Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş Tarihinin En Kötü 10 Yabancı Transferi

Beşiktaş Tarihinin En Kötü 10 Yabancı Transferi

Taner Bilge
21.12.2014 - 01:19 Son Güncelleme: 21.12.2014 - 22:35

10.Osvaldo Nartallo

10.Osvaldo Nartallo

Beşiktaş ve Türkiye'ye gelen ilk Arjantinli futbolcudur. 1993-1994 sezonunda Beşiktaş'ta 8 numaralı formasıyla oynadı. Sonraki sezon Petrol Ofisi Spor Kulübü'ne transfer oldu. Beşiktaş`ta oynadığı süre içerisinde 37 maçta görev aldı ve 10 tanesi ligde olmak üzere 13 gol attı. Sezonu Feyyaz Uçar'dan sonra, Oktay Derelioğlu ile beraber takımın en golcü ikinci futbolcusu olarak tamamladı. Bunca gol atmasına rağmen sakarlıkları, futbol için yetersiz bir görüntü sergilemesi nedeniyle Beşiktaş'ın tarihteki en kötü yabancı transferlerinden biri kabul edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9.Gordon Schildenfeld

9.Gordon Schildenfeld

Devre arasında, takım arkadaşı Dino Drpiç'i almaktan vazgeçen Beşiktaş JK tarafından transfer edildi. 9 Şubat 2008'de Kayserispor deplasmanında ilk maçına çıktı. 87. dakikada Serdar Özkan'ın yerine dahil olmuştu. 16 Şubat'ta ise Ankaraspor karşısında ilk kez Beşiktaş seyircisinin önüne çıkmış ve 90 dakika forma giymiştir. Ancak daha sonra Ertuğrul Sağlam tarafından fazla forma şansı bulamadı. 9 lig, 1 kupa maçında forma giydi. Başarılı bulunmayan futbolcunun gönderilmesine karar verilse de herhangi bir takım ile anlaşamadıkları için kiralık verilmesine karar verildi.

8.Thomas Hengen

8.Thomas Hengen

Haziran 1999'da Beşiktaş'ın başında olan Karl-Heinz Feldkamp'ın isteği ile Türkiye'ye getirildi. Beşiktaş ile ilk maçı SG Eintracht Bad Kreuznach karşısındaki hazırlık maçı oldu. Almanya kampındaki başarısı ile Temmuz ayında profesyonel sözleşme imzaladı. Sezonun başında Şampiyonlar Ligi eleme maçlarında forma giyemedi. Beşiktaş, bu maçlar sonunda gruplara kalamadı. İlk maçı 15 Ağustos 1999'da Samsunspor'u 4-0 yendikleri lig maçı oldu. Ekim ayında bir sakatlık daha geçirdikten sonra yönetimin gözünden düştü. Bir sonraki ay izinsiz Almanya'ya giden futbolcu kadro dışı kaldı ve resmi olarak Ocak ayında sözleşmesi feshedildi.

7.Sixten Veit

7.Sixten Veit

Menejeri önce Energie Cottbus takımıyla anlaşsa da daha sonra Alman teknik adam Christoph Daum'un takımı Beşiktaş JK'ya transfer oldu.17 Ağustos 2001'de Bursaspor ile oynanan Süper Lig maçı ile Türkiye kariyerine başladı. Sadece 4 maç forma giyen futbolcu, kısa süre sonra Beşiktaş yönetimi ve Daum arasındaki anlaşmazlıklar ve karmaşayı öne sürerek Türkiye'den ayrıldı. 29 Kasım 2001'de sözleşmesi feshedildi.

6.Peter Kjaer

6.Peter Kjaer

2001-02 sezonunun başında ilk kez yurt dışına çıkarak 36 yaşında Beşiktaş JK'ye transfer oldu. Beşiktaş'ta oynadığı ilk maçta kalesinde 2 gol gördü ve Beşiktaş, Bursaspor ile 2-2 berabere kaldı. Beşiktaş'ta 6 maç forma giyen Kjær, kalesinde 10 gol görünce takımla sözleşmesi devre arasında feshedildi.

5.Federico Higuaín

5.Federico Higuaín

2007 yaz transfer döneminin son günlerinde, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın isteği ile, 1.5 milyon USD bedel karşılığında Beşiktaş'a transfer oldu. 1 Eylül 2007'de Kayserispor karşısında 73. dakikada Matias Delgado'nun yerine oyuna girerek ilk kez siyah-beyazlı formayı giydi. Sezonun ilk yarısında 9 kez forma giyen futbolcu, genellikle oyuna sonradan dahil olup, sadece bir maçta 90 dakikayı tamamlayabildi. UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarının beşinde oyuna sonradan dahil oldu. Türkiye Kupası'nda oynadığı 2 maçta ise 2 gol buldu. Ocak ayının sonunda takım ile yolları ayrıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4.Dentinho

4.Dentinho

Dentinho, 24 Ocak 2013 tarihinde 2012-2013 sezonunun 2. yarısında Beşiktaş tarafından, satın alma opsiyonuyla 1 milyon euro karşılığında bir 1,5 yıllığına kiralandı.İlk oynadığı maç Galatasaray derbisiydi.O derbi aynı zamanda Wesley Snejder'in Galatasaray formasıyla ilk maçıdır.Dentinho Beşiktaş'la 9 maça çıkmış ve herhangi bir katkı veremediğinden geri yollanmıştı.Dentinho'dan geriye ise binlerce tweet,instagram fotosu ve check-in'ler kaldı..

3.Rodrigo Tabata

3.Rodrigo Tabata

2009-10 sezonu transfer sezonunun son günlerinde önceki sezonun şampiyonu Beşiktaş JK tarafından transfer edildi. Sakatlık yaşayan 10 numaraları Matias Delgado'nun yerine alınan Tabata için Gaziantepspor'a ödenen 8.000.000 €'luk transfer ücreti çok konuşuldu. 12 Eylül 2009'da oynanan ligin 5. hafta maçı olan Galatasaray-Beşiktaş derbisinde ilk kez Beşiktaş forması giydi. 8. haftada oynanan Denizlispor maçında ilk golünü atarak Beşiktaş'ın maçı 1-0 kazanmasını sağladı. Ancak Tabata, sezon içinde çok tercih edilen oyunculardan biri olmadı. Sadece 16 lig maçında forma giyen Tabata, bunların 11'ine ilk 11'de başladı. Sezon içinde ise 2 gol kaydetti. Türkiye Kupası'nda da iki maçta forma giydi. Tabata, ayrıca bu dönem kariyerinde ilk kez Avrupa maçına çıkarak UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında 3 maçta forma giydi.Tabata, 2010-11 sezonunda da Beşiktaş'ın yabancı oyuncu tercihlerinden biri oldu. Sezon ortasında ise Katar takımlarından Al- Rayyan'a kiralandı.

2.Matteo Ferrari

2.Matteo Ferrari

1 Temmuz 2009 tarihinde Beşiktaş ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. 2011-12 sezonu öncesi Ferrari, Beşiktaş'dan 8 aydır alacaklarını alamadığı sebebiyle, kulübüyle sözleşmesini tek taraflı fesh etmiş ve CAS'a başvurmuştu. CAS, Ferrari için Beşiktaş'ın 7.8 milyon Euro ödemesine karar verdi.

1.Lamine Diatta

1.Lamine Diatta

3 Ağustos 2007'de ilk kez Fransa'nın dışına çıkarak, Beşiktaş JK ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. 15 Eylül 2007'da Ankaraspor karşısında ilk maçına çıktı ve 90 dakika forma giydi. 3 gün sonra ise eski takımı Olimpik Marsilya karşısında UEFA Şampiyonlar Ligi maçında forma giydi. Ancak Türkiye Kupası'nda Çaykur Rizespor yenilgisiyle başlayan, Fenerbahçe derbisi mağlubiyeti Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool'a 8-0 kaybedilen maç ile devam eden seride forma giydikten sonra kadrodaki yerini kaybetti. Aralık ayında sözleşmesi karşılıkla feshedildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
5
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Miraç Ugur Alphan

2001-2002 sezonunda 6 yabancı kontenjanının 3'ünü kaleciye ayırdı Beşiktaş.Ayrıca Kjaer renk körüydü ve ilk maçı ironik şekilde,Diyarbakırspor'a karşıydı. ... Devamını Gör

Ahmet Arkun

Cordoba, zago, amokachi, solar, münch, ronaldo, tello, bobo, q7, guti, simao, fernandes, pepe, marcelo, atiba, nouma, carew, delgado, talisca, ba, gomez, s... Devamını Gör

Ahmet Arkun

ferrari bu listede olmamalı

kubilaysamyeli

Verilen bilgilerin çoğunda hikaye anlamında yanlışlar var, özensiz ve yanlış bilgi yayan bir liste olmuş.