Görüş Bildir
Haberler
Batı Karadeniz, Ege ve Marmara'da Fırtınaya Dikkat!

Batı Karadeniz, Ege ve Marmara'da Fırtınaya Dikkat!

Onedio Medya
10.02.2016 - 08:24

Ülkemiz genelinde artan sıcaklıkların, yarın günü kuzeybatı kesimlerde, cuma günü ise kuzeydoğu kesimlerde yağışla birlikte azalacağı tahmin ediliyor. 

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu, akşam saatlerinde Edirne, Çanakkale ve İzmir'in Çeşme ilçesi ile gece saatlerinden itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Bolu ve Düzce çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı olacak. 

Batı Karadeniz'in batısı, Ege ve Marmara'da fırtına bekleniyor. Fırtınanın perşembe günün öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmekte. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

UYARILAR

  • BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın bugün (çarşamba) sabah saatlerinden sonra kuvvetini artırarak Batı Karadeniz'in Batısı, Marmara ve Ege'de güney ve güneybatı (kıble ve lodos) yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına, yer yer Marmara'da 7 ila 9 (60-90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına, Kuzey Ege'de zaman zaman 8 ila 10 (75-105 km/s) kuvvetinde tam fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın perşembe günün öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

BÖLGELERİMİZDE HAVA
İçeriğin Devamı Aşağıda

MARMARA

Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde Çanakkale ve Edirne çevreleri ile gece saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), bölgenin güney ve batı kesimlerinde yer yer fırtına şeklinde (60-90 km/s) esmesi bekleniyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BURSA Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 17

EDİRNE Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

İSTANBUL Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

KOCAELİ Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16

EGE

Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde Çeşme çevreleri ile gece saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), kıyı kesimlerinde yer yer fırtına şeklinde (60-90 km/s) esmesi bekleniyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı zamanla çok bulutlu 10

AYDIN Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

DENİZLİ Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

İZMİR Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, zamanla bölgenin batısının çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Göller Yöresinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA Parçalı ve az bulutlu 17

ANTALYA Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16

BURDUR Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

MERSİN Parçalı ve az bulutlu 17

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölgenin batısının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinden itibaren çok bulutlu 10

KONYA Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinden itibaren çok bulutlu 11

SİVAS Parçalı ve az bulutlu 3

YOZGAT Parçalı ve az bulutlu 7

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Bolu ve Düzce çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BARTIN Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 17

BOLU Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

SİNOP Parçalı ve az bulutlu 13

ZONGULDAK Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 13

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ARTVİN Parçalı ve az bulutlu 11

BAYBURT Parçalı ve az bulutlu -4

SAMSUN Parçalı ve az bulutlu 14

TRABZON Parçalı ve az bulutlu 12

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ELAZIĞ Parçalı ve az bulutlu 6

ERZURUM  Parçalı ve az bulutlu -3

MALATYA Parçalı ve az bulutlu 6

VAN Parçalı ve az bulutlu 3

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATMAN Parçalı ve az bulutlu 11

DİYARBAKIR Parçalı ve az bulutlu 11

GAZİANTEP Parçalı ve az bulutlu 11

MARDİN Parçalı ve az bulutlu 9

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege'de tam fırtına; Marmara'da kuvvetli fırtına; Batı Karadeniz'in batısı ve Güney Ege'de fırtına; Doğu Karadeniz'in doğusunun açıklarında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batısı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), batısı güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/s), akşam saatlerinden itibaren 8 (75 km/s), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), batısı 3 ila 5 (20-40 km/s), doğusunun açıkları 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde, Dalga:1,0 ila 2,0m, Doğu Karadeniz'in doğusunun açıkları 2,0 ila 3,0m, Batı Karadeniz'in batısı 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/s), akşam saatlerinden itibaren 7 ila 9 (75 - 90 km/s) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, akşam saatlerinden itibaren 4,0 ila 5,0m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/s), akşam saatlerinde yer yer 10 (105 km/s), Güney Ege'de güney ve güneybatıdan, kıyı kesimleri güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/s), akşam saatlerinden itibaren 6 ila 8 (50 - 75 km/s) kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m, kuzeyi 4,5 ila 5,5m, Görüş: Zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batısı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan öğle saatlerinde kuzeybatıdan, öğle saatlerinde batısı ile akşam saatlerinde geneli güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), akşam saatlerinden itibaren 4 ila 6 (30-50 km/s), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinde batısı kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), sabah saatlerinde 5 (40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, akşam saatlerinden itibaren batısı 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan, sabah saatlerinde batısı güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m Görüş: İyi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın