Görüş Bildir
Haberler
BM: 'Libya Açıklarında 700 Göçmenin Boğulduğu Tahmin Ediliyor'

BM: 'Libya Açıklarında 700 Göçmenin Boğulduğu Tahmin Ediliyor'

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Libya açıklarında bir dizi teknenin batması nedeniyle en az 700 göçmenin boğularak ölmüş olmasından korkulduğunu açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arşiv

Yapılan açıklamada teknelerin Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Libya'dan İtalya'ya geçmeye çalışırken battığı belirtildi.

UNHCR sözcüsü Carlotta Sami, Çarşamba günü batan teknede bulunan göçmenlerden yaklaşık 100'ünün kayıp olduğunu söyledi.

Sami, Çarşamba günü Libya'daki Sabratha limanından ayrılan ve Perşembe sabahı alabora olan bir teknedeki 550 göçmenin de kayıp olduğunu belirtti.

UNHCR sözcüsü, Cuma günü batan üçüncü bir teknede bulunan göçmenlerden 135'inin kurtarıldığını, 45 cesedin sudan çıkarıldığını, sayısı belirsiz bir grup göçmenin de kayıp olduğunu söyledi.

Kurtarılan göçmenler İtalya'daki Taranto ve Pozzallo limanlarına getirildi.

İtalyan yetkililer, AB gemilerinin Cumartesi günü 600'den fazla göçmeni kurtarmasıyla bir hafta içinde kurtarılan toplam göçmen sayısının en az 13 bine ulaştığını söyledi.

'Yapılması gereken bu insanlara yasal alternatif sunmak'

'Yapılması gereken bu insanlara yasal alternatif sunmak'

Arşiv

Öte yandan uluslar arası yardım kuruluşu Save The Children’a (Çocukları Koruyalım)'a konuşan göçmenlerde 400 kişiyi taşıyan bir göçmen teknesinin daha battığını açıkladılar.

Al Jazeera' ya konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan kurum sözcüsü  William Spindler, 'Çarşamba günü alabora olan tekne basında geniş yer buldu. Teknedeki 600 kişiden bazıları halen kayıp. Perşembe günü bir başka facia yaşandı. Üçüncüsü de Cuma günüydü. Toplamda 700'den fazla insan kayıp' dedi.  

Spindler, halen Libya'dan İtalya'ya varmaya çalışan tekneler olduğunu, kurtarma operasyonlarının sürdüğünü belirtti.

İnsanları durdurmanın hiçbir yolu olmadığına dikkat çeken sözcü, 'Bizce yapılması gereken, bu insanlara yasal alternatifler sunmak. Başka seçenekleri olmadığı için bu işe kalkışıyorlar' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘İki buçuk yılda 8 bin 475 kişi öldü’

‘İki buçuk yılda 8 bin 475 kişi öldü’

Arşiv

AB ile Türkiye arasındaki göçmen anlaşmasının devreye girmesinden bu yana Libya, kaçak yollarla Avrupa'ya geçmek isteyen göçmenler için kilit bir konuma gelmiş durumda.

Ayrıca Uluslararası Göç Örgütü, bu sene Akdeniz’de yaklaşık bin 475 kişinin öldüğünü tahmin ettiklerini Cuma günü açıklamıştı. Örgüt, 2014 ve 2015’te ölenlerin sayısını ise 7 bin olarak tahmin etmişti.

BBC Türkçe,Al Jazeera, AFP

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Donnie Darko

yasal alternatif sunulacaksa bende gideyim bu zamana kadar ödediğim vergileri başka ülkeye ödeseydim devlet nişanı ödülü verirlerdi -.-

Kreaktivite

Onlar da insan aslında. Bilmiyorum çok mu işin iyimserlik kısmından bakıyorum bilmiyorum ama su an gördüğüm şey insanların kendi ülkelerinde rahat yaşamayı m... Devamını Gör

ayarsiz_kantar

Senelerce Afrika'yı sömüren ülkeler paylaşsın aralarında bu insanları.Belki yaptıkları kötülüklerin vebalini öderler.Endişe falan ettikleri de yok Somali'dek... Devamını Gör

KOVALA NEJDET

sence yaparlar mı bunu ;) adamlara baksana atom bombası attığı ülkeye yüzsüzce gidip hişbirşey olmamış gibi dostluk mesajı veriyor