Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

adem kara
25.11.2014 - 08:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Manisa, Malatya, Erzurum, Kars, Ardahan Iğdır, Batman, Van ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın doğu kesimleri ve Mersin ile Adana çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Isparta'nın doğu ilçeleri, Konya ve Karaman ile akşam saatlerinden itibaren Niğde'nin güney kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de kuvvetli olarak (30-70 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI ve KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya'nın doğu kesimleri ve Mersin ile Adana çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Isparta'nın doğu ilçeleri, Konya ve Karaman ile akşam saatlerinden itibaren Niğde'nin güney kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu ile Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale'nin iç kesimleri ve Balıkesir çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Bilecik ve Kırklareli çevreleri ile Bursa ve Balıkesir'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-70 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BALIKESİR Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 7

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

ÇANAKKALE Parçalı ve çok bulutlu, doğusu yağmur ve sağanak yağışlı 7

İSTANBUL Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar, Aydın'ın iç kesimleri,Denizli ile Manisa çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-70 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 3

AYDIN Parçalı çok bulutlu, iç kesimleri yer yer yağmurlu 5

İZMİR Parçalı çok bulutlu 11

UŞAK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 5

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Antalya'nın doğu kesimleri ile zamanla Mersin ve Adana çevrelerinde yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Isparta'nın doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 18

ANAMUR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. 15

ANTALYA Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 13

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir, Konya, Ankara, Çankırı, Karaman, Aksaray ve Niğde ile akşam saatlerinden itibaren Nevşehir ve Kayseri, gece saatlerinden itibaren Kırşehir, Yozgat ve Sivas çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Konya'nın güney ilçeleri ve Karaman ile Akşam saatlerinden itibaren Niğde'nin güney kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi, bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 6

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 4

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, güney ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere il geneli kar yağışlı, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 1

NİĞDE Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren güney ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor. 5

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Düzce, Bolu, Zonguldak'ın güney ilçeleri, İnebolu ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; batı kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor.

BARTIN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 9

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 6

KARABÜK  Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 7

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu 7

RİZE Parçalı ve çok bulutlu 12

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu 11

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu 10

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Van ve Hakkari ile akşam saatlerinden sonra Malatya çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi, bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 2

ŞIRNAK Parçalı ve çok bulutlu 9

VAN Parçalı ve çok bulutlu, hafif kar yağışlı 6

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Batman ile akşam saatlerinden itibaren Adıyaman, Kilis ve G. Antep ile zamanla Ş.Urfa çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 13

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu 12

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 11

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 14

DENİZLERDE HAVA

Marmara, Batı Akdeniz ve Güney Ege'de fırtına, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz ve Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, ilk saatler 5 ila 7, Doğu Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4, batısında kuzeydoğudan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m ,batısı 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8, kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzeydoğudan 4 ila 6, ilk saatler 5 ila 7, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7, güneyi akşam saatlerine kadar 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, güneyi 4,0m Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8, Doğu Akdeniz'de güneydoğudan 3 ila 5, zamanla 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, zamanla 3,0m, batısı 4,0m Görüş: İyi.Yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0