Görüş Bildir
Haberler
Bir Şiir Olsan Seni Hangi Şair Yazardı?

etiket Bir Şiir Olsan Seni Hangi Şair Yazardı?

23.05.2016 - 15:32

Bir şiir olduğunu düşün. Seni Türk Edebiyatının hangi şairi kaleme alırdı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Edebiyatta en sevdiğin türü sorarak başlasak?

1. Edebiyatta en sevdiğin türü sorarak başlasak?

2. En son ne zaman bir şiir kitabı satın aldın?

3. Bir kitap yazdın diyelim. Bunun kapağı ağırlıkla ne renk olurdu?

4. O zaman kitabının imza günün için bir kalem seç.

5. Boş bir vaktin oldu. Uzun zamandır okumak istediğin bir kitabı eline aldın ve okumaya başladın. Sana hangi içecek eşlik eder?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sence şairlerin hangi sözü şiiri daha iyi tanımlıyor?

7. Geldik son soruya. Şair olsan hangi manzarada ilham alıp şiirlerini yazardın?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Can Yücel!

Can Yücel!

Ne geçmişe saplanıp kalıyorsun ne de geleceğin düşlerini kuruyorsun. Ömür dediğinin bugün olduğunu bildiğinden hak ettiğin şekilde yaşamaya çalışıyorsun. Bedeli ne olursa olsun söylemek istediğin sözü hiç bükmeden,kıvırmadan net bir şekilde söylüyorsun. Sana göre her şeyin doğalı kıymetli olan. Gereksiz samimiyetsizliklere gelemiyorsun. Bu yüzden bir şiir olsan seni anca Can Baba yazardı.

Nazım Hikmet Ran!

Nazım Hikmet Ran!

Sana göre sevmek için yürek, sürdürmek için de emek gerek. Senin için sevgi bir lokmada iki mutlu insan demek. Kendini diğer insanlardan farklı ifade ediyorsun, bu da seni özel kılıyor. Bazılarının saatlerce anlatmaya çalıştığı şeyi bazen bir cümlede onlardan daha net anlatabiliyorsun. Bu yüzden sen bir şair olsan seni yazan şair kesinlikle Nazım Hikmet olurdu.

Turgut Uyar!

Turgut Uyar!

Ah şu günlük dertlerimiz, hayat koşuşturması olmasa da büyük şairimizin dediği gibi ıssız tepelerde güneşe bakarak saati tahmin edebilsen, haberin olmasa hiç perşembeden, pazartesiden. Bazen kendinden fazla başkalarını düşündüğün oluyor, bu da seni haliyle yoruyor. Farklı kaçış noktaları arıyorsun. Sen bir şiir olsan bu kaçış isteğini sadece Turgut Uyar yazabilirdi.

Onur Ünlü!

Onur Ünlü!

Samimiyet... Seni anlatan kelime bu olabilir. Ne yaparsan yap, kaç yaşına gelirsen gel içinde masum ve oyuncu bir çocuk var ve o seni hiç terk etmeyecek. Yalnız bile kaldığında bunu insanlarla paylaşacak kadar insanlara değer veriyorsun. Sen dünyaya karşı çıkmakla meşhur olduğun için bir şiir olsan seni anca Onur Ünlü kaleme alabilirdi.

Cemal Süreya!

Cemal Süreya!

Hayatı derinlerde yaşıyorsun. Bazen anlık bir suskunluğun bile bir şeyler anlatmaya yetiyor. Her şeyi diğerlerinin bakış açısından farklı görüyorsun. Sevdiğin yanında olunca geriye kalan şeyler senin için dert değil. Ne olacak ki? Bir bardak su yeter onun saçlarını ıslatmaya veya bir dilim ekmeğin iki zeytinin başınaydı doyman. Derin anlamların insanı olarak bir şiir olsan seni ancak Cemal Süreya yazardı.

Birhan Keskin!

Birhan Keskin!

Öncelikle kendine ait bir iç dünyan var ve iç dünyan kimsenin giremediği surlarla çevrili. Kendini orada daha güvende hissediyorsun ve kim olursa olsun içeri girmelerine izin vermiyorsun. Hayallerin ve ideallerin var kendine dair. Hiç kimse hayallerini incitemesin diye hayali zırhının içinde dik duruyorsun. Bu yüzden bir şiir olsan seni anca Birhan Keskin kaleme alabilirdi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
951
447
82
66
48
33
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
De grasse

Nazım Hikmet Ran. Askerleriniz mavi gözlü dev adam

Diego Lugano

6.soruda şu şıkkı beklerdim : "Şiir, şairin iç acılarının toplamıdır."

Zela del rey

Turgut Uyar