Görüş Bildir
Haberler
Bu Yıl Bitmeden Mutlaka İzlemelik, Kaliteli Olduğu Kadar Çarpıcı 14 Film ve Belgesel

Bu Yıl Bitmeden Mutlaka İzlemelik, Kaliteli Olduğu Kadar Çarpıcı 14 Film ve Belgesel

Onedio Sinema Kulübü olarak sizlere farklı bir bakış açısıyla ele alınmış, güldüren ve düşündüren bir sinema galerisi hazırladık.

Bu galeride göreceğiniz film ve belgeseller, iş dünyası ve girişimcilik hakkında zaman zaman komik ve eğlenceli, zaman zamansa rahatsız edecek kadar çarpıcı perspektifler sunuyor. Şimdiden iyi seyirler. 🎬🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Where to Invade Next

1. Where to Invade Next

Ünlü belgeselci Michael Moore'un şimdiye kadarki en komik ve eğlenceli yapımı olarak nitelenen bu belgeselde, Moore Finlandiya, İtalya ve Fransa gibi ülkeleri gezerek 'istila' ediyor ve Amerika'nın sosyal ve ekonomik problemlerine çare arıyor. Amerika bu ülkelerden ne öğrenebilir? 'Amerikan rüyası' belli ki ölmemiş; ve görünüşe göre de, Amerika dışında her yerde.

Yönetmen: Michael Moore

Oyuncular: Michael Moore, Krista Kiuru, Tim Walker

IMDB linki

2. Somm: Into the Bottle

2. Somm: Into the Bottle

Master seviyede şarap uzmanlığı sınavına hazırlanan 4 arkadaşın, dünyada geçmesi en zor sınavlardan birine hazırlanırken tükenmeye yüz tutmakla da mücadele etme öyküsü. Ne kadar imkansız görünürse görünsün, hayallerinizin peşinden gitmek gerekliliği konusunda ilham verici nitelikte.

Yönetmen: Jason Wise

Oyuncular: Silvia Altare, Brian Carmody, Ian Cauble

IMDB linki

Netflix'ten izlemek için (Türkçe altyazılı)

3. Deepwater Horizon

3. Deepwater Horizon

2010 yılının Nisan ayında, Meksika Körfezi'nde Deepwater Horizon petrol platformu korkunç bir şekilde patlamış; ardından 15 milyon litre ham petrolün sulara karıştığı ABD tarihinin en büyük çevresel felaketi yaşanmıştı. Bu felaketi işleyen ve başrollerinde çok sayıda ünlünün rol aldığı film, 30 Eylül 2016'da vizyona girecek. 

Yönetmen: Peter Berg

Oyuncular:  Mark Wahlberg, Dylan O'Brien, Kate Hudson, Kurt Russell, John Malkovich

IMDB linki

4. Snowden

4. Snowden

Oliver Stone'un bu son filminde Joseph Gordon-Levitt'i, CIA'e ait gizli bilgileri the Guardian'a sızdırmasının ardından bir anda tüm dünyanın gündemine oturan Edward Snowden rolünde izliyoruz. Film Türkiye'de 16 Eylül 2016 tarihinde vizyona girecek.

Yönetmen: Oliver Stone

Oyuncular: Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Scott Eastwood, Nicolas Cage

IMDB linki

5. Prescription Thugs

5. Prescription Thugs

Nasıl oluyor da ABD dünya nüfusunun %5'ini oluşturduğu halde dünyada reçeteyle yazılan toplam ilaç sayısının %75'ini tüketebiliyor? Bu inanılmaz ufuk açıcı belgeselde, ABD'deki ilaç endüstrisinin insanları 'hasta ederek' nasıl akıl dışı kazançlar elde ettiğini öğreniyoruz.

Yönetmen: Chris Bell, Josh Alexander

Oyuncular: Jeff Hatch

IMDB linki

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Rolling Papers

6. Rolling Papers

Bir başka çok ilginç belgesel yapımı olan Rolling Papers, The Denver Post isimli gazetenin, Colorado'da yasallaşan esrarla ilgili yazılar yazsın diye işe aldığı 'esrar editörü' nün hikayesini izliyoruz. Zalim rakiplerle dolu gazetecilik dünyasında, ayakta kalmak için sıra dışı bir yöntem. 

Yönetmen: Mitch Dickman

IMDB linki

7. The Boss

7. The Boss

Bu harika komedide ise, 6 ay hapis cezasına çarptırılan zengin bir girişimci rolünde Melissa McCarthy var. Hapisten çıkışından sonra el attığı brownie piyasasında da pek etik olmayan yollarla kısa sürede imparatorluğunu ilan ediş hikayesi son derece eğlenceli. Ayrıca filmde Tyrion Lannister'ımız Peter Dinklage de var. Film Türkiye'de Haziran ayında vizyona girdi.

