Görüş Bildir
Haberler
Batman'da 18 Aylık Bebeğin Yer Bulunamadığı İçin Öldüğü İddiası, İsveç'ten Uçakla Hasta Getiren Fahrettin Koca'yı Eleştirilerin Hedefi Yaptı

etiket Batman'da 18 Aylık Bebeğin Yer Bulunamadığı İçin Öldüğü İddiası, İsveç'ten Uçakla Hasta Getiren Fahrettin Koca'yı Eleştirilerin Hedefi Yaptı

Batman’da koronavirüs testi pozitif çıkan ve durumu kritik olmasına rağmen 7 saat boyunca hastanelerde uygun yer ve solunum cihazı bulamadığı öne sürülen 18 aylık bir bebek yaşamını yitirdi. Yaşanan acı olaya tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları ise salgının ilk günlerinde İsveç'ten özel uçakla Türkiye'ye Kovid-19 hastası getiren Sağlık Bakanı Koca'nı 'şov yapmakla' eleştirdi.

Haberin yayılmasının ardından Batman İl Sağlık Müdürlüğü bir açıklama yaparak 'bekletilme' iddiasının doğru olmadığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Halk TV'de yer alan habere göre koronavirüse yakalanan epilepsi hastası bir bebek, Batman'daki hastanelerin Kovid bölümlerinin dolu olması ve solunum cihazı bulunamaması nedeniyle uzun süre entübe edilemedi ve hayatını kaybetti.

Bebeğin halası yaşananları böyle anlattı 👇

Yaşamını yitiren S.A.’nın halası Safiye Akdağ'ın Artı TV'ye yaptığı açıklamaya göre ilk önce aile hekimine götürülen S.A. için 'üşütmüş' denildi ve ilaçlarla eve gönderildi. Durumunun düzelmemesi üzerine Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürülen S.A. için yine 'sorun yok' denildi. 

Ancak 25 Kasım'da durumu ağırlaşan S.A., bir kez daha bu hastaneye götürüldü. Çekilen akciğer tomografisinin arından aileye bu kez de bebeklerinin durumunun 'ağır' olduğu söylendi. S.A. Kovid-19 şüphesiyle yoğun bakıma alındı, test yapıldı. Test pozitif çıkınca ve entübe edilmesi gerekince hastanede uygun solunum cihazı olmadığı için bebeğin başka bir hastaneye sevkinin yapılması istendi. Aile, 112 servisinden hiçbir hastanede boş yer olmadığı ve beklemeleri gerektiği yanıtını aldı. 

Bu arada özel bir hastanede S.A. için solunum cihazı bulundu ancak hastane, test sonucunun pozitif olması nedeniyle bebeği kabul etmedi.

Ailenin bekleyişi sürerken 26 Kasım günü Batman Dünya Hastanesi'nde bir yer açıldı. S.A. buraya götürüldü ve yoğun bakımda entübe edildi. 2 gün yoğun bakımda kalan S.A, 28 Kasım'da kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Salgının ilk günlerinde İsveç'ten uçakla getirilen hastayı hatırlatan sosyal medya kullanıcıları Bakan Koca'yı eleştiren paylaşımlar yaptı 👇

Salgının ilk günlerinde İsveç'ten uçakla getirilen hastayı hatırlatan sosyal medya kullanıcıları Bakan Koca'yı eleştiren paylaşımlar yaptı 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Nisan ayında Emrullah Gülüşken adlı vatandaş, 3 çocuğu ile birlikte Sağlık Bakanlığı'nın İsveç'e gönderdiği ambulans uçağıyla Türkiye'ye getirilmişti. 

Gülüşken'in Kovid-19'a yakalanmasına rağmen ülkedeki hastanelerde tedavi edilmediği öne sürülmüştü.

Detaylar için 👇

İl Sağlık Müdürlüğü: "Hastanın bekletildiği iddia edilen süre, PCR testinin sonuçlanması için gereken süre"

İl Sağlık Müdürlüğü: "Hastanın bekletildiği iddia edilen süre, PCR testinin sonuçlanması için gereken süre"

Batman İl Sağlık Müdürlüğü konuya ilişkin yaptığı açıklamada Halk TV'nin 'boş yer bulunamadığı için bekletildi' iddialarını yalanladı.

Açıklama şu şekilde:

'Tuberoskleroz hastası olan 18 aylık hastanın, epilepsi nedeni ile kalp ve beyin tutulumu mevcut olduğu ve bir üniversite hastanesinde takip edildiği anlaşılmıştır. Ateş ve halsizlik nedeniyle Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine başvuran hastaya uzman hekim tarafından gerekli tetkikler yapılmış, hastamız Yoğun Bakım Servisine izole bir şekilde yatırılarak bizzat başhekim ve çocuk uzmanı eşliğinde tedavisine başlanmıştır.

İleti tetkik ve tedavi için 3. basamak yoğun bakım ihtiyacı doğması üzerine, hastamıza PCR testi yapılmıştır. Haberlerde hastanın bekletildiği iddia edilen sürenin, PCR testinin sonuçlanması için gereken süre olduğu anlaşılmaktadır. Oysa bu süre içerisinde de hastamızın zaten yoğun bakım servisinde tedavisine devam edilmiştir.  

Hastamız test sonucunun çıkmasının ardından covid hastaları için ayrılmış özel bir hastanede bulunan yoğun bakım servisine çocuk uzmanı eşliğinde transfer edilmiştir. Buradaki 3 günlük takip ve tedavisinin ardından tüm müdahalelere rağmen ne yazık ki kurtarılamamıştır.

Hastamızın yoğun bakım yatağı için bekletildiği ve bu sebeple hayatını kaybettiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.'

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
303
117
52
10
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Akdavarlar noldu sesiniz çıkmıyor oruspucocuklari

Pasif Kullanıcı

Ülkende solunum cihazı yokken gidip İspanyaya 116 tane solunum cihazı sattınız millet maske alamazken diğer ülkelere gösteriş yaptınız bu çocuk koronaya deği... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Yahu haber yalan kardeşim, hiç mi okumuyorsunuz neyin peşindesiniz ? Batman İl sağlık Müdürlüğünün basın açıklaması bir zahmet okuyun Allah rızası için, nası... Devamını Gör

imo teph

Benim de o yaşta bir çocuğum var, ağlamaktan okuyamadım bile. Yaşattığınızı yaşamadan ölmeyin inşallah.