Görüş Bildir
Haberler
Birleşmiş Milletler, Irak’taki Vahim Tabloyu Açıkladı: Dört Yılda 427 İdam!

Birleşmiş Milletler, Irak’taki Vahim Tabloyu Açıkladı: Dört Yılda 427 İdam!

Ulaş
19.10.2014 - 20:25

Birleşmiş Milletler, IŞİD terörünün yanı sıra Irak hükümetinin verdiği idam cezalarındaki artışa da dikkat çekerek, son dört yılda 427 kişinin ölüme mahkum edildiğini açıkladı.

Bugün açıklanan rapora göre 2005 ile 2009 yılları arasındaki yüksek idam cezaları sayısı, son iki yılda yeniden yükseldi. Irak hükümeti, sadece 2013 yılında 177 kişiyi idam cezasına çarptırırken, bu sayı 2014’ün ilk 10 ayında 60 olarak açıklandı.

Hapishanelerde yaklaşık olarak 1724 mahkumun da idamı beklediğini açıklayan Birleşmiş Milletler yetkilileri, Irak hükümetine idam cezasından vazgeçmeleri çağrısında bulundu.

İnsan hakları çiğnenmemeli

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyit Raad El Hüseyin, Irak’taki yeni hükümetin birçok güvenlik açığıyla baş etmeye çalıştığını ancak en kısa sürede hukukun üstünlüğüne yeniden bağlı kalınmasını umduklarını belirtti.

Irak’taki zayıf adalet sisteminin de bahsedildiği raporda şiddet ve terörizmle mücadele eden ülkede, insan haklarına da saygılı kalınması gerektiği, hiçbir mahkumun suçu kesin olarak kanıtlanmadan cezasının infaz edilmemesi gerektiği ifade edildi.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/birlesmis-mil...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0