Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

adem kara
29.09.2014 - 09:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın Doğusu,İç Anadolunun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop, Bingöl ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu, Giresun, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ilçeleri ve Artvin'in kıyı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ülkemizin doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Doğu Karadeniz kıyıları Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), Doğu Karadeniz'in doğusu ve Doğu Anadulu'nun güneydoğusunda yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Ordu, Giresun, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ilçeleri ve Artvin'in kıyı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege, Doğu Karadeniz kıyıları Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), Doğu Karadeniz'in doğusu ve Doğu Anadulu'nun güneydoğusunda yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar, direk devrilmesi, hortum riski vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Kırklareli'nin kıyı ilçeleri, Balıkesir Kuzey ilçeleri ve Çanakkale'nin doğu ilçelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği bekleniyor.

BALIKESİR Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ilçeleri sağanak yağışlı 20

BURSA Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 20

ÇANAKKALE Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçeleri sağanak yağışlı 21

İSTANBUL Parçalı çok bulutlu yerel olmak üzere sağanak yağışlı 21

EGE

Parçalı ve çok bulutlu tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu 15

AYDIN Parçalı bulutlu 24

İZMİR Parçalı bulutlu 24

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu 24

AKDENİZ

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı bulutlu 29

ANTALYA Parçalı bulutlu 28

HATAY Parçalı bulutlu 25

MERSİN Parçalı bulutlu 30

İÇ ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, güney ve doğusunun aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı bulutlu 18

ESKİŞEHİR Parçalı çok bulutlu 18

KONYA Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 17

SIVAS Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 14

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu ve Sinop çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu 17

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu 19

KARABUK Parçalı ve çok bulutlu 18

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu 18

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Amasya ve Tokat çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu, Giresun, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ilçeleri ve Artvin'in kıyı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Karadeniz'in batısında batı ve kuzeybatı, Doğu Karadeniz'in doğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ARTVİN Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 15

ÇORUM Parçalı ve çok bulutlu 16

SAMSUN Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 19

TRABZON Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 19

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile Bingöl ve Hakkari çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ELAZIĞ Parçalı bulutlu 20

ERZURUM  Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 12

MUŞ Parçalı ve çok bulutlu 17

VAN Parçalı ve çok bulutlu 18

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı bulutlu 23

GAZİANTEP Parçalı bulutlu 22

SİİRT  Parçalı bulutlu 23

ŞANLIURFA Parçalı bulutlu 25

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz ve Ege'de fırtına, Marmara ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, doğusu sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 zamanla 2 ila 4; Doğu Karadeniz kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6, doğusunda batıdan 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga Yüksekliği: 1,0 ila 2,0m, doğusu 3,0 -4,0m, Görüş Mesafesi: Orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 1,5 ila 2,5m, Görüş Mesafesi: Orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, açıklarında 6 ila 8 kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş Mesafesi: Orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu sağanak yağışlı; Rüzgâr: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 zamanla 4 ila 6, Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 gece 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı 3,0m Görüş: İyi,yağışta orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,3 ila 0,8m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0