Görüş Bildir
Haberler
Asi, Bir O Kadar da Akıllı; Halsey!

etiket Asi, Bir O Kadar da Akıllı; Halsey!

Berke Ak
27.06.2016 - 14:26

Haydi Başlayalım!

Stilinin imzası mavi saçları olan, ağır şarkıları, bipolar ve biseksüel oluşu ile çok konuşulan, her şeye rağmen dik duruşunu sergileyen, müzik dünyasının şekerleri arasındaki aykırı ve asi kız Halsey'yi tanımaya ne dersiniz? O zaman sizi şöyle alalım;

1. Peki ya Kimdir bu "Halsey" yahu?

29 Eylül 1994 yılında, New Jersey, Amerika'da dünyaya gelen Halsey, ün ile tanışmadan önce modellik ve tabii ki de müzikle ilgileniyordu. YouTube'da bazı kendi orijinal şarkılarını, coverlarını paylaşarak sosyal medyada bir kitle kazanıp Twitter fenomeni olan 'Halsey', sahne ismi ortalıklarda yokken kendi adı Ashley Frangipane'i kullanıyordu. Halsey, sahne ismini 'Ashley' isminin anagramından almış. 'Ashley'deki harflerin yerlerini değiştirirseniz kolayca 'Halsey'yi elde edebilirsiniz!

2. Popülarite Basamakları

Halsey'nin YouTube üzerinden yayımladığı coverlar çok beğenilirken bir tanesi aralarından en dikkat çeken olmuştu, 'The Haylor Song.' O zamanlar bir One Direction hayranı olan Halsey, gruptan Harry Styles'ın Taylor Swift ile çıkmasına sinirlenmiş olacak ki Taylor'ın 'I Knew You Were Trouble.' şarkısının sözlerini değiştirerek 'The Haylor Song'ı oluşturmuş! Taylor Swift hayranları tarafından daha 2012 yılında nefret kazanmış olacak ki, onu destekleyenler de olmuştu. Üne kavuşunca bu şarkıyı her yerden kaldırtan Halsey, artık Taylor Swift'i sevdiğini Twitter üzerinden belirtmişti. 

*Haylor, Taylor Swift ve Harry Styles çiftinin adlarının birleşimiyle oluşan ismidir. 'Harry', 'Taylor'

3. Müzik dünyasına ilk adım, Ghost ve Room 93 ile!

Halsey, YouTube'a ara verdikten sonra 2014 yılında ilk kez Halsey ismi ile profesyonel ve asi bir şarkıyla geri dönüş yaptı, Ghost! Çıktığı sıralar gençlerin ağzında marş gibi dolanan Ghost, Halsey'nin en popüler şarkılarından biri hale gelirken kızımız böylece aynı yıl ilk stüdyo çalışması 'Room 93 - EP'yi yayınladı! EP'de yayınlanan başarılı tekliler Hurricane ve Ghost harici üç tane daha şarkı vardı. Bu şarkılardan 'Empty Gold' ve Halsey'nin favorisi 'Trouble'a kısa bir video çekildi fakat hayran favorisi 'Is There Somewhere' göz ardı edildi. Halsey 2014 yılında ilk stüdyo albümü BADLANDS'in tanıtımlarını New Americana ve Colors şarkıları ile yapmaya başlamıştı. 2014 yılında Hurricane klibinde New Americana şarkısının mesajları verildikten kısa süre sonra şarkının demosu yayınlanmıştı. Frangipane, şarkı için bir video çektiğini ve bunu yayınlamak için sabırsızlandığını söylerken New Americana sırra kadem bastı ve 2015 yılına kadar şarkının orijinali ve video klibi yayınlanmadı.

**EP, içinde daha az şarkı bulunan albümlere denir. Bir nevi 'mini albüm'.

4. Yeni bir dünya: BADLANDS

Halsey, 2014 ve 2015 yıllarında ilk albümü BADLANDS'i tanıtmak için albümdeki şarkıları Imagine Dragons ve çeşitli sanatçıların turnelerinin ön sanatçılığını yaparak veya festivallerde şarkıları söyleyerek yaparken albümün tanıtım teklisi Hold Me Down'ı Haziran 2015'de yayınladı! Hayranlar şarkıyı ilk defa stüdyo ve kaliteli halde duydukları için mutluluklarını gösterirken Halsey, albümün ilk teklisi Ghost'u yayınladı! Evet, bizim Room 93 - EP'sinde bulunan 2014 şarkısı Ghost. Şarkı BADLANDS albümüne de alınmış, lezbiyen ilişkisini anlatan video klibi albümün ilk teklisi olarak yayınlanmıştı. Sosyal medyada şarkının sözlerinde bir erkekten bahsederken klibinde lezbiyen ilişkisini gösteren Halsey oldukça eleştirilirken kızımız bunlara aldırmayıp tanıtımlarını 3 yıl boyunca yaptığı en büyük hitlerinden olan New Americana'yı sonunda yayınladı! Albümden sızıntılara oldukça sinirlenen Halsey, konserlerindeki tanışma odalarında albümdeki şarkıları çaldığı halde bunları internete yükleyen hayranları ile tartıştı. Sızdırılma olayları şarkılarla kalmıyor, albüm çekimleri de sızdırılıyordu. En sonunda sızmaları biraz olsun engellemek için albümden Drive şarkısı tanıtım amaçlı yayınlandı. Ağustos 2015 yılında Halsey'nin BADLANDS denen bir yerde yaşayan bir gencin, ülkenin yıkımı ardından yaşadığı zorlukların anlatıldığı albümü sızdırıldı ve aynı yıl yasal olarak satışa sunuldu. Albüm, ilk haftasında Billboard'un Hot 200 albüm listesine 2 numaraya yerleşerek büyük bir başarı sergilemiştir! 

