Görüş Bildir
Haberler
'Bayramda Nereye Gitsek?' Sorusuna 16 Harika Öneri

'Bayramda Nereye Gitsek?' Sorusuna 16 Harika Öneri

Burçak Cürül Öztürk
17.09.2014 - 23:31 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 13:44

Bu yıl bayram tatili; güneşli günler, yurtiçi ve yurtdışı seyahati ile değerlendirilebilir. Program yapmakta geç kaldığınızı ve vize alamayacağınızı düşünüyorsanız, üzülmeyin!  Buyurun size dilerseniz ailenizle, dilerseniz arkadaşlarınızla güzel bir kaçamak yapabileceğiniz mis gibi tatil lokasyonları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 1. Trakya’nın incisi: İğneada

1. 1. Trakya’nın incisi:  İğneada

Tatil için Akdeniz kıyılarından sıkılanlar ya da farklı sahiller keşfetmek isteyenler Trakya’nın incisi İğneada vazgeçilmez yerlerden. Sakin bir balıkçı kasabası olan İğneada’yı tatilciler güzel ve geniş plajı nedeniyle sıklıkla tercih ediyor. Alternatif bir tatil arayışındaysanız eğer, İğneada’yı düşünebilirsiniz.

2. 2. Huzuru uzaklarda aramayın: Marmara Adası

2. 2. Huzuru uzaklarda aramayın: Marmara Adası

Türkiye’nin Gökçeada’dan sonra ikinci en büyük adası Marmara, aileyle yapılan tatillerde sık sık tercih edilen yerlerden. Konaklama için birçok otel ve daha ekonomik pansiyon seçeneklerin mevcut olduğu Marmara Adası kısa süreli tatiller için vazgeçilmez.

3. 3. Özel bir tatil planlamak isteyenler için: Kalem Adası

3. 3. Özel bir tatil planlamak isteyenler için: Kalem Adası

İzmir’in Dikili ilçesinde, Bademli Köyü’ne bağlı bu küçük ada; doğası, muhteşem bitki örtüsü, masmavi denizi ve tarihi dokusuyla görenleri kendine aşık ediyor. Adada hizmet veren yalnızca bir konaklama tesisi var. Bu nedenle tatil için rezervasyon şart.

4. 4. Tarih ve doğayı buluşturan yer: Side

4. 4. Tarih ve doğayı buluşturan yer: Side

Tatilden beklentisi doğa, deniz ve tarihi bir yolculuk olanlar Side’yi araştırmadan tatillerine karar vermemeliler. Antalya’nın minik şirin bir beldesi olan Side’de çok fazla konaklama seçeneği var. Bütçenize göre turistik lüks otelleri, ya da butik otel veya pansiyonları tercih edebilirsiniz.

5. 5. Damla Sakızı tadında bir tatil için: Cunda Adası

5. 5. Damla Sakızı tadında bir tatil için: Cunda Adası

Ayvalık adalarından Cunda, Taş evleri, dar sokakları, tarihi dokusu, damla sakızı aromalı lezzetleriyle harika bir adres. Deniz kenarında uzun saatler geçirmeyi seviyorsanız; gündüzleri Sarımsaklı Plajı’na gidip, akşamlarınızı Cunda’da geçirebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 6. Karadeniz kıyılarını keşfetmek için: Amasra

6. 6. Karadeniz kıyılarını keşfetmek için:  Amasra

Batı Karadeniz’de Bartın’ın bir ilçesi olan Amasra, doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra plajlarıyla keşfedilmeyi bekleyen bir belde. Burada bol bol balık yiyebilir, Karadeniz yeşilinin tadını çıkartabilir ve Çakraz, İnkumu, Bozköy plajlarında denize girebilirsiniz.

7. 7. Aile tatillerinin vazgeçilmezi: Erdek

7. 7. Aile tatillerinin vazgeçilmezi: Erdek

Ailece çıkılan tatillerin en ideal adreslerinden biri olan Erdek, Marmara Bölgesi’nden çok fazla uzaklaşmayı düşünmeyen ve ekonomik tatil arayışında olanlar için iyi bir alternatif.

8. 8. Deniz mahsülü meraklıları için: Kaş

8. 8. Deniz mahsülü meraklıları için: Kaş

Caretta Caretta’ların yuvası olan Kaş,  Akdeniz’in en mükemmel kıyılarından. Son zamanlarda gitgide popülaritesini arttırarak tam bir tatil cenneti haline gelen Kaş'ta, deniz mahsullerine meraklılar mavi yengecin tadına bakmalılar.

9. 9. Kartpostal değil gerçek: 'Maldivler'

9. 9. Kartpostal değil gerçek: 'Maldivler'

Hindistan’ın güneyinde Hint Okyanusu’na serpilmiş bu adalar, dünyanın en çok tercih edilen tatil yerleri listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Türk vatandaşlarından vize istemeyen Maldivler unutulmaz bir tatil imkanı sunuyor.

10. 10. Muhteşem bir gün batımı için: Malezya

10. 10. Muhteşem bir gün batımı için: Malezya

Güney Asya’ya gitmeyi daha önce hiç düşünmediyseniz, bu bayram sizin için güzel bir fırsat olabilir. Muhteşem bir gün batımı, ayaklarınızın altında serin bir kumsal ile Malezya size cennetten bir parça gibi gelebilir. Ülkede zengin denizaltı yaşamı tatilcilerin tercih sebeplerinden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. 11. Uzun kumsal sevenler için : Fiji

11. 11. Uzun kumsal sevenler için : Fiji

Tatil deyince uzun kumsallardan vazgeçemeyenler için Fiji bayram tatili için harika bir alternatif. Upuzun kıyılarının yanı sıra dalış eğitimleri ve sualtı etkinlikleri de bu uzak noktaya gitmek için başlı başına bir neden. İrili ufaklı 300 adadan oluşan Fiji, bembeyaz kumları ve turkuaz rengi okyanus suyuyla yüzmek için tercih edebileceğiniz en güzel yerlerden.

12. 12. Tropik bir cennet: Filipinler

12. 12. Tropik bir cennet:  Filipinler

Tatil cenneti Filipinler, Türkiye pasaportuna 21 günlük girişlerde vize istemiyor. Dünyaca ünlü Boracay Adası ise son yılların gözde destinasyonları arasında yer alıyor. Gerçekliğine inanılamayacak kadar güzel zümrüt yeşili dağlar ve turkuaz denize sahip kumsallarda tropik içkilerin keyifle yudumlanacağı bir tatil yeri.

13. 13. Yedigin, içtigin senin olsun gördüklerini anlat: Arnavutluk

13. 13. Yedigin, içtigin senin olsun gördüklerini anlat:  Arnavutluk

Yunanistan’ın hemen üzerinde yer alan Arnavutluk, turkuaz rengi denizi, adaları ve uzun kumsal şeridi ile bayram tatiliniz için iyi bir seçenek olabilir. Arnavutluk’un sunduğu tek güzellik, deniz değil elbette. El değmemiş doğası, uygun fiyatları ve tarihi mekanları Arnavutluk’u çekici kılan diğer güzellikler.

14. 14. Gitmek için sonbahar ideal mevsim: Güney Kore

14. 14. Gitmek için sonbahar ideal mevsim: Güney Kore

Güney Kore, Singapur, Malezya ile birlikte keyifli bir Uzakdoğu turu için dahil edilmesi gereken vizesiz ülkeler arasında yer alıyor. Bu ülkeye gitmeyi tercih edenler için sonbahar ideal mevsim. Çünkü güneş, yaz ayları boyunca  kendini yeterince göstermezken, Eylül’den itibaren tüm güzelliğiyle göstermeye başlıyor.

15. 15. Tam bir alışveriş cenneti: Andora

15. 15. Tam bir alışveriş cenneti: Andora

Avrupa’nın tam ortasında İspanya ve Fransa sınırında bulunan bu küçük ülkenin adını daha önce duymamış olabilirsiniz. Geçiminin çoğunu turizmden kazanan Andorra, tam bir alışveriş cenneti, çünkü ülkede vergisiz alışveriş yapılabiliyor. Ülkenin diğer bir turistik çekim noktası ise eşsiz doğası. Eğer doğa yürüyüşlerine, trekking ve tırmanışa meraklıysanız, Andorra sizin için bir cennet olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. 16. Hint Okyanusu’nda yemyeşil bir ada: Tanzanya

16. 16. Hint Okyanusu’nda yemyeşil bir ada: Tanzanya

Eskiden köle ticaretinin yapıldığı pazar yerinden, Arap Kalesi’ne, kentin en eski bölgesi olan Stone Town’dan, Frodhani yiyecek parkına, baharat bahçelerinden balık pazarına kadar Zanzibar’ın tüm güzellikleri ile görülecek yerlerin başında geliyor.

Tanzanya Türk vatandaşlarına vize uyguluyor, ancak vize kapıda 50$ ödenerek alınabiliyor. THY’nın İstanbul’dan direk uçuşu bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
5
4
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bayramda tatile değil büyüklerin ellerini öpmeye gidilir. Kültürünü yitiren uluslar yok olur.

zigzag

ne alaka ya. maldivlere gidicez altı üstü

Acilin

Bayram namazına gitsek de sonra kurban kesmeye gitsek?

Kuzey Cephesi

gittin de neden gittin diyen oldu mu ?

Volkan özarslan

13 numara arnavutluk değil,budva orası karadağda