Görüş Bildir
Haberler
Başbakan Erdoğan: 'Çatışmalardan Medet Umanlar Yine Bir Arada'

Başbakan Erdoğan: 'Çatışmalardan Medet Umanlar Yine Bir Arada'

Caner
26.07.2014 - 19:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çatışmalardan Medet Umanlar Yine Bir Arada

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, 'Çatışmalardan, zulümden, yasaklardan, işkencelerden medet uman ne kadar odak varsa şu anda yine bir araya geldiler' dedi.

DİYARBAKIR

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşuyor.

Başbakan Erdoğan, '1992'de nevruzda 40 kişinin ölümünün arkasında kim varsa 17 Aralık darbe girişiminin arkasında da o var.' dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu: 'Kürt kardeşlerimin sorunlarını yıllarca inkar eden, yıllarca bu topraklara, kimliklere, inançlara zulüm uygulayan, her darbenin arkasında duran CHP sahnede. Milliyetçiliği ırkıçlık olarak anlayan MHP sahnede. Gerilim siyasetinden medet uman, kandan, gözyaşından medet uman HDP sahnede. 10 yıllardır manşetlerinden ırkçılık akan, kan akan, şiddet akan medya yine sahnede. İstanbul'dan ötesini bilmeyen, Anadolu'nun, Trakya'nın derdini hiç anlamayan bazı işverenler sahnede. Onlarla birlikte hayatı fitneyle geçmiş, hayatı ayrımcılıkla, ispiyonla, adam satmakla, sırttan adam hançerlemekle geçmiş, ırkçı Pensilvanya sahnede. Bunlar bir araya geldiler. Ne kadar ırkçı varsa bu ülkede kardeşliğin ne kadar düşmanı varsa bir araya geldiler. Çatışmalardan, zulümden, yasaklardan, işkencelerden medet uman ne kadar odak varsa şu anda yine bir araya geldiler.

İşte bu monşer aday çıktı, bu ırkçı, faşist, kendini bilmez dergiyle (Türk Solu) poz verdi. Sanmayın ki hata yaptı, sanmayın ki yanlışlıkla o dergiyi eline aldı, takdiri ilahi, zihninde beyninde, ruhunda ne varsa, işte o dergiyi elinde tutarak içinde olanı, dışarıya aksettirdi. Şecaat arzederken, sirkatin söyledi.

'Son zamanlarda, hayret ettim, Bahçeli 'Kürt kardeşim' demeye başladı. Ey Bahçeli, sen bugüne kadar 'Kürt kardeşim' demezdin. Ama hamdediyorum öğrenmiş. Bu siyaset insanlara neler yaptırıyor. Öğrendi.

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı çıkarması, Türkiye'de tesis ettiğimiz demokrasi ve özgürlük ortamının en bariz göstergesidir.

CHP, Kürt meselesinin mimarıdır, CHP, Dersim'in mimarıdır. CHP, kapanan camilerin, yıkılan türbelerin failidir. CHP, yasakların, baskıların, işkencelerin, faili meçhullerin, Diyarbakır Cezaevi'nin savunucusudur. CHP demek, ırkçılık demektir, zulüm demektir, ayrımcılık demektir. İşte HDP gitti, bu CHP ile ittifak arayışlarına girdi. Ne diyor HDP adayı, 'birlikte dans edelim' diyor. İşte tam da CHP kafası, CHP zihniyeti budur. Diyarbakır'dan inşallah bu CHP kafasına, bu CHP zihniyetine de oy çıkmayacak.'

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/manset/365160...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0