Görüş Bildir
Haberler
Beterin Daha Beteri Olduğunu Kanıtlayan Sinema Tarihinin En İyi 19 Felaket Filmi

Beterin Daha Beteri Olduğunu Kanıtlayan Sinema Tarihinin En İyi 19 Felaket Filmi

theolonius
27.07.2016 - 13:52

İnsanoğlunun hayatta kalmaya çalışması ve afetler hayatımızın en önemli gerçekleridir. Bu yüzden sinema var olduğu sürece de insanoğlunun bir gerçeği olan felaket filmleri de hep olacaktır. 

Biz de bu filmlerin en iyilerini sizler için derledik. İyi seyirler. ☺️

*Filmler IMDb puanına göre sıralanmıştır. IMDb puanı 6,4'ün altında olanlar listeye alınmamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. The Perfect Storm - Kusursuz Fırtına (2000)

19. The Perfect Storm - Kusursuz Fırtına (2000)

IMDb:6,4

Kaptan Billy Tyne önderliğindeki 6 kişilik ekip, uzun ve yorucu bir kılıçbalığı avından dönerler. Fakat Kaptan Tyne, çok verimsiz geçen avdan hiç de memnun değildir ve tekrar bir yolculuğa çıkarak şanslarını doğuda denemek istemektedir. Yorgun olan ekip önceleri bu fikre karşı çıksa da para kazanma isteği ağır basınca kabul ederler.

Böylece 6 kişilik mürettabatı ile Andrea Gail adlı tekne doğuya doğru yol almaya başlar. Önceleri sorunsuz geçen yolculuk havanın birdenbire bozması ile değişmeye başlar. Telsiz bağlantısı kesilen tekne, yaklaşan fırtınanın büyüklüğünden habersiz şekilde geri dönmeye çalışmaktadır. Bu arada Kaptan Tyne ve ekibi, 30-35 metre yüksekliğe ulaşan dalgaları beraberinde getiren tarihin en büyük fırtınalarından birinin ortasında kalırlar.

18. The Day After Tomorrow - Yarından Sonra (2004)

18. The Day After Tomorrow - Yarından Sonra (2004)

IMDb:6,5

Dünya, doğanın gazabına uğramaktadır. Şiddetli kasırgalar Los Angeles'ı haritadan silmiş, Yeni Delhi karlar altına gömülmüş, Tokyo devasa dolu yağışıyla yıkılırken New York ani iklim değişikliği ile dev dalgaların tehditi altında kalmıştır. Bir iklim bilim uzmanı olan Jack Hall, dünyayı, küresel ısınmanın tetiklediği bu felaketten kurtarmak için çözüm arayışındadır.

17. Hours - Yaşam Savaşı (2013)

17. Hours -  Yaşam Savaşı (2013)

IMDb:6,5

Nolan’ın (Paul Walker) Katrina kasırgası sırasında eşi doğum sırasında hayatını kaybeder ve yeni doğmuş bebeği ile hastanede tek başlarına kalırlar. Film, doğa şartlarına ve yağmacılara karşı vereceği mücadeleyi anlatmaktadır.

16. War of the Worlds - Dünyalar Savaşı (2005)

16. War of the Worlds - Dünyalar Savaşı (2005)

IMDb:6,5

Ray Ferrier (Tom Cruise), eşinden yeni boşanmış bir liman işçisidir. Eski karısından (Miranda Otto) olan iki çocuğuyla iletişimi iyi olmadığı için mükemmel bir baba olduğu söylenemez. Eski karısının yeni eşiyle birlikte kısa bir tatile gitmesi üzerine oğlu Robbie (Justin Chatwin) ve küçük kızı Rachel'ı (Dakota Fanning) hafta sonu için yanına almak zorunda kalır. İki çocuğuyla beraber hafta sonunu geçirirken gökyüzü aniden kararır ve şimşekler eşliğinde çok şiddetli bir fırtına patlak verir. Gökyüzünde tuhaf şeyler olmaktadır. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra evinin yakınındaki kavşakta sıradışı bir olaya tanık olur. Toprağın aniden yarılmasıyla yeryüzünün derinliklerinden üç bacaklı çok büyük bir savaş makinesi ortaya çıkar ve görünürdeki her şeyi yakıp yıkmaya başlar. Bu olaylar bir doğal afetin değil, uzaylıların dünyamıza saldırısının ilk işaretleridir. O andan itibaren herhangi bir gün gibi görünen günün akışı değişmiş ve bu sıradan insanlar hayatlarının en olağanüstü anlarını yaşamaya başlamıştır. Her yerin tekinsiz hale geldiği bu savaşta, sevdiklerini kurtarabilmesi için Ray'in elindeki tek gücü iradesi olacaktır.

