Görüş Bildir
Haberler
Bayrampaşa'daki Patlamada Polis Otobüsü Saniyelerle Kurtuldu

etiket Bayrampaşa'daki Patlamada Polis Otobüsü Saniyelerle Kurtuldu

FreiGeist
01.12.2015 - 17:48

İstanbul Bayrampaşa metrosu yakınlarında 17:30 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlama sesi Fatih, Eyüp ve Beyoğlu çevresinden duyuldu. İstanbul Valisi Vasip Şahin patlamada 1 kişinin hafif yaralandığını açıkladı. DHA, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde patlamaya el yapımı ve parça tesirli bombanın yol açtığını duyurdu. Güvenlik kamerası kayıtlarına da yansıyan  patlama, içinde polislerin bulunduğu otobüsün geçişinden birkaç saniye sonra gerçekleşti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'nın verdiği bilgiye göre, Bayrampaşa Metro İstasyonu yakınındaki üst geçitte patlama meydana geldi.

Haber önce sosyal medyada duyuruldu...

Olay yerinden ilk görüntüler...

İBB'den yapılan ilk açıklamada 'İstanbul'da patlamaya benzer ses nedeniyle seferler durduruldu. Sesin nedeni henüz bilinmiyor' ifadeleri kullanıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Metro seferleri durduruldu

Metro seferleri durduruldu

Patlama sesi şehrin birçok ilçesinden duyuldu. Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerinin bulunduğu cadde trafiğe kapatıldı. Şehirde tüm metro seferleri durduruldu.

CHA ve İHA kamerasından olay yeri

İstanbul Valisi'nden açıklama: Bir vatandaşımız hafif yaralandı

İstanbul Valisi'nden açıklama: Bir vatandaşımız hafif yaralandı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayrampaşa'daki patlamaya ilişkin, 'Kadife Kavşağı'nda bir patlama meydana geldi. Bir vatandaşımız hafif yaralandı. Patlamanın neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor. Bu konuda bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz' açıklamasında bulundu.

1 yaralı hastanede tedavi altına alında

Patlamada yaralanan Adnan Yalçın'ın (36), Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı ve durumunun iyi olduğu bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İBB: Seferler yeniden başladı

İBB: Seferler yeniden başladı

İBB'den yapılan duyuruda Avrupa yakasında metro seferlerinin yeniden başladığı bildirildi.

İstanbul Emniyeti'nden açıklama

İl Emniyet Müdürülüğü'nden yapılan açıklamada; “1 Aralık 2015 günü saat 17.15 sıralarında ilimiz Bayrampaşa ilçesi Kadife Kavşağı mevkiinde sebebi bilinmeyen bir patlama meydana gelmiş, 1 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Konu ile ilgili incelemeler devam etmektedir” denildi.

DHA: El yapımı ve parça tesirli bomba

DHA: El yapımı ve parça tesirli bomba
İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre patlamaya el yapımı ve parça tesirli bombanın yol açtı.

Patlama anı güvenlik kamerasında

Patlama, içinde polislerin bulunduğu Çevik Kuvvet otobüsünün geçişinin hemen ardından gerçekleşti. Güvenlik kamerası görüntülerinde otobüsün geçişinden çok kısa süre sonra patlamanın meydana geldiği görülüyor.

Görgü tanığı: Çok büyük patlama sesi duyduk, ama alev görmedik

Görgü tanığı: Çok büyük patlama sesi duyduk, ama alev görmedik

İstanbul Valisi Şahin patlamada bir kişinin yaralandığını söylerken BBC Türkçe'nin haberine göre Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner yaralı sayısını beş olarak duyurdu.

Görgü tanığı: Çok büyük patlama sesi duyduk, ama alev görmedik

Yine BBC Türkçe'ye konuşan görgü tanığı, Onur Düğenci Bayrampaşa Metrosu yakınlarında olduğu sırada çok büyük bir patlama sesi duyduklarını belirtti.

Düğenci sözlerine şöyle devam etti:

'Ateş çıkmadı, biz görmedik. Çevredeki bazı araçların camları kırıldı. Metronun camları sağlam görünüyor. Bayrampaşa – Tem bağlantı yolu olan üst geçitte mini van – kamyonet tarzı bir araç duruyor. İçinde kimse yok.

'Burada yolu kesen polis bize yaralılar olduğunu, patlamanın trafodan kaynaklandığını söyledi. Biz bulunduğumuz yerden trafo göremiyoruz. Üstümüzde helikopter dolaşıyor.'

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
352
170
79
9
9
5
1