Görüş Bildir
Haberler
Batman Olabilmek İçin Harcamanız Gereken Miktarı Öğrenince Dudağınız Uçuklayacak!

Batman Olabilmek İçin Harcamanız Gereken Miktarı Öğrenince Dudağınız Uçuklayacak!

Birçoğumuzun favorisidir Batman. Diğer süper kahramanlardan farklıdır. 

Süperman gibi başka bir gezegenden gelip, tüm fizik kurallarını hiçe saymaz. 

Örümcek Adam gibi, bir haşere tarafından ısırılıp sağa sola ağ falan da fırlatmaz. 

Hele hele Thor gibi gökten inip, sağa sola çekiç savurmaz. 

Ne yapar peki? 

Edindiği servet ile teknolojiye yatırım yaparak, geçmişte yaşadığı olayların intikamını alan bir abimizdir. 

Peki, bir Batman olabilmek için ne kadar para harcamak gerekli? 

Batman'in kullandığı araçları, silahları; bunları kullanabilmek için alması gereken eğitimi göz önüne alırsak ihtiyacınız olan miktar tam tamına:

 682milyon 450bin 750 Dolar.

Bizim para birimimizdeki karşılığı ise dudak uçuklatacak cinsten: 2milyar Türk Lirası...

Kaynak: http://www.iflscience.com/editors-blo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kıyafet

Kıyafet

Batman için belki de en olmazsa olmazlardan birisidir kullandığı kıyafet. Nomex denilen özel bir elyaftan üretilen bu giysi, ısıya ve aleve karşı koruma sağlayan elyaf teknolojisinin bir ürünüdür. Nomex, özel moleküler yapısı sayesinde alev almaz ve alev taşımaz bir malzemedir. 

Batman’in karşılaştığı zorlukları da göz önünde bulundurursak, Nomex adlı malzemenin önemini de daha rahat anlayabiliriz.. 

Peki, bu özel kıyafet Batman’a ne kadara mal oluyor? 

Tam tamına 1.058.600 Dolar, bir başka deyişle 3milyon 203bin 326Türk Lirası.

Batman’in Kullandığı Araçlar

Batman’in Kullandığı Araçlar

Filmleri izlerken en çok gıpta ettiğimiz şeylerden birisi de, Batman’in tüm yaşadığı zorlukları aşarken kullandığı araçlardı. 

Sanki hiç yakalanamazmış, insanı tüm tehlikelerden tek başına korurmuş gibi bir izlenim uyandıran Tumbler; Batman’in daha küçük ve daha seri bir araca sahip olduğu her anda ortaya çıkan ve bizleri kendisine hayran bırakan Batpod ve elbette teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanmış, istediği her yere anında iniş-kalkış yeteneğiyle donatılmış The Bat.. 

Batman filmlerinde en çok gördüğümüz The tumbler aracına sahip olabilmek için harcanması gereken para yaklaşık olarak 18milyon Dolar. Yani yaklaşık 55 milyon Türk Lirası

The Batpod isimli efsanevi aracın tahmini maliyeti ise 1.8milyon Dolar. Yaklaşık 4.5milyon Türk Lirası. 

Ve belki de herkesin en azından bir defa deneyimlemek istediği araç olan The Bat’in değeri ise 60milyon Dolar, 185milyon Türk Lirası.

Batman’in Kullandığı Silahlar

Batman’in Kullandığı Silahlar

Batman, karşısındaki tehlikeli ve silahlı insana karşı kendisini savunmak zorunda olduğu için ve diğer süper kahramanlar gibi efsanevi güçlere (!) sahip olmadığından dolayı, cephaneliği olarak tabir edilen yerde birçok silaha sahiptir. Elbette asla bir Mr. Gadget olamaz fakat onun da kendisine göre kayda değer birçok silahı vardır. 

İşte Batman’in cephaneliğinden en dikkat çeken silahlardan bazıları ve değerleri; 

Geceleri ne tür tehlikelerle karşılaşacağı belli olmayan Batman, yeri geliyor bir binadan atlıyor. İşte bu gibi durumlarda -Süperman gibi uçamadığı için- sert bir zemine tutunması için tasarlanan kancalı silaha sahip. Bu silaha sahip olmanın değeri ise 50bin Dolar. Yaklaşık 115bin Türk Lirası

Kendisine yaklaşan herhangi bir nesnenin yarattığı ses dalgalarını yakalamak için kullandığı lazer mikrofonun değeri ise yine 50bin Dolar, yaklaşık 115bin Türk Lirası. 

Karanlık ortamlarda çevresini daha net algılayabilmek için ısıl farkı kullanarak işlem yapan termal kameranın değeri ise 15bin Dolar, yaklaşık 50bin Türk Lirası. 

Birçoğumuzun hayretle izlediği sahnelerde, düşmanlarını öldürmek için kullandığı, yarasa şeklindeki keskin bıçakların değeri ise 1000dolar, yaklaşık 3100 Türk Lirası. 

Bunun gibi birçok değerli parçanın bulunduğu Batman’in cephaneliğine sahip olmak isteyen birisinin toplamda ödeyeceği miktar ise: 213.610 Dolar. Bizim para birimimizdeki ederi ise yaklaşık olarak 645bin Türk Lirası.

Karargâh Olarak Kullanılan Ev

Karargâh Olarak Kullanılan Ev

Belki de Batman efsanesinin ortaya çıkmasında ve Bruce Wayne ile Batman karakterinin aynı potada, teknoloji ile birlikte erimesinde en çok katkısı bulunan efsanevi ev: Wayne Manor. 

Batman: Kara Şövalyenin Yükselişi adlı filmde evin yıkılan yeraltı düzenekleri ve mağaranın tekrar inşası, güvenlik sistemlerinin tekrar sağlanması, gerekli bilgisayar desteklerinin ve montajların yapılması, sağlık tesislerinin yeniden kurulması, AR-GE işlemleri için teknolojik laboratuvarların tekrar inşasını göz önüne alırsak, bu tarz her şeyi içeren bir binaya sahip olmanın yaklaşık olarak değer tam tamına 600milyon Dolar

Fakat, filmden de hatırlanacağı üzere, Bruce kadar paraya ve onun kadar intikam duygusu yoğunluğuna sahip olan birisi için bu para çok bir şey ifade eder mi? 

Sanmıyorum.. 

Ayrıca bu paraya, belki de her insanın yanında mutlaka görmek isteyeceği türden bir yardımcının, Alfred’in yıllık giderlerini de eklemek gerekli.

Eğitim

Eğitim

Tüm bu oyuncaklara, silahlara, laboratuvarlara sahip olmak kadar, bunları en etkili şekilde kullanmak da ayrı bir maharet ve eğitim gerektirmektedir. 

Öncelikle tüm bu ekipmanın teknik özelliklerini kavrayabilmek için mühendislik eğitimi, cephanelikteki silahları kullanabilmek için ciddi bir askeri eğitim ve yaptığı atlayışların güvenliği için de askeri pilot eğitimi almak zaruridir.

Bu eğitimleri tamamlamak için ihtiyacınız olan miktar ise 1.5 milyon dolar, yaklaşım olarak 4.6milyon Türk Lirası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte Batman Olabilmek İçin Gerekli Miktarı Gösteren İnfografik:

İşte Batman Olabilmek İçin Gerekli Miktarı Gösteren İnfografik:
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
90
30
20
12
9
8
3