çarpışarak geldik' cümlesini hatırlayanlar ne düşünüyor?

*

-Demokrasi ve özgürlük açısından İslam dünyasına örnek olacağımız tezine dört elle sarılanlar akıllarından ne geçiriyor?

*

-Twitter kullanımında ustalaşan AK Partili milletvekilleri, içlerinden ne geçiriyor?

Kaynak: http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/a...

Elenktrik ve İnternetler ve Mega Gündem | Kaan Sezyum | BirGün

>>Geçtiğimiz hafta ne pis haftaysa, tüm kombolar bir arada oldu. Zaten memlekette her şey ‘olduğu kadar’ felsefesiyle çalışmayı devam ettirebildiği için iki saatte ortalık yağmuru yiyince Marmara’ya katılan Üsküdar sahili gibi oldu. Sonuçta altyapı olduğu kadar, yöneticiler olduğu kadar, eğitim olduğu kadar, e sonuç da olduğu kadar oluyor ister istemez.

>>Ülke çapında elektrik kesintisi büyük hareketti. Gece geç saate kadar sürse tufacılar yuvalarından çıkıp kapı zorlayacaklar hissine kapıldım. Neyse ki yöneticilerimiz aşırı hızlı ve sorumlu bir şekilde hepimizi tüm yurtta elektrik kesildiğinde bilgileriyle aydınlattı...

>>Sonuçta memleketin Enerji Bakanı’nın kalitesi bir önceki durumda ‘Trafoya kafam kadar kedi girmiş, elenktrink ondan kesildi’ açıklaması seviyesinde olduğu için, çok da büyük bir beklentim yoktu. Ülke çapındaki kesintiyi de tek gömlek ve bir simitle yedi yuttu Bakan, Allah razı olsun (ARO)

Kaynak: http://birgun.net/news/view/elenktrik...

Aaa Dayım? Yok Yengen! | Ezgi Başaran | Radikal

Ne kadar kadın, o kadar pratik zeka. Ne kadar kadın, o kadar cesaret. Ne kadar kadın, o kadar demokrasi. Ne kadar kadın, o kadar adalet. Ne kadar kadın, o kadar basiret. Ne kadar kadın, o kadar dirayet.

Bugün göreceğiz niyetleri.

Siyasi partiler 7 Haziran’daki genel seçimlerde karşımıza çıkaracakları milletvekili adaylarını açıklayacak.

İşte o zaman bileceğiz zihin dünyalarını. Adayların belki bir kısmını tanıyor, çoğunu tanımıyor olacağız.

Ama şıp diye anlayacağız Türkiye’deki bu siyasi seçeneklerin medeniyetle aralarındaki mesafeyi.

Nasıl?

Adayların ne kadarının kadın olduğuna bakarak.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/yazarlar/ez...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Nükleer Elektrikte Kamikaze Fiyatı | Süleyman Yaşar | Taraf

Geçen Salı günü Türkiye’nin elektrik sisteminin çökmesinin ardından geceyarısı, Sinop’ta kurulacak nükleer santralin anlaşması apar topar TBMM’den geçirildi. Hâlbuki nükleer santraller ve merkezî elektrik sisteminin ülkenin elektrik dağıtım sisteminin çöküş nedeni olduğu biliniyor.

Peki, bunu neye dayanarak söylüyoruz?

Şuna dayanıyoruz; ABD’nin Ohio eyaletinde 2003’te yaşanan elektrik sistem çöküşünün büyük nükleer ve kömür santralleri nedeniyle yaşandığı, olayın ardından tespit edildi. Çünkü bu türden büyük santraller voltaj dalgalanmalarına neden oluyorlar. Bunun sonucu sistem çökünce üretim, santrali devreden çıkıyor.

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/yazarlar/nukl...

Yeni Şafak, Suçüstü Yakalandı

Yeni Şafak Gazetesi, yalan haber yazma ve belge uydurma konusunda çığır açıcı(!) yayınlar yapıyor.

Sosyal medyada alay konusu olan yayınları toplumun günlük gülme ihtiyacını karşılıyor. Bir mizah dergisi olsa biz de gülüp geçebilirdik. Ama iktidar sözcülüğüne soyunmuş siyasi gazete iddiası yüzünden az da olsa ciddiye almak zorunda kalıyoruz. Dünkü nüshası yine eğlenceliydi. Gün boyu “İsmet İnönü, Şükrü Kaya ile bir olup Atatürk’ü zehirledi” manşeti üzerine espriler üretildi. En komiği ise Kasım Gülek üzerinden Fethullah Gülen göndermesi yapmaya çalışmalarıydı. 1939’da ilk kez milletvekili seçilen Gülek, 1950’den sonra CHP genel sekreteri olarak ön plana çıkmıştı. Gülek, 1938’de Atatürk öldüğünde 33 yaşında ve milletvekili bile değildi. Gülen ise yeni doğmuştu.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/bulent-korucu...

Lozan Sonrası Yeni Dönemde Türkiye-İran İlişkileri | Bilgehan Alagöz | Al Jazeera Turk

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran gezisi, doğru zamanda gerçekleşiyor. Bölgesel barış ve güvenlik ile karşılıklı ekonomik çıkarlar açısından Türkiye-İran ilişkileri hayatidir. İki ülke, İşbirliği alanlarını genişletmek suretiyle çatışma konularını aşmanın yollarını aramalıdır.

Hayatın bir karması var mıdır bilemeyiz ama öyle anlaşılıyor ki siyasetin bir karması var. Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda büyük öneme sahip İsviçre’nin Lozan şehri, 2 Nisan 2015 tarihinde bu kez komşu ülke İran için anlamlı bir gelişmeye ev sahipliği yaptı. İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 5 daimi üyesi ve Almanya (P5+1) arasında, İran’ın nükleer programı ile ilgili aylardır süren diplomatik görüşmeler nihayet bir sonuca ulaştı. Taraflar, Ortak Kapsamlı Eylem Planı (OKEP) oluşturdu.

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/gorus/loz...

Twitter ve YouTube Kanunda Olmayan Bir Gerekçeyle Kapatıldı! | Füsun Nebil | T24

Hatırlarsanız bir süre önce yayınladığımız, analizde, “500-600 suçtan engelleme/kapatma geliyor” demiştik. Yeni internet kanununda URL kapatmanın yanısıra teknik zorluk nedeniyle (yani HTTPS'li olması durumunda) siteleri tamamen engellemeye yönelik madde içeriyordu. Bugün bunu test etmiş durumdayız ama bir farkla henüz o kanun maddeleri yürürlülüğe girmedi. O zaman ne oluyor?

Önce olayı kısaca özetleyelim; öğlen saatlerinde bomba gibi patlayan Facebook, Twitter, Youtube kapatmasının arkasında, geçen hafta şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın, rehin alındığını gösteren resimlerle ilgili bir karar olduğu ortaya çıktı.

Üstelik kararda sadece bu 3 site değil, tam 166 link vardı ve ön sayfasında, eğer linkler kaldırılamıyor / kapatılamıyorsa, site tamamen kapatılsın (ki bu https ile ilgili durum) kararı bulunuyordu.

Kaynak: http://t24.com.tr/yazarlar/fusun-sarp...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0