Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş Sompo Japan 83-80 Türk Telekom

Beşiktaş Sompo Japan 83-80 Türk Telekom

Spor Toto Basketbol liginin 18. haftasında Beşiktaş Sompo Japan, evinde Türk Telekom'u 83-80 mağlup etti. Beşiktaş son periyotta oynadığı müthiş oyunla geriden gelerek maçı kazanmasını bildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 18. haftasında Beşiktaş Sompo Japan, sahasında son çeyreğe 16 sayı geride girdiği maçta Türk Telekom'u 83-80 yendi.

Karşılaşmaya Lampe, Darden ve Wolters'ın isabetli turnikeleriyle iyi başlayan Beşiktaş Sompo Japan'a, Ankara temsilcisi Ermal Kurtoğlu, Jenkins ve Woodside ile 5. dakikada cevap verdi ve skorda eşitlik (8-8) sağladı. Hamilton ve Wolters ikilisiyle sayı üreten ev sahibi takım, üstün oyununu periyodun kalan bölümünde de sürdürerek, ilk çeyreği 8 sayı farkla (24-16) önde kapadı.

İkinci periyotta savunma sertliğini artıran Türk Telekom, Harris, Haislip ve Cevher Özer'in sayılarıyla 8-0'lık seri yakaladı ve 14. dakikada 29-28 öne geçti. Cenk Akyol'un 3 sayılık atışıyla öne geçen Beşiktaş Sompo Japan, soyunma odasına 37-36 üstün gitti.

Müsabakanın üçüncü periyoduna oldukça etkili başlayan ve Haislip, Ermal Kurtoğlu, Jenkins'in basketleriyle sayılar bulan Türk Telekom, 25. dakikada farkı 12 sayıya çıkardı: 54-42. Top kayıpları yaşayan siyah-beyazlı takımın boşluklarını Harris ile değerlendiren misafir ekip, farkı 16 sayıya çıkararak son çeyreğe 66-50 üstün girdi.

Beşiktaş Sompo Japan, son çeyrekte önemli bir dönüşe imza attı. Final periyodunun ilk bölümünde taraftarın da desteğiyle çabuk toparlanan Beşiktaş Sompo Japan, Culpepper'ın top çalmalarıyla 33. dakikada 7-0'lık seri yakalayarak, farkı tek hanelere (57-66) indirdi ve 37. dakikada Lampe'nin 3 sayılık basketiyle eşitliği sağladı: 70-70.

Çok çekişmeli geçen maçın son dakikalarında baskılı savunma yapan siyah-beyazlılar, Culpepper'in turnikesiyle bitime 58 saniye kala 78-77 öne geçti. Kazandığı serbest atışları da Culpepper ve Engin Atsür'le başarılı bir şekilde değerlendiren ev sahibi takım maçı 83-80 kazandı.

Bu sonucun ardından Beşiktaş Sompo Japan, Spor Toto Basketbol Ligi'nde 18. haftada 9. galibiyetini elde ederken, Türk Telekom 14. mağlubiyetini aldı.

Maçın en skorer ismi Türk Telekom'dan 21 sayı üreten Michael Jenkins olmasına rağmen takımın yenilgisini engelleyemedi. Beşiktaş Sompo Japan'da ise Maciej Lampe 15, Culpepper ve Wolters on dörder sayı üretti.

TRT Spor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın