Görüş Bildir
Haberler
Belçika 4 Golle Çeyrek Finalde! Macaristan 0-4 Belçika

Belçika 4 Golle Çeyrek Finalde! Macaristan 0-4 Belçika

EURO 2016 son 16 turunda Macaristan'ı 4-0 yenen Belçika adını çeyrek finale yazdırdı. Belçika'ya galibiyeti getiren goller Alderweireld, Batshuayi ve Eden Hazard ve Carrasco'dan geldi. Hazard, 1 gol 1 asistle maçın yıldızı olurken Belçika turnuvanın en farklı galibiyetini elde etti. Belçika, çeyrek finalde Galler'in rakibi oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

EURO 2016 son 16 turunda F Grubu'nun lideri Macaristan ile E Grubu ikincisi Belçika karşı karşıya geldi.

Belçika golü erken buldu

Belçika golü erken buldu

Belçika, maçın 10. dakikasında Alderweireld ile 1-0 öne geçti. Ceza sahası dışı sol çaprazından kazanılan serbest vuruş için topun başına Kevin De Bruyne geçti. De Bruyne'ün altıpasın önüne doğru gönderdiği ortasına iyi yükselen Toby Alderweireld kafa vuruşunu yaptı ve top filelerle buluştu.

Belçika, ilk yarıda ataklarını sürdürmeye devam etti. 35. dakikada kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Kevin De Bruyne'nün şutu direkten döndü. Belçika için net bir fırsattı. İlk yarı 1-0 sona erdi.

Maçın ikinci yarısında da Belçika ataklarını sürdürdü. Macaristan ise ilk yarıya göre daha etkili olmaya çalıştı ancak skor elde edemedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Belçika'yı rahatladan gol 78. dakikada geldi

Belçika'yı rahatladan gol 78. dakikada geldi

78. dakikada Belçika, Batshuayi ile farkı 2'ye çıkardı. Sol kanatta topla buluşan Eden Hazard rakiplerinden sıyrıldıktan sonra yerden pasını altıpasın önündeki Michy Batshuayi'e attı. O noktada Michy Batshuayi müsait pozisyonda vuruşunu yaptı ve top ağlarla buluştu.

Gecenin yıldızı Hazard bir de gol attı

Gecenin yıldızı Hazard bir de gol attı

Golden 1 dakika sonra ise Eden Hazard farkı 3'e çıkaran golü attı. Hızlı gelişen Belçika atağında orta alanda topla buluşan Kevin De Bruyne, pasını sol kanattaki Eden Hazard'a attı. Hazard, süratle ceza yayına ilerledikten sonra önünü boşalttı ve yerden etkili bir şut çekerek kaleci Gabor Kiraly'ı mağlup etmeyi başardı.

90'da Carrasco skoru belirledi: 4-0

90'da Carrasco skoru belirledi: 4-0

Belçika, Yannick Ferreira-Carrasco ile maçta 4-0'lık üstünlüğü yakaladı. Radja Nainggolan'ın ara pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Yannick Ferreira-Carrasco yerden düzgün bir şut çekti ve fileleri havalandırmayı başardı.

Maçta kalan dakikalarda başka gol olmadı. Belçika, Macaristan'ı 4-0 yenerek çeyrek finale yükseldi ve Galler'in rakibi oldu. Öte yandan Belçika, EURO 2016'daki en farklı galibiyeti elde etmiş oldu.

Galler ile Belçika çeyrek finalde kozlarını 1 Temmuz Cuma günü Lille kentinde paylaşacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Takipçilerimizin tahmini

Tribünden;

Tribünden;
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
7
6
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İnitium Novum

Belçikanın çok iyi kadrosu var ama yıllardır iş yapmıyordu.umarım bu sefer yaparlar

Tolgahan Hasanoğlu

Yıllardır ? adamların yaş ortalaması 24 =) En sonki oynadıkları turnuva 2014 dünya kupası Çeyrek finalde arjantine elenmişlerdi. Di Maria olmasaydı Arjantin... Devamını Gör

Sertaç Gönültaş

eiffel kulesi alman bayrağı olmuş hafız. altında da #ger yazıyor.

spasiva bayko

belçika tam fifada peste alınmalık bi takım