Görüş Bildir
Haberler
Bir Yaşam Tarzı Felsefesi Olarak; 13 Maddeyle Sığır Gibi Yaşamak

Bir Yaşam Tarzı Felsefesi Olarak; 13 Maddeyle Sığır Gibi Yaşamak

Ortalama bir sığır, insan ömrüyle 75 yaşına kadar sağlıklı ve dinç kalabilir. Bunun en büyük sebeplerinden biri sonsuz gamsızlığı ve çevresinden nasıl faydalanacağını anında kavrayabilen 'homo sapiens' güdüleridir. Bunlardan koca, baba, kardeş ya da evlat sahibi olanların Allah yar ve yardımcıları olsun. Bu türün şimdiye kadar sonradan değişenine henüz hiç rastlanmamıştır. Naime teyzenin evde oturan, hiç iş aramayan ve annesinin emekliliğini tütüne yatıran hayırsız oğlu Mümin bu türün en güçlü temsilcilerinden biridir. Belgesel tadında hazırladığımız bu içerikte, kendine hayat tarzı olarak, sığır gibi yaşamayı tercih etmiş bu arkadaşlara mercek tuttuk.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gerçek bir sığır her yerde uyuyabilir.

O kadar gamsızdır ki; değil konforsuz ortam, kızılca kıyamet koptuğunda bile uykusundan gram ödün vermez. Farz edelim Bağcılar Kardeşler Kahvesi önünde tanımadığınız birine selektör yaptınız ve arabadan 4 kişi, kahveden 10 kişi indi ve sizi gebertecekler. Sakın bu arkadaşınızı yardım için aramayın.'Yeaa uyuyorum' deyip telefonu kapatacaktır.

2. Dünyadaki bütün işlerden nefret eder.

Ortalama ruh sağlığına sahip insanlar bazı işleri sever, bazı işleri sevmez. Hatta bazılarının en büyük hayali kendi domatesini kendi yetiştirmektir. Fakat bu sığır türü domatesini bile kendi yetiştirmek istemez. O tam bir Oblomov!

3. Onları tiplerinden dolayı her yerde tanırsınız.

Günlerdir olunmamış sakal traşı, üst üste giyilmiş, alakasız kıyafetler ve tembellik yüzünden yıkanmamış kafalarıyla; onlar modern hayatın iflah olmaz üşengeçleri. Bari gittiği evde çoraplarını yere atmasa!

4. Yaşadığı yerden tanırsınız onu, HAYVAN BAĞLASAN O KADAR PİS OLMAZ ORASI!

4. Yaşadığı yerden tanırsınız onu, HAYVAN BAĞLASAN O KADAR PİS OLMAZ ORASI!

Tezgahın üzerinde 2012 yılbaşı gecesinden kalma boş cips paketlerini sadece onların evinde bulabilirsiniz. Siz yaşasanız o evde bir günde mikroptan ölürsünüz, onlara hiçbir şey olmaz.

5. Girdiği her ortamı huzursuz eder.

Ona buna ağız bükmeler, herkesi bir şeyle suçlamalar ve nerede nasıl konuşacağını bilememeler de bu türün baskın özellikleri arasında. Hayatları boyunca hiçbir zaman kimseye ayıp ettiklerini düşünmezler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Nezaket kurallarını bilse de uygulamamayı meziyet sayar.

Çünkü haspamız kendini doğal sanıyor. Biz şekilci o doğalmış, o yüzden kedisiyle aynı kaptan su içiyor. Kediyi zehirleyecek.

7. Bütün hayatını kendi keyfi üzerine kurmuştur.

Annesi vakitsiz öldü diye annesine bozulacak kadar hıyardır. Gerçekten böyle bir tür var. Romanlarda filan da geçer. Albert Camus Yabancı'da aynen anlatmıştır bu türü. Enteller bilir.

8. Kişisel temizlik onun için bir şey ifade etmez.

Bunun sifonu çektiğine aldanmayın. En son elini 15 sene önce yıkadı. Evdeki kediyi kurtarmak lazım, bunu değil.

9. 35 yaşında hala Rock Star olmayı ümit eder.

Ya ben senelerdir anneme, babama ve arkadaşlarıma dayıyorum artık bir işe gireyim yok. Girdiği her işi de, bir ay sonra emir altında çalışamam diye bırakır. Sanki herkes o lanet işlerde hak ettiği için çalışıyor da bir tek bu hak ettiği işi bulamıyor.

10. Hayırlı hiç bir alışkanlığı yoktur.

İnsanın bir tek hayırlı alışkanlığı olmaz mı? Gerçi bu türün bazısı çok kitap okur, film izler, ağzı iyi laf yapar, bu kısma çok aldanmayın sanki size okuyor. Hemen de yumuşuyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. En ufak sorumluluğa tahammül edemez. Kaçar

Bakkala bile gönderemezsiniz bunu. Çok ciddiyim, bakkala diye çıkar iki gün sonra gelir.

12. Kendine benzeyen arkadaşlarla takılmayı sever

Maşallah sosyal de olur bu türler. Bir de nereden buluyorlar nasıl buluyorlar bilemiyoruz, birbirlerini buluyorlar. Oturup saatlerce sohbet ederler. Tanımayanı rastlasa, 'ne akıllı çocuklar maşallah' der.

13. Bonus; Kızlar siz anne babanızı kanser etmek için mi bu adamlara aşık oluyorsunuz?

13. Bonus; Kızlar siz anne babanızı kanser etmek için mi bu adamlara aşık oluyorsunuz?

Başka adam mı yok? O kadar mı düşmansınız anne babanıza? Gidin anne babanızı balkondan aşağı atın daha iyi. Aklınızı başınıza toplayın, samimiyetle söylüyoruz, evde gerçek sığır beslemeyi deneyin. Sorana da 'sığır seviyorum' dersiniz. Üstelik gerçek sığırlar son derece minnoş olur!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
75
53
10
10
9
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kronik blue

ya trt belgeselde temizlik hastaları diye bi program var orda böyle tiplerin hayvan bağlasan durmaz tarzı rezillikte ve çöpleşmişlikte evlerini temizliyolar ... Devamını Gör

Sek...

Sanırım ben bir SIĞIRIM...

Pasif Kullanıcı

Galiba Bende yarı SIĞIRIM :))) Her yerde uyuyamam, odamı bok götürmez, Rock star hayalim yok, karpuzu elle yemem. Buda beni yarı sığır yapar. :))))))))

Forbidden

Sen hangi tür sığırlardan oluyorsun ? Bilgisayar başında veya elinde akıllı telefon ile ömür çürüten, sorumluluk sahibi ve bilinçli olduğunu zanneden sığırla... Devamını Gör