Görüş Bildir
Haberler
Berkin Elvan 17. Yaş Gününde Mezarı Başında Anıldı

Berkin Elvan 17. Yaş Gününde Mezarı Başında Anıldı

ATKN
05.01.2016 - 17:36 Son Güncelleme: 05.01.2016 - 17:47

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede, 14 yaşında yaşamını yitiren Berkin Elvan doğum gününde mezarı başında anıldı. Sosyal medya Berkin Elvan'ı unutmadı. Twitter'da 17:45 itibariyle  #BerkinElvan17Yaşında hashtag'i ile yaklaşık 43 bin tweet atıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Berkin Elvan'ın doğum günü nedeniyle aile, yakınları ve bazı arkadaşları Elvan'ın, Feriköy Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret etti.

Oğlunun mezarına sarılan anne Gülsüm Elvan, dakikalarca gözyaşı döktü.

17. yaşını kutlayacaktı...

17. yaşını kutlayacaktı...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Burada konuşan Sami Elvan, 'Bugün bizim çocuğumuzun doğum günü. Bugün çocuğum yaşasaydı evinde belki arkadaşıyla belki de bir kız arkadaşıyla 17. yaşını kutlayacaktı. Maalesef biz çocuğumuzun başında, en mutlu gününde hüzünlü anlar yaşıyoruz. Bunu yapanlar utansın. Bunu yapanlar inanıyorum ki mutlaka bir gün halk önünde hesap verecekler' dedi.

'Söyleyecek sözümüz artık kalmadı'

'Söyleyecek sözümüz artık kalmadı'

Ayrıca haberdar.com sitesine konuşan baba Sami Elvan, “Bugün sevinmemiz gerekirken oğlumuzun acısını yaşıyoruz. Bize bunu reva görenler utansın” dedi. 

Çocuklarının katilinin bulunmaması ve soruşturma davasında hiçbir ilerlemenin olmaması ile ilgili Elvan şunları söyledi: 

“Söyleyecek sözümüz artık kalmadı. Avukatlarımız bu konuyla ilgileniyor.  Oğlumu öldürenler hayatlarına devam ediyorlar.  O katillere şunu söylemek istiyorum. Özellikle devlet büyükleri. İstanbul Emniyet Müdürü, İçişleri Bakanlığı, Vali bunlar çocuklarının gözlerine baksınlar. Ve bu toplumun yarasını dindirsinler artık. Berkin davası sadece benim davam değil. Bu toplumun davası. Bu dava devlet büyüklerinin davası, hatta onların çocuklarının hatta onların torunlarının davası.”

DHA ve haberdar.com

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda