Görüş Bildir
Haberler
Baidu'dan Sürücüsüz Otomobil Atılımı

Baidu'dan Sürücüsüz Otomobil Atılımı

Baidu'dan Sürücüsüz Otomobil Atılımı

Google'ın en güçlü rakibi olmaya aday olan Baidu, teknoloji devinin izinden gidiyor. Çinli arama motoru devinin tıpkı Google gibi kendi sürücüsüz otomobilini geliştireceği belirtildi.

'Çin'in Google'ı olarak bilinen Baidu, Brezilya piyasasına adım atmasının ardından Google'ı her alanda takip etmeye devam ediyor. Şirketin makine öğrenimi üzerine özelleşen biriminde yer alan Kai Yu'nun yaptığı açıklamaya göre, Baidu kendi 'otonom otomobilini' üretecek.

The Next Web sitesine bilgi veren Yu, sürücüsüz otomobilin 'yoldan veri toplayan akıllı asistan gibi çalışacağını' belirtti. 'Sürücücüz otomobil' tanımını kullanmadıklarını ifade eden Yu, aracın 'sürücüye özgürlük vermek için tasarlanacağını' söyledi.

Otomobillerinin Google araçlarından farklı olacağına değinen Yu, 'Özgürlük, aracın kendi başına hareket edebilmesi anlamına geliyor. Tıpkı bit at gibi, farklı yol durumlarında kendi kararını verebilecek... Sürücü ne zaman kontrolü devralmak isterse, bunu yapabilecek' dedi.

Yu, 'amaçlarının sadece bir düğmeye basacağınız bir araçta oturmak değil, at sürmeye benzeyeceğini' belirtti.

The Next Web'in verdiği bilgiye göre, Google'ın en son otonom araçlarına kıyasla Baidu otomobilleri sürücünün istediği zaman kontrolü devralması için direksiyon ve pedallara sahip olacak. Otomobilin prototipinin gelecek yıl tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/bai...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0