Görüş Bildir
Haberler
Assos Antik Kenti'nde 'Aristoteles'e Saldırı

Assos Antik Kenti'nde 'Aristoteles'e Saldırı

Ulaş
26.08.2015 - 17:10
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nde günümüzdeki adı 'Behramkale' olan Assos Antik Kenti girişinde ziyaretçileri karşılayan ünlü filozof Aristoteles'in heykeli, kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi.

Ayvacık İlçesinde bugün Behramkale Köyü olarak anılan ve antik dönemde önemli bir liman kenti olan Assos girişine, 2009 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca ilk felsefe okulunun kurucusu Aristoteles'in heykeli dikildi. Assos Antik Kenti'nde yaklaşık 2 bin 400 yıl önce önce yaşayan ve antik kentte açtığı felsefe okulunda dersler veren Aristoteles'in (Aristo), antik kent girişinde turistleri karşılayan heykeli, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildi. Heykelin sağ kolu kırıldı. Yüz kısmında da önemli tahribat oluştu.

Kimliği belirsiz kişiler tarafından sağ kolu kırılan ve yüzü tahrip edilen heykel onarılması için Behramkale Köyü Muhtarlığı tarafından İzmir'e gönderildi. Bir heykeltıraş tarafından yapılacak onarımın ardından Aristoteles'in heykeli yeniden Assos Antik Kenti girişine dikilecek. Behramkale Köy Muhtarı Hüseyin Kaplan ise, Aristoteles'in tarihte önemli bir kişi olduğunu ve heykelin de antik kente gelen turistler için önem arz ettiğini belirterek, daha duyarlı olunmasını istedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0