Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş Belediyesi'nden ‘Baz İstasyonu’ Açıklaması

Beşiktaş Belediyesi'nden ‘Baz İstasyonu’ Açıklaması

Ulaş
18.04.2015 - 10:54 Son Güncelleme: 20.04.2015 - 08:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Radikal gazetesi yazarı Evrim Sümer Beşiktaş ilçe sınırlarındaki 38 parka baz istasyonu kurulması için oluşturulan projenin, Belediye Encümen Toplantısı’nda Beltaş’a ihale edildiğini yazmış ve projenin ilçe sınırlarındaki 136 parka yayılabileceğini ifade etmişti. Konuya ilişkin Beşiktaş Belediyesi tarafından yapılan açıklamada haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi ve şöyle denildi: 'Mevzuat gereği ilçemiz hudutları içerisinde özel veya tüzel kişilerin sahip olduğu taşınmazlar üzerindeki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu izni ile kurulan baz istasyonları hakkında belediye başkanlığımızın hiçbir hukuki veya idari tasarruf hakkı yoktur'

'Belediyemizce çocuk ve insan sağlığını olumsuz etkileyecek şekilde; Beşiktaş ilçesinde bulunan parklara baz istasyonları kuracağımız yönünde gerçeği yansıtmayan haberler yayımlanmakta ve kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir' diyen Beşiktaş Belediyesi'nin açıklamasının tamamı şöyle:

Parklara baz istasyonu kurulması hususunda açıklama kamuoyuna duyurulur;

Belediyemizce çocuk ve insan sağlığını olumsuz etkileyecek şekilde; Beşiktaş ilçesinde bulunan parklara baz istasyonları kuracağımız yönünde gerçeği yansıtmayan haberler yayımlanmakta ve kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir. Bu hususta insan sağlığını tehlikeye düşürecek hiçbir kararımız olmadığı gibi, mevzuata aykırı hiçbir uygulamamız da yoktur. Şöyle ki,

Belediye Başkanlığımıza, ilçemiz hudutları dahilinde kaçak ve ruhsatsız ‘Baz İstasyonları’ bulunduğu yönünde şikayetler geldiğinden idaremizce bu hususların araştırılması için bir komisyon kurulmuştur. 

Komisyonumuzca yapılan araştırmalar neticesinde GSM operatörlerinin baz istasyonu kurmak istedikleri yerler için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ‘Elektronik Haberleşme Altyapısı’ mevzuat hükümleri çerçevesinde bu hususta tek denetim, kontrol ve onay yetkisine sahip Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan resmi izin almak sureti ile kurulumun yapılabildiği tespit edilmiştir. Mevzuat gereği ilçemiz hudutları içerisinde özel veya tüzel kişilerin sahip olduğu taşınmazlar üzerindeki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu izni ile kurulan baz istasyonları hakkında belediye başkanlığımızın hiç bir hukuki veya idari tasarruf hakkı yoktur. 

Yerel yönetimlerin baz istasyonları hakkında denetim ve yaptırımı olmadığından kontrolsüz bir büyümenin olduğu gözlemlenmiştir. Komisyonumuzca bu hususta diğer yerel yönetimlerin yapmakta olduğu uygulamalar incelenmiştir. İstanbul belediyelerinin yüzde doksanının, hüküm ve tasarrufu altında bulundurdukları kamusal alanların GSM operatörlerine kiraya vermek sureti ile sürecin yönetiminde söz sahibi oldukları anlaşılmıştır. Unutulmamalıdır ki, kurulacak bir baz istasyonunun faaliyete geçmesi ve işletmeye alınabilmesi sadece Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan verilecek bir ‘Güvenlik Sertifikası’ ile mümkün olabilmektedir. Pek çok yerel yönetimce yerleşik uygulamanın bu yönde olması nedeni ile idaremizce de bu yönde çalışmalar yapılarak işlem tesis edildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız.

'Neden çocuklarımızın üç kuruşluk nefes alabildiği parklarımıza göz diktiniz?'

