Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli: 'AKP-PKK Birlikteliği Hükümet Nikahıyla İlan Edildi'

Bahçeli: 'AKP-PKK Birlikteliği Hükümet Nikahıyla İlan Edildi'

Onedio Medya
28.08.2015 - 22:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP lideri Bahçeli, kendisine “Ne istiyorsun mübarek? Ne istiyorsun Allah aşkına?” diyen Başbakan Davutoğlu’nu eleştirdi: Onlar kimseyi dinlemedikleri gibi, bizi de duymadılar. AKP-PKK gayri meşru birlikteliği hükümet nikâhıyla ilan edildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter'dan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

Davutoğlu'nun 'Ne istiyorsun mübarek? Ne istiyorsun Allah aşkına?' sözlerini anımsatan Bahçeli; 'Biz 17-25 Aralık çerçevesinde; hırsızların mahkemeye çıkarılmasını, rüşvetçilerin yakasından tutulmasını istiyoruz; anladın mı? Biz PKK'ya silah ve mühimmat sağlayan, bölünmeyi kurgulayan, mahvımızı projelendiren çözülme sürecinin çürümeye terkini istiyoruz, anladın mı? Biz saraydaki 17-25 rumuzlu şahsın Türkiye'yi yıkıma ve Türk milletini yok oluşa sürüklemesine itiraz ediyoruz, anladın mı?' ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin öne çıkan diğer ifadeleri şöyle:

'Diyalog kurmak için önce samimiyet, sonra da halis bir niyetle konuşmak esastır. Bazen konuşana değil, konuşturana dikkat etmek zorunludur. Bugün iradesi saraya zimmetli Başbakan şahsımı hedef alarak şu soruyu sordu: ‘Ne istiyorsun mübarek? Ne istiyorsun Allah aşkına?’ Aslında ne istediğimizi sağır sultan bile duydu da, bir tek Davutoğlu ve dedikoducu çevresi anlamadı, anlayamadı, anlamak istemedi. Aklında saray kâbusu olanın, anlayışında tıkanıklıklar olması gayet normal. Kapalı zarf usulüyle Bakanlar Kurulu ihalesine çıkması, saraydan geçer not almak için verilen seçim ödevine çalışması zihnini laçkalaştırmış.

Biz Türkiye’ye evet dedik, onlar kaçtı. Biz huzura ve kardeşliğe evet dedik, onlar sıvıştı. Biz millet için varız dedik, onlar anında kayboldu. Son olarak diyeceğim tekraren şudur: Türk’ü anlamak için önce dinlemek şarttır. Onlar kimseyi dinlemedikleri gibi, bizi de duymadılar. AKP-PKK gayri meşru birlikteliği hükümet nikâhıyla ilan edildi. Türk tarihi bu karanlık günleri yazdığında anlama özürlüleri ne yapacak?'

Davutoğlu: Peki, ne istiyorsun mübarek?

Bugün AK Parti Genel Merkezi'ndeki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bahçeli’nin kendisiyle yaptığı koalisyon görüşmesinde 'Bizim 4 şartımız sebebiyle, sizin bunları kabul etmeniz mümkün olmadığı için sizinle koalisyon kurmayız, sizinle seçim hükümeti kurmayız, sizin azınlık hükümetinize destek vermeyiz. Siz, eğer Meclis'e erken seçim için gelirseniz de, buna da oy vermeyiz' dediğini söyleyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Peki, ne istiyorsun mübarek? Ne istiyorsun Allah aşkına? Mehmetçik, dağda bayırda, teröre karşı kahramanca mücadele verirken sen Ankara'da 'Hayır, hayır, hayır' diyorsun ve sadece o mücadelenin üzerinden ve bizi de HDP ile bir hükümete zorlayarak bunun üzerinden prim toplamaya çalışıyorsun. Millet, bunu görmez mi? Allah, bunu reva görür mü? Görmedi işte. Kem niyetle yola çıkanların kemali olmaz. Kötü niyetle yola çıkanlardan kemalat olmaz. Biz ise iyi niyetle yolumuza devam ettik.”

Twitter ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0