Görüş Bildir
Haberler
Bugün Dünya Basın Özgürlüğü Gününü Gururla Kutlamamız Gerektiğini Kanıtlayan 9 Sebep

Bugün Dünya Basın Özgürlüğü Gününü Gururla Kutlamamız Gerektiğini Kanıtlayan 9 Sebep

Öncelikle 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü herkese kutlu olsun!  Türkiye özellikle son yıllarda basın özgürlüğü konusundan harika bir ülke olduğunu giderek artan bir ivmeyle tüm dünyaya göstermeye devam ediyor. Gün geçmiyor ki özgürlükler konusunda kıskanılan bir örnek olmaya devam etmeyelim. Adeta özgürlükler ülkesiyiz. Neden mi? Sebeplerini sıralayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir kere Türkiye son 15 yıldır ilk kez "kısmen özgür ülkeler” kategorisinden "özgür olmayan ülkeler” kategorisine düşmüş.

Son 15 yılda sadece 1 kere düşmüş. Bu 15 yılda 15  kere de olabilirdi. Şükretmesini bilmek gerekiyor. Harika değil mi?

2. Bir diğer güzel haber de Türkiye'nin basın özgürlüğü bakımından dünya genelinde 151’inci sıraya gerilemesi. Gerilemesi demeyelim de 151. diyelim!

151 o kadar da kötü bir rakam değil. Hem daha yüzlerce ülke var. Herkes önce kendine baksın. Bizden önceki 150 ülkenin de bir sürü sıkıntısı var. Bunlar bizi kötü göstermek isteyen kuruluşların sıralamaları. Bu sıralamayı kabul etmiyoruz.

3. Şu an resmi olarak tutuklu gazeteci sayımız oldukça düşük; 33 kişi! Demek ki kalanlar dışarıda, ne güzel değil mi?

Sadece 33 kişi, abartacak bir şey yok. 300 olan yerlerde kesin vardır. 300 olsaydı ne yapacaktık. Hem 33 kişinin lafı olmaz. Hala dışarıda gezen bir sürü gazeteci var. 33 kişinin hapiste olması, bizim basın özgürlüğü olmayan bir ülke olduğumuz anlamına gelmez. Lütfen yapıcı olalım. Köy olsa 33 kişiden fazla nüfusu olurdu.

4. Üstelik bütün gazetecileri içeride tutmuyoruz. Yakışıklı olanların bazılarını serbest bırakıyoruz.

4. Üstelik bütün gazetecileri içeride tutmuyoruz. Yakışıklı olanların bazılarını serbest bırakıyoruz.

Kamuoyu yaratacak kadar yakışıklı olanlar için dışarıda çok yaygara çıkıyor. Bizi kötülemek için kullanılmalarına izin vermememiz gerçekten nasıl da mükemmel bir ülke olduğumuzu gösteriyor. Hem bazıları oldukça iyi koşullar geçiriyor tutukluluk sürelerini. Diğer dünya ülkelerinde zindana atılanlar var. Hapishanelerimiz oldukça iyi durumda.

5. Avrupa sıralamasında basını özgür olmayan tek ülke olmuşuz. Avrupayı zaten tanımıyoruz.

Bunlar da bir konuda bizi aralarına alsalar şaşardık. Hep bir boklama hep bir beğenmeme. Bize geldiklerinde de onları yedirip içiriyoruz. Hep iyi niyetimizden kaybediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Türkiye genel işsizlik %8 ike gazeteciler için bu oran %20. Demek ki babadan kalma kirada evleri var.

Yoksa iş bulur çalışırlardı. Çalışmıyorlar hazırdan yiyorlar. Şanslı keratalar. Keşke bizim de öyle şansımız olsa değil mi? Resmen refah içinde yaşıyorlar. Belki de kazandıklarını köşeye atıp erken emekli oldular.

7. Son 5/6 yılda 200'den fazla gazeteci hapse girmiş. Demek ki çoğunu geri bırakmışız. Yine hakkımızın yendiği bir konu.

7. Son 5/6 yılda 200'den fazla gazeteci hapse girmiş. Demek ki çoğunu geri bırakmışız. Yine hakkımızın yendiği bir konu.

Tekrar salındıktan sonra bunların pek büyütülmemesi gerekiyor. Listelere çok takılmamak gerekli. Bardağın dolu tarafından bakmak ülkemiz için çok daha iyi olacaktır. Gazeteciler de tekrar bırakıldıkları için müteşekkir olmalı, çığırtkanlık yapmamalı. Sonuçta hiç çıkamayabilirlerdi.

8. Bir diğer konu da işlerini yaparken şiddet gören gazeteciler; İnsanlara onları üzecek sorular sormayı bıraksın onlar da!

Bu konu zaten abartılıyor. Tehlikeli yerlere gidip ortalıkta dolandıkları için elbette başlarına bir takım şeyler gelebilir. Evlerinde oturup güzel güzel yazsalar başlarına bunlar gelmez. Üstelik insanların canını sıkacak sorular sormayı bırakırlarsa onlar da rahat eder. Gazeteci dediğin biraz yapıcı olacak.

9. Sansür varmış; Yürü git beah! Sansür olsa duramazdın.

9. Sansür varmış; Yürü git beah! Sansür olsa duramazdın.

Bakınız ben buradan rahat rahat yazıyorum. Kimse sansür var demesin. Bunlar abartmadır. Televizyonlardan her şeyi izliyoruz artık. İnsanlar emekli maaşlarını, mal varlıklarını ve evlenmek istediği kişinin en şahsi özelliklerini hatta en mahrem yanlarını televizyondan rahatlıkla gösterebiliyorlar. Sansür olsa bunlar olamazdı değil mi? Bizce devlet meselelerini de devlete bırakalım, gazeteci her şeye burnunu sokmamalı, minnoş, uysal ve kanaatkar olmalı. İdealist saçmalıkları bırakıp keyfine bakmalı, hem size ne haber alma özgürlüğünden! Şükürler olsun ki özgür bir ülke olduğumuzdan gazetecilik haricinde yapabilecekleri yüzlerce meslek var. Şimdiden yeni mesleklerinde onlara başarılar diliyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
23
10
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ali veli

1- Abdulcabbar Karabeğ Silahlı terör örgütüne üye olmak (PKK) 2- Abdullah Çetin Silahlı terör örgütüne üye olmak (PKK) 3- Ahmet Akyol Silahlı terör örgütüne ... Devamını Gör