Görüş Bildir
Haberler
Beyaz Perdede Görünüp Zihinlerin Derinliklerinde Yer Etmeyi Başarmış 16 Çılgın Silah

Beyaz Perdede Görünüp Zihinlerin Derinliklerinde Yer Etmeyi Başarmış 16 Çılgın Silah

Erkam Evlice
16.05.2016 - 16:29

Sinema dünyası çoğu zaman çatışmanın ve silahların omuzlarında yükseliyor. Özellikle son 25 yılın filmlerinde aksiyon dozu arttıkça, bize de birbirinden özgün savaşlar ve savaşların gereçleri olan silahları gözlemlemek düştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. ZF-1 - The Fifth Element

Beşinci Güç'te Zorg'un tasarladığı bu multifonksiyonel terör makinesi, çocukluk fantezilerinin somutlaştırılmış hali gibiydi. Hangimiz ZF-1'imiz olsun istemedik ki? 

Olsa ne yapacaksak artık...

2. Sonik Pompalı Tüfek - Minority Report

Azınlık Raporu filminin küçük bir bölümünde tanık olduğumuz bu silah, hedefe sonik dalgalar göndererek düşmanı etkisiz hale getirmenin en kansız ve eğlenceli yolunu icra ediyordu. 

İşte bu tam gündelik hayatta kullanmalık...

3. Makineli Bacak Tüfeği - Planet Terror

Tarantino ve Rodriguez'in fantazmasının bu ürünü, kopan bir bacağın yerine monte edilen makineli tüfek olarak vücut bulmuştu. 

Gerçekten çok acayip değil miydi?

4. Kıkırdak silahı - eXistenZ

Mekanik bir aletin bir organizmadan türetilmesi ilginçliğine şahit olmamızı sağlamıştı Kıkırdak Silahı. Ted Pikul, restorantta önüne gelen yemeğin kemiklerini birleştirerek bu silahı imal etmiş ve anında birkaç skor elde etmişti. 

Cronenberg tipi organizma-mekanizma eklemlenmesinin tuhaf ve ilgi çekici bir örneğiydi. Ne denir... Helal sana, ilginçli adam.

5. Gürültülü Çekirge - Men in Black

İlk bakışta Ajan K'yi pek memnun edememişti ama, bu süpermini silah koca bir kamyoneti delip geçme kudretine sahipti. Önemli bir deyişi yeniden hatırlamamızı sağlamıştı yani:

Boyu değil, işlevi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. ARC Silahı - District 9

District 9'daki sığınmacı uzaylı dostlarımız, Güney Afrika'daki bir çemberde fakirlikten kırılsalar da, esasında üst düzey bir teknolojinin canlılarıydı. Mesela ARC silahı gibi. Yalnızca onların ırkına mensup bireyler tarafından kullanılabilen bir silah fikri oldukça ilgi çekiciydi. Filmdeki İnsan - Uzaylı çekişmesine de mihver olmayı başarmıştı. 

Son derece ölümcül: ARC Silahı!

7. Patlayan Sakız - Mission: Impossible

7. Patlayan Sakız - Mission: Impossible

Yok yok, bildiğimiz patlayan şekerleme gibi değil bu. 

Basbayağı ölümcül, iki bölümden oluşan ve bu iki bölümün ağızda karışmasıyla birkaç saniye içinde patlayan bir sakızdan bahsediyoruz. İşte bu orijinal silah Ethan Hunt'ın ilk filmdeki kurtarıcısı olmuştu.

8. Lazer - Iron Man 2

Iron Man'in bir sürü havalı gereci arasından sıyrılan şey şüphesiz bu 'tek atımlık' lazer saldısıydı. Ne işe mi yarıyordu? Hedefindeki her şeyi ikiye bölüyordu. Bildiğin.

9. Thermal Bomba - Star Wars

9. Thermal Bomba - Star Wars

El bombasının uzak, çok uzak bir galakside vücut bulmuş hali. Bulunduğu ortama korku salar, iyi bir tehdit aracıdır. Pek medeni bir silah değildir ama, olsun o kadar.

10. Pompa Tabancası - No Country for Old Men

POW!

Kapı açmak, kafa delmek gibi işlevler itibariyle Anton Chigurh'a oldukça yardımcı olan bu hava pompası benzeri şeyin ne olduğunu merak etmişsinizdir. Esasında herhangi bir saldırı silahı olmayan ve ecnebinin Bolt Pistol dediği bu gereç, ABD dolaylarında kesimden önce büyükbaş hayvanları etkisiz hale getirmeye yarıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. .44 Magnum - Dirty Harry

Eastwood'un acımasız gülüşünü tamamlayan ikonik silah. Bu koca Magnum, Dirty Harry'ye yakıştığı kadar kimseye yakışmadı.

12. Freddy Krueger eldiveni - Nightmare on Elm Street

Ucunda jilet kadar keskin metal pençeler olan bu eldiven Freddy Krueger'la özdeşleşmişti. Bir katil için en işlevli gereçlerden biriydi şüphesiz.

13. Ruh Emme Aleti - Ghostbusters

13. Ruh Emme Aleti - Ghostbusters

Filmde lisanssız bir parçacık hızlandırıcı olan tanıtılan bu süpürge benzeri cihaz, hayaletlerin etkisiz hale getirilmesine yarıyordu. Tekin olmayan ellerin kullanımı sonucunda ciddi sonuçlara gebe olduğunu da hatırlatalım.

14. Kamçı - Indiana Jones

Bilen bilir, Indy'nin lakabı 'Kamçılı adam'dır. Çok kritik anlarda ustalıkla kullanır kamçısını. 

Beline kuvvet kamçılı adam!

15. Hattori Hanzo Kılıcı - Kill Bill

İntikamın en kanlı yolu. Tarantino bu ölümcül silaha olan yatkınlığını Pulp Fiction ile belli etmişti aslında. Kill Bill ikilemesini de bu hakiki Japon çeliği etrafına kurdu denebilir. Aman dikkat, hiç şakası yoktur. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Işın Kılıcı - Star Wars

Unuttuk sandınız değil mi?

Mümkün değil. Işın Kılıcı... Obi-Wan Kenobi'nin tabiriyle 'Bir Jedi Şövalyesinin zarif silahı.' Medeniyetsiz ışın tabancalarına benzemeyecek bir akıl örneği. Bu listeden bir silah seçme şansınız olsa muhtemelen ışın kılıcını seçerdiniz. Onun farkı da zaten burada yatıyor 😉

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
29
20
16
6
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
monapizza

kesinlikle ışın kılıcı

sulo kibar

HİPEROPTİK VASKÜLER DONDURUCU?

Çınar Kaya

Hepsine bin basar o

AğamBizleEğleniy

karşınızzdaa dansözz ''Işın Kılıcı'' ....