Görüş Bildir
Haberler
Beş Yaşa Başörtülü-Takkeli Eğitim...

Beş Yaşa Başörtülü-Takkeli Eğitim...

adem kara
30.10.2014 - 15:33 Son Güncelleme: 30.10.2014 - 16:09

Fotoğraf: Cumhuriyet Gazetesi 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Ataşehir’deki Esatpaşa Mahallesi’nde, beş altı yaşındaki çocuklar bir anaokuluna türban ve takkeyle girerken görüntülendi.

Ataşehir Esatpaşa Mahallesi'nde Fatin Rüştü Zorlu Caddesi üzerinde bir apartmanın bodrum katında Milli Eğitim Bakanlığı'na kayıtlı olduğuna dair bir ibare bulunmayan Hasret-2 Anaokulu'na 5-6 yaşlarındaki çocukların başörtüsü ve takkeyle gittikleri belirtiliyor.

Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Turgut Yokuş “Siyasi iktidar göz yumuyor. Bir an önce bunlar soruşturulmalı. Kim izin verdiyse bulunmalı. İzin verilmediyse siyasi iktidar devlet eliyle müdahale etmelidir” dedi.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göreKadıköy Esatpaşa Mahallesi’nde bir bodrum katının girişinde Hasret-2 Anaokulu ve irtibat numarasının yazdığı bir muşamba asılı. Kaçak eğitim verdiği öne sürülen anaokulunun kapısında Mili Eğitim Bakanlığı’na bağlı olduğuna dair hiçbir tabela olmadığı gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nın logosu da bulunmuyor. Velilerin 5-6 yaşlarındaki çocuklarını anaokulana türban ve takkeyle getirdikleri görüldü.

‘Müdahale edilmeli’

Gazetemize değerlendirmede bulunan Eğitim - Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Turgut Yokuş “Siyasi iktidar ideolojisi doğrultusunda toplumu biçimlendiriyor. Her türden merdiven altı, kaçak eğitimi biliyor, göz yumuyor. Bilimsel niteliği olması gereken eğitimden Türkiye toplumu uzaklaşmaktadır. Bir an önce bunlar soruşturulmalı. Kim izin verdiyse bulunmalı. İzin verilmediyse siyasi iktidar devlet eliyle müdahale etmelidir. Toplumun farklı kesimlerine eşit şekilde yaklaşmak istiyorsa müdahale etmesi gerekiyor” diye konuştu.

Cumhuriyet: Hazal Ocak

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/eg...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
0
0