Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş'a Balıkesir Freni

Beşiktaş'a Balıkesir Freni

Fatih
01.03.2015 - 18:15 Son Güncelleme: 01.03.2015 - 21:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

UEFA Avrupa Ligi'nde hafta arasında Liverpool'u eleyen Beşiktaş, üç gün sonra Türkiye Süper Ligi'nde de Balıkesirspor ile 2-2 berabere kaldı. Siyah beyazlılar aldığı bir puanla ligde ikinci sıraya yükseldi.

Beşiktaş, lig sonuncusu Balıkesirspor'u Ankara'da ağırladı. Demba Ba'nın penaltı golüyle öne geçen Beşiktaş, 50'inci dakikada eski Gençlerbirliği futbolcusu Ermin Zec'in golüne engel olamadı.

53'te ise sahneye Liverpool maçının en başarılı isimlerinden Daniel Opare çıktı. Sol çaprazdan sert vuran Ganalı sol bekin şutunda kaleci çaresiz kaldı. 83'üncü dakikada ise konuk ekip penaltı vuruşu kazandı. Vargas'ın golüyle skora bir kez daha denge geldi.

Uzatmaların ikinci dakikasında ise Pedro Franco, kendisini geçmeye çalışan Sercan Yıldırım'ı faulle durdurdu. Hakem de bariz gol şansı diyerek Franco'yu kırmızı kartla oyundan attı. Frikiği kullanan Vargas'ın şutu ise direkten döndü. 

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş Balıkesir ile 2-2 berabere kaldı.

Beşiktaş puanını 48'e çıkardı. Lider Galatasaray'ın 51, bu hafta Konya ile berabere kalan Fenerbahçe'nin de 47 puanı var. Balıkesir de puanını 14'e yükseltti.

Opare ilk kez ligde sahaya çıktı

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, sarı kart cezalısı Ramon Motta'nın yokluğunda sol bekte Liverpool maçında olduğu gibi yine Daniel Opare'yi görevlendirdi. UEFA Avrupa Ligi'nde bulduğu şansı iyi değerlendiren ve ilk 11'deki yerini koruyan Ganalı savunma oyuncusu, Süper Lig'de ilk kez siyah beyazlı formayı giydi. Opare, Liverpool maçı dışında daha önce Ziraat Türkiye Kupası'nda 2 karşılaşmada toplam 132 dakika sahada kalmıştı.

Bilic kadroyu bozmadı

Hırvat teknik adam, Liverpool ile oynanan rövanş karşılaşmasının ilk 11'inde yer alan futbolculardan 10'unu Balıkesirspor maçında da sahaya sürdü. Kart cezası nedeniyle Liverpool maçında forma giyemeyen Ersan Gülüm, Balıkesirspor'a karşı Pedro Franco ile savunmanın merkezinde görev yaptı.

Beşiktaş'ın başkentte kalesini Cenk Gönen korurken, savunma hattını Serdar Kurtuluş, Franco, Ersan Gülüm ve Motta oluşturdu.  Savunmanın önünde Veli Kavlak-Atiba Hutchinson ikilisi yer alırken, kanatlarda Gökhan Töre ve Olcay Şahan görev aldı. Forvet arkasında Jose Sosa şans bulmaya devam ederken, en ileri uçta ise tek başına Senegalli golcü futbolcu Demba Ba forma giydi.

Tolgay Arslan yedek soyundu

Beşiktaş'ın, UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna kalmasında önemli rol oynayan Tolgay Arslan maça yedek başladı. Bilic, Liverpool maçında 61. dakikada oyuna giren ve 72. dakikada attığı şık golle siyah beyazlı takıma tur kapısını açan Tolgay'ı yedek soyundurmaya devam etti.

Beşiktaş'ta 8 eksik

Siyah beyazlı ekipte sakat ve cezalı toplam 8 futbolcu, Balıkesirspor maçında sahadaki yerini alamadı.  Sakatlıkları bulunan Tolga Zengin, Alexander Milosevic, İsmail Köybaşı, Tomas Sivok ve Cenk Tosun ile sarı kart cezalıları Necip Uysal, Motta ve Oğuzhan Özyakup Ankara'ya getirilmedi.

İki tribün kapatıldı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) Beşiktaş'a, Bursaspor maçındaki kötü tezahürat nedeniyle verdiği tribün kapatma cezası uygulandı. Kuzey kale arkası ve maraton tribünlerine seyirci alınmadı. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki Bursaspor maçını bu tribünlerden izleyen kombine ve biletli taraftarlara da Balıkesirspor karşılaşması için bilet satılmadı.

Osmanlı Stadı'ndaki diğer tribünleri tamamen dolduran siyah beyazlı taraftarlar, 'misafir' olarak Ankara'ya gelen takımlarını yalnız bırakmadı. Az sayıdaki Balıkesirspor seyircisi de karşılaşmayı izledi.

Balıkesirspor'da 5 değişiklik

Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, geçen hafta 1-0 yenildikleri Gençlerbirliği maçının kadrosunda 5 değişikliğe gitti.

Özdeş, cezalı Ante Kulusic, kaleci Emrullah Şalk, Ronald Vargas, Muğdat Çelik ve Andre Santos'un yerine Andrija Vukovic, Eray Ataseven, Aykut Çeviker, Gökhan Ünal ve Tomislav Glumac'ı tercih etti.

Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/bes...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0