Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli: 'HDP Baykal'a Oy Verirse Biz Vermeyiz'

Bahçeli: 'HDP Baykal'a Oy Verirse Biz Vermeyiz'

Onedio Medya
30.06.2015 - 18:36 Son Güncelleme: 30.06.2015 - 20:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Lideri Devlet Bahçeli; 'Eğer yarın HDP, Deniz Baykal'a desteğini açıklarsa, biz Baykal'a oy vermeyiz' dedi.

TBMM'de gerçekleşen Meclis Başkanlığı seçiminin ilk iki oylamasında 4 aday da gerekli çoğunluğu alamadı. Seçim çarşamba günü devam edecek.

Radikal yazarı Murat Yetkin'in Meclis kulislerinden aktardığına göre, Bahçeli, 'Eğer HDP yarın Meclis başkanlığı için Deniz Baykal'a desteğini açıklarsa, biz asla Deniz Baykal'a oy vermeyiz' dedi.

Bahçeli, AK Parti yönetiminin 'tabanımız MHP'yi istiyor' açıklamalarının da tam bir 'kara propaganda' olduğunu belirtti.

Bahçeli, en son bu açıklamayı yapan Beşir Atalay'ın MHP'nin çözülme, hükümetin ise çözüm süreci dediği konuda randevu istediğini ve reddettiklerini vurguladı.

MHP'nin kararı sonucu değiştirebilir

Yarın yapılacak üçüncü ve dördüncü tur oylamalarda HDP'nin Deniz Baykal ile İsmet Yılmaz arasında tercih yapmak durumunda kaldığı takdirde, 'muhalefetten bir aday' olduğu gerekçesiyle Baykal'a destek vereceği ifade ediliyor. Bu anlamda MHP'nin alacağı her karar yarınki oylamanın kaderini belirleyecek nitelikte görünüyor. Zira MHP oylamaya katılmazsa, HDP'li vekiller Baykal'a oy verse bile oy sayısı en fazla 211'de kalacak.  İsmet Yılmaz'ın oyu ise 258. 

Genel Başkan Bahçeli'nin seçimde izlenecek stratejiyi belirlemek için üçüncü ve dördüncü tur oylama öncesinde partisinin Meclis grubunu toplayacağı bildiriliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0