Görüş Bildir
Haberler
Berkin Elvan'ın Ailesi: 'Biz Bedel Ödedik, Başkalarının Burnu Kanamasın'

Berkin Elvan'ın Ailesi: 'Biz Bedel Ödedik, Başkalarının Burnu Kanamasın'

ATKN
21.11.2014 - 11:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezi olaylarında başına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, kendilerinin ağır bir bedel ödediğini söyledi. Yeni gerilimler çıkartarak başkalarına zarar verilmemesi yönünde çağrılarda bulunan acılı baba, “Bundan sonra hiç kimsenin saçının telinin kopmasını dahi istemiyoruz.” dedi.

Topçu Kışlası ile ilgili kamuoyuna yansıyan yeni tartışmalar Gezi olaylarını hatırlattı. Gösteriler sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ailesi, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuştu. Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin açılan davada herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini söyleyen baba Sami Elvan, “Sadece davaya bir komiser yardımcısının ismi girdi. Sadece onun tanık olarak dinlenmesine karar verildi. Şuan onunda ifade verip vermediğini de bilmiyorum. Şu bir gerçek Berkin’i vuranların yüzleri alenen açık açık ortada.” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN NEDEN BERKİN’İN AİLESİNİ YUHALATIYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berkin ile ilgili sözlerine de karşılık veren baba Elvan, “Şunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum. Bir Cumhurbaşkanı daha önce Başbakan olmuş bir kişi, Gezi olaylarında kaybettiğimiz 8 can vardı. Bunların hiçbirisi ile uğraşmadı. 13 buçuk yaşındaki bir çocukla uğraştı. Berkin ne yapmış ona bilemiyorum. Yolsuzluklarını acaba Berkin mi ortaya çıkardı? Yaptığı fiili eylemi Berkin mi ortaya çıkardı? Neden Berkin’in annesini ailesini yuhalatıyor? 14 yaşındaki bir çocuk nasıl terörist olabilir? Ben bunu merak ediyorum. Berkin’in her şeyini elinden aldılar. Berkin ne yaptıysa buna devamlı Berkin hakkında konuşuyor. Bu adam Berkin’le uyuyor Berkin ile uyanıyor demek ki.” şeklinde konuştu.

Topçu Kışlası’nın yapımına ilişkin yeni tartışmaların ortaya çıkmasıyla ilgili düşüncelerini de açıklayan Elvan şöyle devam etti: “Biz oranın bedelini çok ağır ödedik. Biz oranın bedelini hala ödüyoruz. Şuan bizim evimizde doğru düzgün bir yaşantımız yok. Bizi komple öldürdüler. Sadece çocuğumuzu değil geleceğimizi de elimizden aldılar. Biz sabahlara kadar evimizin içinde dolanıp dolanıp duruyoruz. Bizim son günlerde konuşulan Gezi Parkı meselesiyle ilgili tabi ki sağ duyu çağrımız olacak. Bizler bedel ödedik. Kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz. Orada halkın bir parkı varsa ona herkesin saygı duymasını istiyoruz. Bundan sonra hiç kimsenin saçının telinin kopmasını dahi istemiyoruz. Çünkü yeter artık bu ülkeye çektirdikleri. Yeter artık bu ülkenin sırtından menfaat sağladıkları.”

Anne Gülsüm Elvan ise oğlunun acısını hala yüreğinde hissettiğini belirtti. Hayatlarının zindana döndüğünü anlatan Elvan, “Yaşıyoruz, yaşamıyoruz. Paramparça ettiler bizi. İlaçlarla uyuyamıyorum. Oğlumla yatıyorum, oğlumla kalkıyorum. Bakıyorsun yok. Diyelim ki onun elinde sapan vardı, taş vardı. Öldürtmesi mi gerekiyordu.” diye konuştu.

Topçu Kışlası’nın yapımı ile ilgili tartışmalara da değinen anne Elvan, eşinin söylediklerine katıldığını ifade etti. Gezi olaylarının 8 cana mal olduğunu belirten Elvan, “Bir kez daha böyle bir şey olabilir mi? Umarım sağ duyulu olurlar. Umarım vicdanları sızlar. Böyle bir şey yapmazlar.” dedi.

Başbakan Davutoğlu’nun Tunceli ziyaretine de atıfta bulunan Elvan, “Ayın 23’ünde Davutoğlu Dersim’e gidecek. Berkin’in dedesi torununun hesabını sorsa ne cevap verirler dedesine. Ne diyecekler? Camlar kırılıyor. Eğer oğlum cam kırdıysa ben bir ömür boyu çalışır borcu öderim ama o da bana çocuğumu versin.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak: http://www.cihan.com.tr/news/Berkin-E...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
0
0
0
0
0
0