Görüş Bildir
Haberler
BM: Avrupa, Suriyeli Mülteciler İçin Elini Taşın Altına Koymadı

BM: Avrupa, Suriyeli Mülteciler İçin Elini Taşın Altına Koymadı

Onedio Medya
05.09.2015 - 00:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Avrupa ülkelerinin Suriyeli mülteciler için elini taşın altına koymadığını belirterek, Türkiye'nin üstlendiği sorumluluğun dünyada yeterince bilinmediğini söyledi.

Dujarric, 'Suriye'nin komşuları Türkiye, Irak, Lübnan ve Ürdün taşıyabilecekleri sorumluluğun çok daha fazlasını taşıdılar. Yaptıkları işin boyutu gerçekten çok büyük. Hayat kurtarıyorlar. Dünyanın bunun yeterince farkında olduğundan emin değilim' diye konuştu.

Lübnan'da nüfusun neredeyse dörtte birini Suriyeli mültecilerin oluşturduğunu belirten Dujarric, 'Dünyadaki ülkelere bir bakın, bu ülkeler böyle bir risk alsaydı ne olurdu? Lübnan zaten yeterince kırılgan bir ülke' dedi.

Dujarric, artık diğer ülkelerin de bu sorumluluğu paylaşması gerektiğini vurgulayarak, 'Mültecilere karşı ortak bir mesuliyetimiz var. Fakat mülteci haklarının gözetilmesi konusunda Avrupa'da her ülkenin elini taşın altına sokmadığını düşünüyoruz' ifadelerini kullandı.

En fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke Türkiye

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin verilerine göre, Suriye'deki iç savaştan komşu ülkelere kaçan mültecilerin sayısı 4 milyonun üzerinde.

Dünyadaki en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke konumuna gelen Türkiye, şu an bölgedeki Suriyeli mültecilerin tamamının yaklaşık yüzde 45'ine ev sahipliği yapıyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0