onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Beslenme 101: Herkes Doğrusunu Öğrensin Diye Vejetaryen Beslenme Hakkındaki Her Şeyi Açıklıyoruz!

etiket Beslenme 101: Herkes Doğrusunu Öğrensin Diye Vejetaryen Beslenme Hakkındaki Her Şeyi Açıklıyoruz!

pondsjournal
15.02.2024 - 18:01

Hayvansal gıdaları tümüyle reddettiği için insanların kafasında kırmızı alarm çaldıran vejetaryen beslenme, aslında sandığınızdan çok daha fazlası... Bu yazıda size vejetaryen beslenme hakkında en temel bilgileri sunuyoruz. Önyargıları kırıp başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Vejetaryen beslenme nedir ve insanlar neden tercih eder?

Günümüzde sağlıklı yaşam ve beslenme trendleri arasında vejetaryen oldukça öne çıkan bir beslenme çeşidi. Vejetaryen beslenme, bitkisel ağırlıklı beslenme içeren bir yaşam tarzıdır. Kimisi bunu hayvan hayvan sömürüsüne karşı bir duruş sergilemek için, kimisi de etik değerlerine uyduğu için tercih eder.

Vejetaryen beslenme, yeşil rengiyle içli dışlı olmanızı gerektirir...

Hayvansal gıdalar yemeyi kesinlikle reddederler ve vejetaryen beslenme tarzına geçiş yapmak isteyenler akıllarından ve midelerinden et, balık, kümes hayvanları gibi protein kaynaklarını çıkarmalı ve onun yerine sebzeler, meyveler, baklagiller, tahıllar kuruyemişler bitkisel içerikli kaynakları tercih etmelidir.

Vejetaryen beslenme sağlık açısından oldukça faydalıdır.

Lif, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından zengin olan bitkisel gıdalarla doludur. Bu da kalp kalp hastalıkları, diyabet, obezite ve bazı kanser türleri gibi kronik hastalıkların riskini azaltır.

Tabii ki bu beslenmenin çevreye de oldukça olumlu etkisi bulunur...

Et üretimi, su kullanımı, sera gazı emisyonları ve toprak erozyonu gibi çevresel etkilere neden olabilir. Vejetaryen beslenme, bu etkileri azaltarak azaltarak çevresel sürdürülebilirliği destekler.

Bir önceki maddeden daha önemlisi, vejetaryen beslenenler daha çok etik değerlerine uymadığı için tercih etmezler.

Birçok vejetaryen, hayvanların acı çekmesini önlemek ve hayvan haklarını savunmak amacıyla bu beslenme tarzını benimser. Hayvansal gıdaların damak zevkine uymaması da kişilerin vejetaryen beslenmeyi tercih etmesi sebeplerden biridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Tüm bu bilgilerden sonra vejetaryen olmak isteyenlerin nasıl başlayacağı konusunda kafasının karıştığına eminiz.

Birdenbire vejetaryen olmaya çalışmak zorlayıcı olabilir. Önce haftada birkaç gün et tüketimini azaltarak başlayabilirsiniz. Farklı sebzeler, meyveler, baklagiller tarifleri deneyerek damak tadınızı değiştirmeye başlayın.

Vejetaryen beslenerek de vücudunuz ihtiyacınız olan proteini alabilir.

Baklagiller, tofu, soya ürünleri, fındık ve tohumlar gibi bitkisel kaynaklar, protein ihtiyacınızı karşılamak için önemlidir. Tüm besin gruplarından yeterli miktarda alarak dengeli bir beslenme rutini oluşturun.

Aslında sandığınız gibi tek yediğiniz yiyecek brokoli değilmiş!

Vejetaryen beslenme, sadece kişisel sağlık için değil gezegenimiz ve çevremiz için de olumlu etki yaratabilecek güçtedir. Bu beslenme tercihine karşı olumlu düşünüyorsanız bir sağlık uzmanına danışmak da gereklidir. Umarım beslenme tercihlerini değiştirecekler için faydalı bir içerik olmuştur!

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın