Görüş Bildir
Haberler
Avrupa Nice Saldırısı Sonrası Alarmda

Avrupa Nice Saldırısı Sonrası Alarmda

Onedio Medya
15.07.2016 - 19:44

Nice'te 84 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından bir çok ülke de güvenlik önlemlerini artırma kararı aldı. Özellikle Fransa'nın komşuları İspanya, İtalya, Almanya ve Belçika alarma geçti. Türkiye'de de Atatürk Havalimanı saldırısı sonrasında en üst seviyeye çıkarılan güvenlik önlemleri Nice saldırısının ardından daha da yoğunlaştırıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İspanya, ulusal güvenlik alarmını dördüncü seviyede tutuyor ancak ülkedeki havaalanları, turistik bölgeler ve alışveriş merkezi gibi insan kalabalığının olduğu yerlerde polis kontrolünü sıkılaştırdı.

İspanya İçişleri Bakanı Jorg Fernandez Diaz da Fransa ile sınır geçişlerinde daha sıkı kontrollerin yapılması konusunda anlaştıklarını açıkladı. Sınırlar Avrupa Futbol Şampiyonası ve Fransa Bisiklet Turu nedeniyle daha serbestti.

Diaz, en yüksek alarm seviyesinin ancak kaçınılmaz bir terör tehdidi söz konusu olduğunda uygulanabileceğini söyledi.

Belçika kutlamaları iptal etmiyor

Belçika kutlamaları iptal etmiyor

Belçika ise gelecek hafta yapılacak ulusal kutlamaların iptal edilmediğini ancak güvenlik önlemlerinin artırılacağını duyurdu.

Başbakan Charles Michel, yetkililerin bir araçla kalabalığa yönelik bir terör saldırısı ihtimalini daha önce göz önüne aldığını ama uygun önlemlerle 21 Temmuz'daki kutlamaların yapılacağını söyledi.

Belçika'da saldırı risklerinden ve alarm seviyelerinden sorumlu bağımsız kuruluş OCAM da, güvenlik tehdidini en yüksek seviye olan 4'ün bir altında tutuyor. Başbakan Michel de en yüksek seviye alarm için somut ve kesin saldırısı bilgisinin olması gerektiğini, şu anda böyle bir şey olmadığını belirtti.

İtalya'da da güvenlik güçleri ve yetkililer, her türlü hassas hedefin ve güvenlik önlemlerinin gözden geçiriyor. İçişleri Bakanı Angelino Alfano, ulusal seviyede güvenlik alarmının ikinci en yüksek seviyede olduğunu açıkladı.

Alfano, cezaevlerinde yaptıkları gözlemlerde Müslüman tutuklular arasında, Bastille saldırısını destekleyen olmadığını da söyledi.

2014'te IŞİD'in Batı'ya saldırmak için “araba cihadı” çağrısını hatırlatan Alfano, İtalya'nın özel günlerde ve Vatikan organizasyonlarında ana bulvarları trafiğe kapattıklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya sınır önlemlerini artırdı

Almanya sınır önlemlerini artırdı

Almanya emniyeti, Fransa sınırındaki güvenlik tedbirlerinin artırıldığını açıkladı.

Alman polisi kara sınırı geçişlerinin yanı sıra tren istasyonları ve havalimanlarında da takviye güçlerin göreve başladığını duyurdu.

Almanya emniyeti, güvenlik tedbirlerini artırma kararının Fransa'yla yapılan istişareler sonucu alındığını da belirtti.

İngiltere diken üstünde

İngiltere diken üstünde

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, şehrin güvenlik prosedürünü gözden geçireceklerini açıkladı. Han, polisin başkenti güvende tutmak için mümkün olan her şeyi yapacağını söyledi. İngiltere'de terör tehdidi ve saldırı olasılığı yüksek kabul ediliyor.

Çek polisi de Başkent Prag'daki ve diğer havaalanları, tren garlarında, sportif ve kültürel aktivitelerin olduğu yerlerdeki güvenlik önlemlerini artırdı. Nice'teki saldırıda Çek bir kadının da hafif yaralandığı açıklandı.

Ermenistan, Ukrayna, İsviçre ve Rusya Dışişleri Bakanlıkları da Fransa'daki saldırıda birer vatandaşlarının öldürüldüğünü açıkladı.

Türkiye'de de emniyet alarma geçti

Türkiye'de de emniyet alarma geçti

İçişleri Bakanlığı, Ankara’da büyükelçiliklerin bulunduğu bölgeye bariyerler koydu. İstanbul’da da metro istasyonlarının önündeki güvenlik önlemleri daha da artırıldı. 

Ankara’da Fransa Büyükelçiliği’ne giden ve Almanya, ABD, İtalya gibi ülkelerin büyükelçiliklerinin bulunduğu bölgede ‘kontrollü trafik’ işlemleri yürütülüyor. 

Elçilik binalarındaki koruma önlemleri en üst düzeye çıkarılmış durumda. Zorunlu durumlar dışında elçilik binalarına dışarıdan kimse alınmıyor. Ankara’nın en yoğun kullanılan cadde ve sokaklarına emniyet güçlerince bariyerler yerleştiriliyor.

Polisler, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere tüm şehir-giriş çıkış noktalarındaki araçları tek tek arayıp, kimlik kontrolü yapıyor. Kimlik kontrolleri şehir içinde de sıklaştırılmış durumda. 

Özellikle havalimanları, tren ve otobüs garları, metro istasyonları, dolmuş durakları ile taksilere yönelik arama-kontrol işlemlerinin önümüzdeki günlerde daha da sıklaştırılacağını belirten emniyet yetkilileri, emniyet birimlerinin ‘olağanüstü çalışma sistemi' içinde olduğuna dikkat çekiyor.

VOA, BBC Türkçe ve DW

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

bişey dikkatimi çekti bugün dünyada yaşananları 10 sene önce bir filmde izleseydik güler geçerdik hadi canım derdik Fransa gibi bir ülkede yüzlerce kişi ölec... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

https://goo.gl/W2u9yx Insanlik icin feda etmeye var misin?

Berçem Keleş

İNGİLTERE DİKKAT ETMELİ