Görüş Bildir
Haberler
Başkonsolos Öztürk Yılmaz'dan İlk Açıklama

Başkonsolos Öztürk Yılmaz'dan İlk Açıklama

adem kara
20.09.2014 - 13:30 Son Güncelleme: 20.09.2014 - 14:30

Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, açıklamalarda bulundu. Öztürk, 'Devletimle gurur duydum, ülkemle gurur duydum. İnsan vatanı için gittiği yerde başına her şey gelebilir. Böyle bir yerde bayrak dalgalandırmak kolay iş değil. Büyük sıkıntılar çektik ancak insanı ülkesi için bunlardan gocunmaz.' diye konuştu.

Öztürk, ' Öncelikle çok mutluyum vatanımıza kavuştuğumuz için. Burada emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza, Dışişleri Bakanımıza, Dışişleri Bakanı Yardıcımıza, Müsteşarımıza, MİT Müsteşarımıza ve MİT'teki bütün çalışanlara, Genelkurmay Başkanlığımıza, önceki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e ve bütün emeği geçen ile bize dualar eden herkese çok teşekkür ediyoruz. 102 gün oldu. Esaretten kurtulmanın bugün bir günüydü. Çok mutluyuz. Yola çıktıktan sonra ‘geldik’ demek için Sayın Başbakan’ı aradım. Sayın Başbakan açar açmaz 'Hoş geldin Öztürk' dedi. Demek ki çok yakın takip ediyormuş' dedi.

'Devletimle gurur duydum, ülkemle gurur duydum' diyen Öztürk şunları söyledi; 'İnsan vatanı için gittiği yerde başına her şey gelebilir. Musul dünyanın en tehlikeli yeri. Terör olaylarının merkezi ve binlerce insanın öldürüldüğü yer. Böyle bir yerde bayrak dalgalandırmak kolay iş değil. Büyük sıkıntılar çektik ancak insanı ülkesi için bunlardan gocunmaz. Ben de ülkem için katlandığım her şeyden gurur duyuyorum. Umutsuzluk gibi bir şey olmaz. İnanan insanlarda umutsuzluk olmaz. İnsan yaşadıkça umudun ışığı hiçbir zaman sönmez. Ben açıklamayı yaptım lütfen ailemle 102 gündür görüşmüyorum, ilk yapmak istediğim şey çocuklarımı alıp evime gitmek'

Basın mensuplarının 'Alnınızdaki iz nedir?' sorusuna ise Öztürk, 'Çizik' dedi.

Ümit KOZAN - Tahsin GÜNER - Muhammet BAYRAM / ANKARA (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/serbest-kalan-m...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0