Görüş Bildir
Haberler
Bakanlık Vize Verdi, Maden Atıkları Artık Denize de Dökülebilecek

Bakanlık Vize Verdi, Maden Atıkları Artık Denize de Dökülebilecek

Ulaş
23.08.2014 - 11:58 Son Güncelleme: 23.08.2014 - 17:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çevre adına imza attığı uygulamalarla tepki çeken AKP hükümetinden skandal bir karar daha geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın maden atıklarının karada uygun ortam bulunmaması halinde denize boşaltılmasına vize vermeye hazırlandığı belirtildi.

Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın haberine göre, Maden Atıkları Yönetmeliği taslağında ‘ su kalitesinin değişmeyeceğinin kanıtlanması, atığın döküldüğü derinlikte oksijen ve canlı yaşamın bulunmaması ‘ şartıyla bu yola başvurulabileceği belirtildi.

İşleme vize verilebilmesi için detaylı bir izleme programı oluşturulması şartı da aranacak.

'Şirketler maliyet düşürmeye çalışacak'

Karara kuşkulu yaklaşan sivil toplum örgütleri ve odalar ise söz konusu boşaltma işleminin ekosistem için tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, maden çıkaran şirketlerin bu şekilde maliyetini düşürmeye çalışabileceklerine dikkat çekti. Bozoğlu, “ Ormanları yok etmiyoruz deniz dibine yaşamın olmadığı alana gömüyoruz diyecekler. Denizlerde ekosistem zaten bozuk olduğu için atıkların boşaltılması risk yaratır. Deniz dibine atıkları boşaltsanız bile su bunu yüzeye çıkarabilir. Çünkü altta bir sirkülasyon var ” dedi.

'Bilimsel raporlara güvenmiyoruz'

DOĞA Derneği Başkanı Engin Yılmaz ise “ Bugüne kadar gerçekleştiği söylenen bilimsel süreçlerin gerçeği yansıttığından kuşkuluyuz. Olumsuz şeyler yazılmadığı için bilimsel raporlara güvenmiyoruz ” diye konuştu.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/bakanlik-vize...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0