Görüş Bildir
Haberler
Banyonuzun Kapısını Göğsünüzü Gere Gere Açmanızı Sağlayacak 17 Temizlik Tüyosu

Banyonuzun Kapısını Göğsünüzü Gere Gere Açmanızı Sağlayacak 17 Temizlik Tüyosu

mignon
07.09.2015 - 16:41

Bir misafirin sizi en rahat yargıladığı yer hiç şüphesiz banyonuzdur. Kapalı kapılar ardında her türlü dolabı karıştırabileceğiniz yegane yer banyodur. Hadi itiraf edin siz de yaptınız değil mi? Çok tanımadığınız birinin banyosuna girip söyle bir küveti incelediniz ya da o lavabonun altındaki dolaba ufaktan bir göz attınız. 

İşte misafirlerinizin bile gözlerini yaşartacak, onlara tek bir laf söyleme hakkı tanımayacak banyo yaratmanız için size birkaç tüyo!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. O duş perdesi arkasında kalan duvardaki kir, pas ve hatta yosunlar...

Banyo evin en nemli yerlerinden biri bu nedenle yosun oluşması ve duvarlarında bile zorlu bakteriler olması pek mümkün. Peki ya perdeyi aralayın bakabilecek olan misafirinizden bu duvarı nasıl saklayacaksınız? En iyisi bir güzel temizlemek ama nasıl?

İşte cevabı;

1/4 S.B limon suyu

1 S.B sirke

Bu ikisini karıştırıp bir sprey şişesine koyun ve yosun tutmuş kısımlara sıkın. Bir süre beklettiğiniz karışımı sünger ile silip durulayın.

2. Duvarlarda sorun yok da o dip köşeye biriken yosunlar ne olacak?

Banyonun bir diğer sorunu da işte o hep dipler de biriken yosunlar ama korkmayın onlardan kurtulmanın da kolayı var.

Temiz bir bezi çamaşır suyu ile ıslatın ve bir gece yosunlu kısmın üzerinde bekletin. Sabah kalktığınızda yosunlara elveda diyeceksiniz.

3. Evet küveti zor buluyoruz ama ya jakuzimiz var ise pis mi kalsın yani?

Evet evet biliyorum biz Amerikalı değiliz evimizde jakuzi falan da yok. Korkmayın arkadaşlar benim de evimde jakuzi yok ama olan azınlığa ufak bir faydamız dokunsun değil mi?

Jakuzi sandığınızdan daha fazla kir ve mikrop barındırabiliyor. Bunun neden ise iyi temizlenemeyişi. 

İlk olarak jakuzinize karbonat serpin ve su çıkan kısımları olabildiğince gevşetip diş fırçası ile içlerindeki kiri temizleyin ardından jakuziyi su doldurun ve içine 3 S.B sirke koyun ve yaklaşık 3-5 dk çalıştırın.

4. Küvetinizde oluşan halka halka lekeleri yok etmek aslında çok kolay!

Küvette oluşan belli belirsiz halka halka lekelerin nedeni aslında yağlı ürünler kullanmamız. Bu yağlı ürünlere şampuan, saç kremi ve sabun dahil. Ama halkalardan kurtulmak evdeki bir kaç ürün ile kolay.

İlk olarak bir bezi ıslatın ve üzerine karbonat dökün. Bu bez ile küveti ovun. Ardından fırça ile ovmaya devam edin. Daha sonra eşit oranda sirke ile suyu karıştırıp bir çözelti oluşturun. Bu çözelti ile bir bezi ıslatın ve küveti silin. Son olarak durulayın.

5. Bir kadının saçlarının uzun olmasının en kötü yanı!

Bir biz kadınlar anlar bu tıkanan giderleri... O uzun saçlar hep mi başa bela olur arkadaş! Neyse ki mutfağa koşup o tıkalı delikleri açabileceğiniz bir yöntem biliyorum.

1 Y.K kadar karbonatı gidere doğru dökün. Ardından 1 S.B sirke dökün ve köpürmesini izleyin. Köpürme bitince sıcak suyu açın giderin mis gibi bütün suları hüüüp diye çektiğini göreceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sirke ve karbonat işi çözemediyse size biraz kötü bir haberim var!

6. Sirke ve karbonat işi çözemediyse size biraz kötü bir haberim var!

Evet malesef zaman zaman o saçlara ait döksek işe yaramıyor. Eğer öyle bir durumdaysanız malesef gider borunuzu açıp bir bakmak durumunda kalabilirsiniz. Bu tip iğrençliklerin sık sık yaşanmaması için ayda bir borunuzu kontrol etmekte fayda var.

7. Bir banyonun en büyük 2 derdi vardır ve bunlardan biri sabun lekesidir!

Banyonun lekelerinden sabun ve su lekesi bir kabustur. Mudahale etmeden önce lekenin ne olduğunu anlamamız şart. İlk olarak tırnağınız ile lekeyi kazıyın eğer çıkıyorsa o zaman kurumuş sabun lekesidir ve kendisi ne yaparsanız yapın çıkmaz. Çıkmış gibi gözükür ama kuruyunca yine beyaz beyaz leke kalır. İşte bunun için yapabileceğiniz iki şey var!

1) Sabun lekesini çıkaran temizleyicileri su ile karıştırıp bir çözelti hazırlayın ve kağıt havluyu bu çözelti ile ıslatıp lekeli bölgelere koyun. 30 dk kadar bekletip durulayın.

2) Tuz ve sirke ile bir macun hazırlayın. Ardından bir fırçaya bu macunu sürüp sabun lekeli kısımları ovalayın. İşlem bittiğinde durulayın.

8. İkinci derdimiz gitmek bilmeyen su lekeleri.

Sabun lekesinin daha kötü versiyonu su lekesidir. Genel olarak kireçli sulardan kaynaklanan su lekeleri ne yaparsanız yapın kaybolmazlar.

Bu lekelerin kaybolması için üretilmiş deterjanları da kullanabilirsiniz. Ancak size daha iyi bir fikrim var! Biraz sirke ve limon tuzunu karıştırıp su lekesi olan yerlere sıkın ve ardından bir sünger ile silin.

9. Adı üstünde duş perdesi hiç kirlenebilir mi?

9. Adı üstünde duş perdesi hiç kirlenebilir mi?

Sadece su sabun değiyor nasıl kirlensin ki diye düşünenler üzgünüm ama en çok o zavallı duş perdesi mikrop barındırıyor. İşte bu yüzden duş perdenizi en az 2 haftada bir çamaşır makinenizde yıkamalısınız. Ancak 30 derecenin üzerinde yıkamamanız perdenizin formu açısından oldukça önemli.

10. Aman sadece suda oynuyor bu oyuncaklarla ne olabilir ki?

10. Aman sadece suda oynuyor bu oyuncaklarla ne olabilir ki?

Sadece banyoda oynanılan plastik ördek bile kirlenebiliyor inanır mısınız? Bu nedenle siz 2 haftada bir çocuğunuzun banyoda kahkaha atmasını sağlayan oyuncaklarını sıcak su ve sirke karışımında yaklaşık 1 saat bekletip durulayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Lavabonuzu kireçten şipşak kurtaracak şeyin sirke olması sizce de çok güzel değil mi?

Evet sadece sirke ile bütün kireç lekelerinden kurtulabilirsiniz. Yapmanız gereken kuru bir bezi sirke ile iyice ıslatmak. Ardından kireçli bölgeye koymak hatta bezin üzerine biraz daha sirke gezdirebilirsiniz. 1 saat beklettikten sonra eski bir bulaşık süngeri ile kireçleri ovalayın. Hemen çıkacaklardır.

*Bulaşık süngerinin eski olması lavabo ve musluğun çizilmemesi için önemli.

12. Kireç sadece lavaboda olmaz. Asıl sürekli tıkanan duş başlığı dert!

Yatıya gelen misafirinizin duş keyfi yarıda kalsa mesela neler olur hiç düşündünüz mü? Gelin hiç böyle şeyler başınıza dert olmasın. Siz sirke doldurduğunuz bir kaba duş başlığını koyun ve yaklaşık 1 saat bekletin. Ardından bir diş fırçası ile kireci ovun ve sıcak suyu açın.

*Eğer duş başlığınız yerinden kolayca çıkmıyorsa, bir poşet içerisine sirke koyup baslığa asabilirsiniz.

13. Küvet bitti sıra geldi bir diğer önemli yere! Klozetin içinde görülebilen her leke size eksi puan kazandıracaktır.

Evet en çok dikkat edilen yerlerin başında klozet geliyor. Bu nedenle klozetin her daim temiz olması şart. Bunun için de fazla çabaya gerek yok. Yarım limonun üzerine tuz dökün ve klozetinizi ovun. Sifonu çektiğiniz an lekelerden eser kalmayacak.

14. Peki bir de kendi klozet bloğunuzu yapmayı deneseniz?

14. Peki bir de kendi klozet bloğunuzu yapmayı deneseniz?

Birçok kimyasal içeren klozet bloklarını, dilediğiniz kokuda yapmanız çok mümkün. 

1 S.B karbonat

1/4 S.B limon tuzu

1 Y.K oksijenli su

1/2 T.K sirke

15-20 damla lavanta özü

İlk olarak limon tuzunu havanda döverek toz haline getirin. Ardından karbonat ile iyice karıştırın. Karışıma kalan sıvıları ekleyip iyice karıştırın. Karışımdan ufak parçalar alıp bir yağlı kağıda koyun ve bir gece kurutun. İyice temizlediğiniz klozetinize bir adet atın mis gibi koksun.

15. Aslında bembeyaz olması gereken ama her seferinde griye dönen yerler!

Baş belası o fayans araları ne yapsanız ne etseniz beyazlamaz. Beliniz kopar ama yine de fayda etmez. Gelin size bir sır vereyim, biraz çamaşır sodası ve suyun sökemeyeceği leke yoktur! Ancak yine biraz zahmetli olacak bir iş! Çamaşır sodasını su ile bir macun haline getirin ve diş fırçası ile fayansların aralarını ovun. Beyazlığını hep koruması için ise bu boşluklara birkaç damla çamaşır suyu dökmeniz yeterli olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Dezenfekte her şeye lazım hem de mutfağın iki güçlü ismi ile!

Pompanızı dezenfekte etmek aslında çok kolay. İlk olarak bir miktar karbonat dökün. Ardından sirke dökün. Köpürme bittiğinde sıcak su ile durulayın.

17. Simsiyah olmuş tuvalet fırçası= kabusların en büyüğü!

17. Simsiyah olmuş tuvalet fırçası= kabusların en büyüğü!

Evet bir başka evdesiniz ve tuvalet fırçasını yerinden çıkardınız. (çünkü meraklı milletiz yaparız) O da ne simsiyah ıyy!

Evet bu senaryoyu yaşatmamak adına siz gelin tuvalet fırçanızı bir saat sıcak su ve çamaşır suyu karışımında bekletip sıcak su ile durulayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
578
85
83
32
28
28
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Dur bi dakika Nihat Hatipoğluna sormam lazım. Klozeti limonla silersek çarpılır mıyız? Caiz midir? Nimet sonuçta :D

emircanerdogan

biraz daha beklese küvette balık tutacak seviyeye gelecekmiş. yosun ne lan

Hımınım

ha ha

Metin Karaman

Bir banyo yosun tutacak kadar uzun zaman yıkanmamışsa geçmiş olsun. Böyle bir evde yaşamayı içine sindirenler kim bilir ne haldedir ?