15. Contagion - Salgın (2011)

15. Contagion - Salgın (2011)

IMDb:6,6

Hava ve solunum yoluyla rahatlıkla geçen ve insanları birkaç gündür içinde öldüren, ölümcül bir virüs salgın şeklinde yayılmaktadır. Dünya çapında uzmanlardan oluşan medikal bir ekip, hem salgına çare bulmaya çalışır hem de insanlarda virüsten daha da hızlı yayılan panik halini kontrol altına almaya çalışırlar. İnsanlar şimdi hem canlarını kurtarmaya çalışırken hem de dağılmanın eşiğine gelen toplumsal hayata tutunma mücadelesi verirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Armageddon (1998)

14. Armageddon (1998)

IMDb:6,6

New York, şehre irili ufaklı zararlar veren küçük meteor parçalarının ardından tedirgindir. Konu üzerine araştırma yapan NASA, dünyaya büyük bir hızla kuvvetli bir biçimde yaklaşmakta olan dev bir meteoru fark eder. Bir eyalet büyüklüğündeki bu meteor, dünyaya çarpmadan durdurulmazsa insanlığa paha biçilmez zararlar verecektir. Bilim insanları meteoru bir şekilde yok etmek için bir plan hazırlamaya başlarlar. Plana göre meteor ikiye ayrılacak ve bir şekilde dünyanın iki yanından geçip gidecektir. Zamanla yarış başlar.

13. Bølgen - Dalga (2015)

13. Bølgen - Dalga (2015)

IMDb:6,7

Kristian, Geiranger kasabasında yaşamaktadır. Ancak bu kasabada son gününü geçiren Kristian tuhaf bir şey sezer ve kasabanın tehlike altında olduğunu düşünür. Her ne kadar bu tehlikeye kimseyi inandıramasa da halk saat ilerleyince bu tehlike ile yüzleşmek zorunda kalacaktır.

12. Independence Day - Kurtuluş Günü (1996)

12. Independence Day - Kurtuluş Günü (1996)

IMDb:6,9

Amerika'nın bağımsızlık günü olan 2 Temmuz'da dünyanın her yerinde komünikasyon araçlarının hepsi garip bir şekilde etkileniyorlar. Ordu tarafından dünyaya yaklaşmakta olan çok büyük nesnelerin buna sebep olduğu öğreniliyor. Önce meteor olarak düşünülen nesnelerin daha sonra büyük uzay gemileri olduğu ortaya çıkıyor. Uzaylılarla haberleşme çalışmaları olumsuz çıkınca eski bir bilim adamı olan David Levinson (Jeff Goldblum) bu gemilerin kısa bir süre içinde dünyanın belli başlı yerlerine saldıracaklarını ortaya çıkarıyor. 3 Temmuzda bu saldırı gerçekleşiyor. Hayatta kalan insanlardan bir kısmı 51.Bölge diye anılan devletin yıllar evvel düşmüş olan bir uzay gemisini sakladığı rivayeti dolaşan bölgeye gidiyorlar. Amerika Başkanının (Bill Pulman) herkesi birleştirip uzaylılara karşı savaş açmasıyla 4 Temmuz günü artık sadece Amerika'nın özgürlük günü değil, bütün dünyanın özgürlük günü olacaktır.

11. Cloverfield - Canavar (2008)

11. Cloverfield - Canavar (2008)

IMDb:7,0

New York’taki bir barda kulakları sağır eden bir gürültü duyulur, bardaki kargaşa sırasında davetliler merdivenden aşağıya kaçmaya çalışırken New York caddelerini alev alev yanan yıkıntı ve enkazlar kaplar. Ardından Manhattan tarafında şiddetli bir patlama olur, Özgürlük Heykeli'nin kafası tıpkı dev bir top güllesi gibi caddeye çarpar. New York’a düzenlenen bir canavar saldırısına tanıklık eden insanların öyküsü.

