Görüş Bildir
Haberler
Barzani'den PKK'ya Çağrı: 'Kuzey Irak'ı Terk Edin'

Barzani'den PKK'ya Çağrı: 'Kuzey Irak'ı Terk Edin'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada 'PKK, Türk jetlerinin operasyonlarından sivillerin zarar görmemesi için Irak Kürdistan’ından çekilmelidir' denildi.

AFP'nin haberine göre Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin ofisi PKK'dan bölgesel yönetim topraklarını tek etmesini istedi. Ofisin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

'PKK, Türk jetlerinin operasyonlarından sivillerin zarar görmemesi için Irak Kürdistan’ından çekilmelidir. PKK, sivillerin kurban haline gelmemesi için savaşı Kürt bölgesinden uzak tutmalıdır.

Mesut Barzani'nin danışmanı Kifah Mahmud da yaptığı açıklamada 'PKK'nın bölgede askeri unsurları olmasa, Türkiye sivil bölgeleri bombalamaz' dedi.

Mahmud ayrıca 'Irak ve Türkiye hükümetleri arasında yapılmış, bir saldırı durumunda Türk güçlerinin Irak'a girmesine izin veren bir anlaşma var. Bu yüzden PKK buradan çıkmalı.' dedi.

Saddam Hüseyin döneminde imzalanan ve hâlâ geçerli olan bu anlaşmaya göre, her iki ülkenin PKK saldırıları karşısında 15 km sınırı geçerek sıcak takip ve karşı saldırı yapma imkânı var.

TSK sivilleri vurdu iddiası

TSK sivilleri vurdu iddiası

Fotoğraf: DİHA

Öte yandan Kuzey Irak’taki PKK kamplarına yönelik hava saldırılarında Kandil Dağı eteklerindeki Zergele Köyü'nün de bombalandığı, bombardımanda sekiz sivilin yaşamını yitirdiği iddia edildi.

PKK'ya yakın haber ajansları ANF ve Rudaw'ın verdiği bilgilere göre sabaha karşı 04:00 sularında başlayan bombardımanda çok sayıda kişi yaralanırken, ölenler arasında hamile bir kadının da olduğu belirtildi.

'Sivil köyü değil örgütün eğitim kampı'

CNN Türk'te yer alan haberdeise Zergele kampının sivil köyü değil, terör örgütü PKK'nın eğitim kamplarından biri olduğu, PKK'nın yanı sıra İran'da faaliyet gösteren PJAK'ın da burayı kullandığı bilgisi verildi. 

CNN Türk'ün ulaştığı güvenlik kaynakları, PKK'nın operasyonlarda sivillerin vurulduğu izlenimi verilmesi yönünde yayınlar yapılması için örgüt yayın organlarına talimat verdiği ve bu talimatlara ilişkin telsiz kayıtlarının tespit edildiğini belirttiler.

AFP, Al Jazeera ve CNN Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0