Görüş Bildir
Haberler
'Reis-i Cumhurumuzun Söylediği Gibi Bu İşin Fıtratında Var'

'Reis-i Cumhurumuzun Söylediği Gibi Bu İşin Fıtratında Var'

adem kara
19.09.2014 - 12:49 Son Güncelleme: 19.09.2014 - 16:57

BARTIN'ın Amasra İlçesi'nde özel bir şirkete ait kömür ocağında meydana gelen göçükte 1 Çinli işçi öldü, 1 Çinli işçi de yaralandı. Kazadan sonra hurriyet.com.tr'ye konuşan madenin sahibi Mehmet Hattat olaya çok üzüldüğünü söyleyerek, 'Maalesef böyle bir kaza yaşandı. Sayın reis-i cumhurumuzun söylediği gibi bu işin fıtratında kaza var' diye konuştu...

Kaza, saat 11.00 sıralarında Tarlaağzı mevkiinde faaliyet gösteren özel şirkete ait kömür ocağında meydana geldi. Maden ocağında Çinli işçilerin hazırlık işlerini yürüttüğü bölgede yan taraftaki kömür yağınlarının çökmesi sonucu göçük oluştu. İşçilerden 2'si, kömür yığınlarının altında kaldı. İşçiler, mesai arkadaşlarının çalışması sonucu göçükten kurtarılarak ocaktan çıkarıldı. Ancak işçilerden birisi hayatını kaybetti. Diğer işçi ise ambulansla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaymakam Mehmet Yıldız, galerinin yan tarafından paso kayması sonucu kısmi göçük oluştuğunu söyledi. Ölen işçinin vücudunun yarısına kadar göçük altında kaldığını, diğerinin ise sadece ayaklarının göçükten etkilendiğini belirten Kaymakam Yıldız, 'Göçükten kurtarılan işçiye gerekli müdahale yapıldı. Geri döndürebilmek için arkadaşlar uğraştı. Ancak işçi kurtarılamadı. Diğerinin durumu iyi' dedi.

'Bu işin fıtratında var'

Kazayla ilgili olarak hurriyet.com.tr’ye konuşan Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, madende mahsur kalan hiçbir işçinin olmadığını belirterek, “Biz madenimizde 220 Çinli işçi çalıştırıyoruz. Çinliler bu işten anlıyor. Maalesef böyle bir kaza yaşandı. Mercedes araba kullansanız da kaza oluyor Fiat araba kullansanızda… Maalesef Reis-i Cumhurumuzun söylediği gibi bu işin fıtratında kaza var. Trafik kazaları da fazla oluyor” diye konuştu. Hattat’ın verdiği bilgilere göre Bartın’daki madende henüz kömür çıkarılmıyor sadece kömür galerileri açılıyor.

Ayhan Acar - DHA ve 'Cem Mumay - Hürriyet

Kaynak: http://www.dha.com.tr/amasrada-maden-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0