10. Jurassic World (2015)

10. Jurassic World (2015)
static.srcdn.com

IMDb:7,0

Kosta Rika yakınlarındaki Pasifik kıyılarında kurulu olan Isla Nublar adası, bundan tam 22 yıl önce Jurassic Park hikayesinin başlangıcına ev sahipliği yapmıştı. John Hammond'ın tasarladığı sıradışı park projesi, yıllar sonra hayata geçirilir ve böylece dinozor temalı, tam teşekküllü bir park ortaya çıkar. Ne var ki Jurassic World adındaki bu parkın sahibi Simon Masrani ve yardımcıları için, yıllar içerisinde azalan ziyaretçi sayısı çok büyük bir soruna dönüşür. Bu nedenle ziyaretçilerin ilgisini artırmak amacıyla riskli bir planı uygulamaya koyarlar. Simon Masrani'nin sahibi olduğu şirket, parktaki dinozorların genlerinden yeni bir dinozor türü yaratmaya karar verir. Ancak bu plan, ada sakinlerinin hayatını tehlikeye atacak ciddi bir tehditle sonuçlanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. World War Z (2013)

9. World War Z (2013)

IMDb:7,0

Ünlü oyuncu Brad Pitt’in başrolde oynadığı filmde zombiler ile insanların savaşı konu alınıyor. Ancak bu savaş daha farklı. Güney Kore’de bir virüsün insanlara bulaşması ve adeta insanların yaşayan birer zombiye dönüşmeleri sonucunda tüm dünyaya yayılmaya başlamaktadır. Tüm insanlığın bu zombiler ile baş etmesi gerekmektedir.

8. Melancholia - Melankoli (2011)

8. Melancholia - Melankoli (2011)

IMDb:7,1

Yeni evlenen çift Justin ve Micheal evliliklerini Justine'nin ablası Claire'nın malikanesinde, görkemli bir davet ile kutlarlar. Fakat bu iki kız kardeş yapı itibariyle birbirlerine ters karakterdedirler. Justine depresyona, drama ve melankoliye yakın ve yatkın bir kadınken, Claire kız kardeşine göre daha normal olan taraftır. Justine'nin düğün gününde ise ailede herkesin kendine has arızları bir bir ortaya çıkmaya başlar. Tam da bu kutlama esnasında Melankolia adlı bir gezegen, şimdiye kadar güneşin arkasında saklı kaldığı yörüngeden çıkarak dünyaya doğru gelmektedir. Şimdi herkesin kıyameti kendisine göredir...

7. 28 Days Later - 28 Gün Sonra (2002)

7. 28 Days Later - 28 Gün Sonra (2002)

IMDb:7,6

İngiltere'deki bir araştırma enstitüsünden yeni bir virüs sızar. Kan yoluyla çok hızlı bir biçimde yayılan bu virüs, birkaç saniye içinde etkisini göstermekte ve vücuduna girdiği kişilerde bitip tükenmeyen bir şiddet ve yok etme arzusu yaratmaktadır. 28 gün içinde tüm ülkeyi pençesine alan virüsten etkilenmeyen bir grup insan, daha iyi bir gelecek için bu virüse karşı mücadeleye başlar; ancak hiçbiri yaşamlarını tehdit eden tek tehlikenin bu ölümcül virüs olmadığının farkında değildir.

6. Lo imposible - Kıyamet Günü (2012)

6. Lo imposible - Kıyamet Günü (2012)

IMDb:7,6

Bir felaket hikayesini anlatan filmde Ewan McGregor ve Naomi Watts 2004 yılında Thailand'ı vuran tsunamiye yakalanan çocuk sahibi bir çifti canlandırıyor... 

Hikayede Maria ve ailesinin hayatlarının en karanlık saatleri boyunca karşılaştıkları cesaret, kibarlık ve şefkatin beklenmedik anlarda ortaya çıkmasıyla gerçek dehşet anlatılıyor.

