Görüş Bildir
Haberler
'Bangkok'taki Bombalı Saldırının Zanlısı Türk Gözaltında'

'Bangkok'taki Bombalı Saldırının Zanlısı Türk Gözaltında'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tayland polisi yaklaşık 2 hafta önce Bangkok'ta 20 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili olarak Adem Karadağ adlı bir kişiyi gözaltına aldı.

Tayland polisi, 17 Ağustos'ta başkent Bangkok'taki bir tapınağa bombalı saldırı düzenleyen saldırgan olabileceğini düşündüğü bir kişiyi yakaladı. 

Ordudan yapılan açıklamada, şüphelinin iddia edildiği gibi bir Türk vatandaşı olduğu belirtildi.

İlgili haber: Bangkok’ta Tapınak Önünde Patlama

Ulusal Polis Sözcüsü Prawut Thavornsiri, Bangkok'un kuzeyindeki bir apartmana baskın yaptıklarını ve binada bomba yapımından kullanılabilecek malzemeler ele geçirdiklerini, şüphelinin de 'aynı aradıkları kişiye' benzediğini söyledi. 

Polis Şefi Çaktip Çaicindasaid ise canlı yayında yaptığı açıklamada şüphelinin saldırıyla ilişkisinden emin olduklarını belirtti.

Gözaltına alınan ve Türk vatandaşı olduğu öne sürülen Adem Karadağ

Tayland medyası da sayıları 15 ila 20 arasında değişen Türkiye vatandaşının saldırıyla ilgili olarak arandığını yazmıştı.

17 Ağustos'ta Erevan tapınağına düzenlenen çoğu turist 100'den fazla kişi de yaralanmıştı.

'Hedef Çinli turistler' iddiası

Saldırının hedefi olan Hindu tapınağı, dünyanın en büyük turizm başkentlerinden biri olan Bangkok’u ziyarete gelen Çinli turistlerle doluydu. Saldırının kasten Çinli turistleri hedef aldığı iddiasını henüz doğrulayamadıklarını söyleyen emniyet yetkilileri, eylemin Çin hükümetinin Uygur Türklerine yönelik muamelesine tepki olarak gerçekleşmiş olması ihtimali üzerinde duruyor.

Çin’den kaçan 109 Uygur Türkünün Tayland hükümeti tarafından Çin’e iade edilmesinden kısa bir süre sonra, iade edilen kişilere yönelik muameleye Tayland hükümeti tepki göstermişti. Uygur Türklerinin bir kısmı da Türkiye’ye getirilmişti.

İade işleminden kısa süre sonra İstanbul’daki fahri konsolosluk binasına saldırı düzenlenmişti. Bunun üzerine Tayland hükümeti, Ankara’daki Büyükelçiliği de dâhil Türkiye’deki tüm temsilciliklerini kapamıştı.

AFP, BBC Türkçe ve Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0