'Neden çocuklarımızın üç kuruşluk nefes alabildiği parklarımıza göz diktiniz?'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Radikal yazarı Evrim Sümer, yazısında şunları söylemişti:

“O dönem BTK başta olmak üzere, birçok kurumdan ölçüme geldiler eve. Evet, cihazla ölçülebilen değerler gayet düşük çıktı. Neymiş efendim, zaten baz istasyonunun yakın olmak, uzak olmaktan iyiymiş. Çünkü frekans daha düşükmüş falan filan. Fakat, ‘elektromanyetik alanı nasıl ölçüyor, kısa ve uzun vadeli zararlarını nasıl değerlendiriyorsunuz’ soruma hiçbiri cevap verememişti. Elektromanyetik alanın yarattığı sorunlar hâlâ büyük tartışma konusu, bu konuda kimse bir konsensüse varamadı.”

  • 1- Sayın Murat Hazinedar: Neden çocuklarımızın üç kuruşluk nefes alabildiği parklarımıza göz diktiniz? Sizin ne fena bir başkan olduğunuzu göremeden ölüp size oy vermeme ihtimallerini elemek için mi? Bu nasıl bir para hırsı? Oldu olacak, bütün parkları yakıp gökdelen yapın.

  • 2- Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm CHP: Siz, parti olarak parklara ve çocuk oyun alanlarına baz istasyonu kurulmasına nasıl göz yumarsınız? Ve, CHP’nin elindeki en kuvvetli kalelerden biri olan Beşiktaş’ın başına layık gördüğünüz yöneticinizin bu projelerine nasıl izin verirsiniz?

  • 3- Beşiktaş Belediye Meclisi’nin CHP’li diğer üyeleri: Bu işten haberimiz yok, demeyeceksiniz di mi? Sizin çocuklarınız, torunlarınız, vicdanınız yok mu? İhaleyi alan Beltaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı Affan Keçeci, aynı zamanda belediye meclis üyesi. Düzene gel!

  • 4- Tüm İstanbul ve Türkiye halkı: Hadi kendinizi önemsemiyorsunuz diyelim. Çocuklarınızın sağlığını, geleceğini, doğayı tehdit eden işlere ve kişilere ne zaman sesinizi yükseltmeyi düşünüyorsunuz? Her birinizin ailesinde ne idüğü belirsiz hastalıklar çıktıktan sonra geç olacak, biliyorsunuz değil mi?”

Evrim Sümer, yazısında 'baz istasyonu kurulacak alanlar listesi'ni paylaştı

Beşiktaş Kent Dayanışması: 'Sessiz kalmayacağız'

Beşiktaş Kent Dayanışması: 'Sessiz kalmayacağız'

Beşiktaş Kent Dayanışması, Beşiktaş Belediyesi ilçe sınırlarındaki 38 parka baz istasyonu kurulmasına ilişkin için onay verildiğini ve sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Beşiktaş Kent Dayanışması'nın açıklaması şöyle:

Beşiktaş Belediyesi ilçe sınırlarındaki 38 parka baz istasyonu kurulması onay verdi.

Beşiktaş Belediyesi; ilçe genelinde rant odaklı yıkım getirecek olan kentsel dönüşüm projesi ve Beşiktaş Meydan Projesi’nden sonra şimdi de ilçe sınırları içindeki 38 parkın içine baz istasyonu kurulmasına onay verdi. Halkın sağlığını hiçe sayacak olan baz istasyonu projeleri Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar imzasıyla Beltaş’a ihale edildi. Hepsi yerleşim bölgesinde bulunan parkların arasında Haziran İsyanı sonrası düzenlenen park forumuna ev sahipliği yapan Abbasağa Parkı da var.

Beşiktaş Kent Dayanışması olarak konuyu 20 Nisan Pazartesi 19.30'da Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi'nde gerçekleştireceğimiz toplantımızda değerlendireceğiz. Kentsel dönüşüm, meydan düzenlemesi gibi rant odaklı saldırılardan sonra şimdi de halk ve çevre sağlığını tehdit eden bir projeye, Murat Hazinedar'ın rantına, yaşam düşmanı projelerine sessiz kalmayacağız!

Kaynak: Evrim Sümer, Radikal ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0