Yönetmen: Ben Falcone

Oyuncular: Melissa McCarthy, Kristen Bell, Peter Dinklage

IMDB linki

8. Downloaded

8. Downloaded

Bu belgeselde bir dönemin fenomeni Napster'ın yükselişini, müzik dünyasına yaptığı yıkıcı nitelikteki etkiyi, adına açılmış sayısız telif davasını izliyoruz; hem de Sean Parker dahil Napster ekibinin kendisinden ve müzik dünyasından ünlü isimlerden.

Yönetmen: Alex Winter

Oyuncular: Mike D, Henry Rollins, Noel Gallagher

IMDB linki

9. Thank You for Smoking

9. Thank You for Smoking

Girişimciliğin en önemli ayaklarından birisi de hiç şüphesiz pazarlama: Batmak ile başarılı olmak arasındaki ince çizgiyi pazarlama stratejileri belirler. 2005 yılında vizyona giren ve Jason Reitman’ın yönettiği Thank You for Smoking (Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler) filmi, pazarlanması en zor olan ürünlerin bile doğru taktikler sonucu başarıya ulaşabileceğini kanıtlaması bakımından oldukça etkileyici. 

Yönetmen: Jason Reitman

Oyuncular: Aaron Eckhart, Cameron Bright, Maria Bello

IMDB linki

10. The Joneses

10. The Joneses

Birçok kişinin gözden kaçırdığı, ancak marka dünyası ve tüketici psikolojisi üzerine çok ince ayrıntıların paylaşıldığı 2009 yapımı bu film, baştan sona sürprizlerle dolu senaryosu ve marka sadakati ile ilgili sunduğu fikirlerle iş dünyasından her bireyin izlemesi gereken bir yapım olarak öne çıkıyor.

Yönetmen: Derrick Borte

Oyuncular: Demi Moore, David Duchovny, Amber Heard

IMDB linki

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz

11. The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz

İnternetin altında yatan teknolojinin, ve Reddit de dahil pek çok harika internet girişiminin yaratıcılarından biri; aynı zamanda da aktivist bir hacker olan Aaron Schwarz'ın hikayesi. Schwarz 26 yaşında intihar etmişti.

Yönetmen: Brian Knappenberger

Oyuncular: Aaron Swartz, Tim Berners-Lee, Cindy Cohn 

IMDB linki

12. Enron - The Smartest Guys in the Room

12. Enron - The Smartest Guys in the Room

Bir zamanlar 70 milyar dolar değere sahip olup 2001 yılında iflas açıklayan enerji şirketi Enron'un çarpıcı ve alınması gereken derslerle dolu hikayesi. Enron vakası dünyada en çok ses getiren finansal yolsuzluk ve muhasebesel sahtekarlık olaylarından biri olarak biliniyor.

Yönetmen: Alex Gibney

Oyuncular: John Beard, Tim Belden, Barbara Boxer

IMDB linki

13. Food, Inc.

13. Food, Inc.

'Food, Inc.'i izlerken atıştırmayı düşünmeyin; mideniz pek kaldırmayabilir. Belgesel, yediğimiz her şeyin çevreyi ve hayvanları, hatta insan sağlığını değil sadece kendi karlılığını düşünen gıda firmalarından geldiği gerçeğini bize bir güzel hatırlatıyor. Karlılığı düşürmeden bu 3 konu hakkında bir şeyler yapmak mümkün mü, bunu sorguluyor.

Yönetmen: Robert Kenner

Oyuncular: Michael Pollan, Eric Schlosser, Richard Lobb

IMDB linki

14. Logorama

14. Logorama

Kısa bir animasyon filmi olsa da, aldığı ödüller ve dünyadaki birçok popüler markayı bir araya getirmesiyle çok ses getiren bir yapım oldu Logorama. 16 dakikalık bu keyifli animasyonda marka logolarından kurgusal bir dünya oluşturulmuş. Her markanın logosunun bir karakteri canlandırdığı yapım, firmaların tüketicilerin zihnindeki algıya göre şekillenen marka imajlarına tanık olmak açısından oldukça etkileyici.

Yönetmen: François Alaux, Hervé de Crécy

Oyuncular: Bob Stephenson, Sherman Augustus, Aja Evans

IMDB linki

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
34
7
4
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nurbetül Çakır

Snowden filmi yerine Citizenfour belgeseli daha sağlıklı olabilir. Bizzat Snowden ve kendisiyle röportaj yapan muhabirlerin içinde bulunduğu bir belgesel.

Evrim Officıal

Thank you, for smoking'deki Aaron Eckhart performansı, der susarım... Bu nasıl başarılı oyunculuktur arkadaş?