Görüş Bildir
Haberler
'Berkin Elvan Bir Kez Daha Katledilmiştir'

'Berkin Elvan Bir Kez Daha Katledilmiştir'

Batuhan
01.04.2015 - 15:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye göre Savcı Mehmet Kiraz’ın öldürülmesiyle, “Berkin Elvan bir kez daha katledildi.”. Yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, “İstihbarat teşkilatı ne iş yapmaktadır?” dedi.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesi ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Üzüntümüz çok büyüktür. Çağlayan’daki vahşi terör eylemini lanetliyorum.” dedi:

“Bu hain saldırı yalnızca merhum şehidimize yönelmemiştir. Bununla birlikte Türkiye vurulmuş, Türk adaletinin kanı akmış, 78 milyon hedef alınmıştır. Berkin Elvan bir kez daha katledilmiştir. Toplumsal cepheleşmelerden memnuniyet duyanlara, Berkin Elvan’ın körpecik bedeni üzerinden istismar yarışına girenlere gün doğmuştur.”

'Şifreli amaçlar'

DHKP-C’yi 'kiralık bir çete' olarak tanımlayan MHP Genel Başkanı, örgütün amacının topluma korku aşılamak olduğunu, Türkiye’nin 'bir ucunda AKP’nin diğer ucunda kanlı mihrak ve odakların yer aldığı kirli bir tezgâhın tam göbeğinde olduğunu' söyledi:

“Birileri teröristleri açıktan açığa sevk ve idare etmekte, gündem mühendisliği yapmaktadır. Akıl ve izan sahibi hiç kimse, İstanbul Adalet Sarayı’ndaki terör şiddetini gerçekte Berkin Elvan’ın ölümden kaynaklandığını ileri sürmeyecek, süremeyecektir. Görünürdeki nedenlerden ziyade, sütre gerisine özenle gizlenmiş, itinayla saklanmış şifreli amaçlara odaklanmak en doğrusudur.”

'Sır küpü nerelerde gezmektedir?'

Devlet Bahçeli, yazılı açıklamasında Milli İstihbarat Teşkilatı’nı da eleştirdi:

“Her şeyi geçtik de, bu ülkede istihbarat teşkilatı ne iş yapmakta, neyle uğraşmaktadır? Erdoğan’a yorulduğunu söyleyen, Meclis’e girmek için hamle yapan, arkasından da saraydan vize alamadığından tekrar koltuğuna oturtulan sır küpü nerelerde gezmektedir? Terör örgütünün eylem planını deşifre edemeyen, adliye koridorlarına kadar taşınan örgüt paçavralarını ve silahları göremeyen, bulamayan ve tespit edemeyen istihbarat birimleri kimin hizmetindedir, kimlere çalışmaktadır?”

MHP Genel Başkanı aynı açıklamada Salı günü yaşanan elektrik kesintilerine de değindi. Devlet Bahçeli, sistemdeki ana sıkıntının enerji sektöründeki plansız ve kontrolsüz özelleştirme furyası, sistemik handikaplar, kârdan başka gözü hiçbir şey görmeyen şirketlerden kaynaklandığını öne sürdü.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/bahceli...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0