Görüş Bildir
Haberler
BKM’den Google Glass İle Ödeme Devri!

BKM’den Google Glass İle Ödeme Devri!

mustafa
21.10.2014 - 18:57 Son Güncelleme: 21.10.2014 - 19:02

BKM’den Google Glass Ile Ödeme Devri!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) dün yapmış olduğu bir basın toplantısı ile BKM Express için geliştirilen yeni bir ödeme sistemini tanıttı. Yeni ödeme sistemi Google Glass ile çalışıyor.

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz ve alışverişlerde nakit yerine kartların kullanılmasına dair ürünler geliştiren bir firma olan Bankalararası Kart Merkezi (BKM) dün yaptığı bir basın toplantısı ile firmanın yeni ödeme sistemini ve bu sistemi geliştiren birimi duyurdu.

Yapılan basın toplantısında duyurulan ilk servis BKM‘nin yeniliklerini ve girişimlerini ortaya çıkaracak olanBKMLab isimli bir departman. Bu departmanın ilk ürünü ise BKM Express‘in Google Glass ile birlikte kullanılmasını sağlayan bir uygulama. BKMLab tarafından geliştirilen bu uygulama herhangi bir mekandayken ödemelerin Google Glass‘a sesli komut veya göz kırpma yöntemi ile yapılabilmesini sağlıyor.

Göz kırparak kahve ısmarlama devri!

BKM Genel Müdürü Soner Canko tarafından basına tanıtılan uygulamanın QR kodlu ve 2 adımlı bir güvenlik mekanizması bulunuyor. Ödemeler yapılmadan önce uygulamaya QR kodun okutulması ve ardından 2 adımlı güvenlik mekanizmasının geçilmesi gerekiyor. Burada devreye giren sesli komut veya göz kırpmaişlemi ise ödemelerin tamamlanmasını sağlıyor.

Henüz Türkçe bilmeyen Google Glass‘da ödemeler için İngilizce konuşmak gerekirken bu ödeme sistemi ile en fazla 50 TL ödenebilecek. BKM’nin BKMLab ile giyilebilir teknolojilere adım atması giderek gelişecek bir sistemini habercisi. BKMLab muhtemelen Google Glass‘ın ardından akıllı saatler ve akıllı bileklikler üzerinde de çalışacaktır.

Kaynak: http://www.wearlogy.com/bkmden-google...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın