Görüş Bildir
Haberler
Bangladeş'te Kafeye IŞİD Baskını: Teröristler 20 Rehineyi Öldürdü

Bangladeş'te Kafeye IŞİD Baskını: Teröristler 20 Rehineyi Öldürdü

Bangladeş'te silahlı ve el bombalı saldırıyla başlayan rehine krizi sona erdi. Yüzlerce özel kuvvetler polisinin katıldığı ve gece boyunca devam eden operasyonda altı saldırgan öldürüldü, 13 rehine de kurtarıldı. Bangladeş ordusunda yapılan açıklamada ise 20 rehinenin vahşi şekilde öldürüldüğü duyuruldu. Ölenlerin yabancı uyruklu oldukları açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bangladeş’in başkenti Dakar’da büyükelçilik binalarının bulunduğu bölgedeki Holey Artisan Bakery isimli kafeye dün gece silahlı ve el bombalı saldırı düzenlenmiş, saldırıda iki polis hayatını kaybederken kafedeki yaklaşık 35 kişi rehin alınmıştı. 

Reuters’a bilgi veren Bangladeş polisi, kafedeki rehineleri kurtarmak için kısa süre içinde operasyon düzenlemeyi planladıklarını kaydederken, rehineler arasına yabancı uyruklu kişilerin de bulunduğu belirtmişti.

"Saldırıyı IŞİD gerçekleştirdi"

Öte yandan rehine krizi devam ederken IŞİD'in haber ajansı olarak bilinen Amaq, saldırıyı örgütün gerçekleştirdiğini iddia etmişti.  Amaq ayrıca, rehin alınan kişilerden 24'ünün öldürüldüğünü, 40'ının da yaralandığını öne sürmüştü.

Yerel polis yetkilileri bu açıklamayı reddetmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rehine krizinin 12. saatinde başlayan operasyonun sona ermesinin ardından yapılan ilk açıklamada altı saldırganın öldürüldüğü, 13 rehinenin de kurtarıldığı belirtildi.

Açıklamayı yapan Özel Kuvvetler'den Albay Tuhin Muhammed Masu, “Yaklaşık 35 kişi rehin alındı. Bunlardan 20 kadarı yabancı uyruklu. Kurtarılan rehineler arasında bir Japon ve iki Sri Lankalı bulunuyor. Japon rehine, yaralandığı için hastanede tedavi altına alındı' dedi.

"20 kişi vahşice öldürüldü"

"20 kişi vahşice öldürüldü"

Daha sonra Bangladeş ordusundan yapılan açıklamada ise kafede rehin alınan yabancı uyruklu 20 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Açıklamada, hayatını kaybedenlerin büyük bölümünün keskin silahlarla vahşi şekilde öldürüldüğü belirtildi.

Diplomatlar ve yabancıların yoğun olarak gittiği bir kafe

Diplomatlar ve yabancıların yoğun olarak gittiği bir kafe
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kafenin Bangladeş'te yaşayan yabacılar, diplomatlar ve orta sınıf aileler için popüler bir mekân olduğu belirtiliyor. Saldırıdan kaçan kafe çalışanı Sumon Reza Jamuna TV kanalına, saldırganların 'Allahu Ekber' diye bağırdığını söyledi.

Bangladeş'te 2013 yılından bu yana radikal İslamcı gruplar tarafından gerçekleştirilen saldırılarda artış yaşanıyor. Ülkede 2013'ten bu yana 20'den fazla ateist yazar, dini azınlık mensubu, siyasi eylemci ve yabancı yardım kuruluşu görevlisi öldürüldü.

Hükümet son dönemde bu saldırıları gerçekleştirdiği düşünülen gruplara yönelik operasyonlarını artırdı.

Reuters, BBC Türkçe ve Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

dünyanın silahlardan kurtulmaya ihtiyacı var.

Murat Yılmazer

dünyanın dinden kurtulmaya ihtiyacı var. ekmek bıçağı, falçata, taş, sopa... bunlar da silah

Timur Rıza

Bütün dünyanın bir olup isid(islam)a karşı cephe alması gerekiyor artık

Pasif Kullanıcı

bütün şeriatçıların allah belasını versin