Görüş Bildir
Haberler
‘Sandığın Üstüne Kimse Oturmasın, Hem Kırılır Hem de Cezası Var'

‘Sandığın Üstüne Kimse Oturmasın, Hem Kırılır Hem de Cezası Var'

ATKN
28.05.2015 - 15:15 Son Güncelleme: 28.05.2015 - 16:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimde elektrikler kesilirse seçim sandıklarının üzerine oturulmasına ilişkin açıklamasına tepki göstererek, 'Sandığın üzerine kimse oturmasın, hem kırılır, hem de cezası var' dedi.

Taner Yıldız, seçim çalışması için geldiği Kayseri’de, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üç fabrikayı ziyaret ederek işçilerle görüştü. Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün tekrarladığı ‘Elektrikler kesilirse sandıkların üzerine oturun’ açıklamasıyla ilgili Taner Yıldız şöyle dedi:

“Herkes her istediği yere oturamaz Türkiye’de. Seçimin genel hükümleri ve seçmen kütükleriyle alakalı düzenlenen kanun, ilgili maddesinde sandığın döküm ve sayımıyla alakalı konularda dahi bir düzenleme getirmiştir. Bırakın sandığın üzerine oturmayı, sandıkların yerini bile değiştiremezsiniz. Yani öyle herkes, her istediği yere oturamaz, sayın Kılıçdaroğlu dediği için.”

Seçim sandıklarının artık şeffaf ve plastik olduğuna dikkati çeken Taner Yıldız, 70 kilonun üzerindeki bir ağırlıkta kırılma tehlikesinin bulunduğunu; bunları kıran ve zarar verenlerin, devlet malına zarar vermekten ceza alabileceğini söyledi. Yıldız, “Yaklaşık 177.000 sandık içerisinde, ne sandığa oturmanızı gerektirecek, ne sandığın arkasına sığınmanızı gerektirecek herhangi bir işlem inşallah olmayacak. Elektrikle alakalı herhangi bir sıkıntı inşallah yaşanmayacaktır” diye konuştu.

'Seçimde elektrikler kesilirse sandığın üzerine oturun'

'Seçimde elektrikler kesilirse sandığın üzerine oturun'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimlerinde görev olacak partililerden elektriklerin kesilmesi halinde dikkatli davranmalarını isteyerek, “Bütün CHP’lilere sesleniyorum elektrikler kesilirse ilk yapacağınız iş seçim sandığının üzerine oturmak olsun. Elektrikler gelene kadar” demişti.

İHA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0