5. Tang shan da di zhen - Artçı Şok (2010)

5. Tang shan da di zhen - Artçı Şok (2010)

IMDb:7,6

Gerçek olaylara dayanan bol ödüllü bir Çin filmi… 27 Temmuz 1976′da Çin’in Tangshan bölgesinde tarihin en büyük depremlerinden biri meydana gelir. Li Yuanni’nin (Fan Xu) kocası ve ikizleriyle birlikte yaşadığı bina da yıkılmıştır. Kocası ölen genç kadın, hayatının en zor seçimiyle karşı karşıya kalır. Yıkıntılar arasında kalan iki çocuğundan sadece birini kurtarabilecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Darwin's Nightmare - Darwin'in Kabusu (2004)

4. Darwin's Nightmare - Darwin'in Kabusu (2004)

IMDb:7,6

Yönetmen Hubert Sauper, Darwin'in Kabusu için 'yeni dünya düzeninin ironik ve dehşet verici alegorisi' diyor. Ve ekliyor: ''Darwin'in Kabusu'nda silah ticaretinin varlığını balık ticaretine, balık ticaretinin varlığını da savaşa borçlu olduğunu göstermek istedim. Kendimi gazeteci olarak değil, film yönetmeni olarak görüyorum. Afrika'da savaş, fuhuş, açlık, AIDS, sokak çocukları gibi sorunlar olduğunu söyleyen ben değilim.' Sauper'in küçük bir el kamerasıyla çektiği film, kısa sürede sinema tarihinin en sarsıcı belgesellerinden biri olarak kabul gördü.

3. Titanik (1997)

3. Titanik (1997)

IMDb:7,7

Hem bir felaket hem de bir aşk filmi. Titanik kimilerinin defalarca sıkılmadan izlediği efsane bir film. Bir felaket filminde, gerçek aşkı da görmek istiyorum diyorsanız ve henüz bu filmi izlemediyseniz, Titanik hayatınız boyunca unutamayacağınız filmlerden birisi olacak diyebiliriz.

2. Gravity - Yerçekimi (2013)

2. Gravity - Yerçekimi (2013)

IMDb:7,8

Özel bir araştırma için uzaya giden bir grup araştırmacının başına gelen felaket olaylar ele alınıyor. Grup uzayda keşif yaparken bu sırada kullanmış oldukları araç ciddi bir zarar görür, bu zarar onların dünyaya geri dönmelerine engeldir ve aynı zamanda dünya ile iletişimleri de kopmuştur. Çaresiz kalan keşif grubunun başına inanılmaz olaylar gelmektedir. Heyecan, gerilim, korku ve felaketler bir arada.

1. WALL·E (2008)

1. WALL·E (2008)

IMDb:8,4

Andrew Stanton’un yönettiği ve Fred Willard, Jeff Garlin ile Ben Burtt’un oynadığı ve seslendirdiği 'Vol.İ' (Wall-E) nin serüvenlerini anlatan bilgisayar animasyonu kozmik komedi macera ile izleyiciyi galaksiler arası yolculuğa davet ediyor. Gezegenimizi temizlemek amacıyla üretilen robot Wall•E, yapayalnız yaşadıktan sonra, Eve adlı bir arama robotuyla karşılaşınca hayatına yepyeni bir anlam gelir. Bugüne kadar hiç hayal edilmemiş yepyeni bir vizyon sunan animasyon filmde sevimli robotumuz Wall•E’ye, aralarında bir yavru hamamböceği ile hepsi bozuk ve birbiriyle uyumsuz robotlardan oluşan kahramanlar ekibi gibi eğlenceli karakterler eşlik eder.

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
356
238
70
50
25
22
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melike

'sinema tarihinin 19 felaket filmi' diye okuyarak geldim

Morgen

Gravity'yi felaket filmi listesine almak, hatta 2. sıraya koymak nasıl bir kafa

Mehmet Günay

beyin bedava

Mehmet AKAY

Ya ilk başta felkatten kasıt çok kötü filmler falan sandım Wall-e'yi görünce saydıracaktım. Sonra yanlış okuduğumu farkettim :)