Eylül ayına gelmişken Halsey sonunda New Americana videosunu yayınladı ve şarkı Billboard'un Hot 100 tekli listesine 60 numaradan giriş yaptı!

Halsey, 2016 yılında bu albümünde ergenlik/gençlik hevesiyle yazdığı şarkılara yer verdiği, bazı yazdığı şarkıların kötü olduğunun farkında olduğunu da açıklamıştır.

5. "Colors" ve "Castle", kariyerinin zirveleri!

2016 yılına girmişken Halsey, Şubat ayında albümün en sevilen ve en popüler şarkısı Colors'a sürpriz bir video klip yayınlamıştı! Klipte dünyaca ünlü oyuncu Tyler Posey yer alırken temada bir stalker kızı oynuyordu. Video, şuan Halsey'nin en çok izlenen videosu. 'Colors' ile iyice popülerleşmeye başlayan Halsey, Nisan 2016'da BADLANDS albümünün açılış şarkısı Castle'ı 'Avcı: Kış Savaşı' filmi için değiştirerek orkestral bir hale getirip filmin tema müziği olarak ayarladı ve Halsey, dünyaca ünlü bir sanatçı olmak için sağlam bir adım attı!

6. Eleştiriler: "Çalıntı Şarkı" söylentileri

Halsey'nin popülerleşmesini kimse durduramazken çok büyük bir kitleye ulaştığında hayranlarının ve ondan nefret eden insanların sayısı yükselmişti. Twitter üzerinden hayranları ile çok kez kavga eden Halsey, bir o kadar da Anti-Halsey'ler ile uğraşıyordu. Eleştirilerin çoğu şarkı çalmasıdan/almasından dolayı meydana gelmişti. BADLANDS albümündeki 'Hold Me Down' şarkısı, Son Lux'ın 'Easy' şarkısından çalıntı olduğu söylense bile Halsey ve takımı, şarkının teliflerini aldığını iddia ederek bu söylentileri yalanlıyordu. Oysaki ilk başta Son Lux'a bu olay sorulunca Lux, olaydan haberinin olmadığını söylemişti. Albümün sevilen şarkılarından 'New Americana'nın ise Lana Del Rey'in 'National Anthem' şarkısı ile olan benzerliği oldukça eleştirilirken albümdeki şarkıların benzerlikleri durmuyor, yenisi geliyordu. Albümdeki Drive şarkısının nakaratı yavaşlatılınca Taylor Swift'in 'Red' parçasına oldukça benziyor, Colors şarkısının sözleri de Swift'in 'Red' şarkısını anımsatıyordu. Albüme olan eleştiriler bitmezken albümdeki 'Strange Love' şarkısı Lana Del Rey'in yayınlanmayan fakat internete düşen'Behind Closed Doors' şarkısı ile olan benzerliği ile de dikkat çekti.

7. Eleştiriler: Halsey'nin Bipolar olması

Bipolar, kişinin ani ruh hali değişimine neden olan, insanın kafasında bir çok kişilik barınmasına neden olan, bir yaptığı diğerine tutmayan, kişinin nöbeti sırasında şiddetle etrafa zarar vermesine neden olan hastalığa denen bir psikolojik hastalıktır. Halsey ise bu hastalık ile mücadele eden ünlülerden. Halsey, bu hastalığını sıkça dile getirmese bile magazin sayfaları Halsey'nin hastalığını herkesin gözüne sokunca insanlar Halsey'nin prim için Bipolar hastası olduğunu söylemişti. Halsey, albümde en içten söylediği 'Control' şarkısında Bipolar oluşunun üzerindeki etkiyi böyle açıklamıştı;

'Gölgeler ve canavarlar

Onlar her zaman yankılandı ve parladılar

 Ve sabaha kadar yatakta tek başıma oturdum

Ve benim için geldiklerini haykırıyorum

Ve bu sırları içimde tutmaya çalıştım

Zihnim ölümcül bir hastalık gibi'

Halsey, bu sözlerde kafasının içindeki kişiliklerden bahsetmiş.

'Bedenimden daha büyüğüm

Bu evden daha soğuğum

Şeytanlarımdan daha kötüyüm

Bu kemiklerden daha büyüğüm

 Ve tüm çocuklar haykırdı

'Lütfen dur, beni korkutuyorsun'

Bu korkunç enerjiyi durduramıyorum

Kahrolası haklı, benden korkmalısınız

Kim kontrol ediyor?'

Frangipane, bu sözlerde ise hastalığının insanları korkuttuğunu, kendine hakim olamadığını açıklamış...

'İçimdeki kişiye dayanamadım. Bütün hainlerin çevresinde döndüm. Kafamda yaşayan hainleri iyi bilirim. Onları yazmam için bana yalvarıyorlar. Öyleyse öldüğümde asla ölmeyeceğim'

Bu sözlerde ise Halsey, Bipolarlığın neden olduğu kafasının içindeki kişilikleri 'hain' olarak tanımlamış, Bipolar oluşunu bir şarkıda anlatıp içini dökmek istediğini ve o ölse bile kafasının içindeki kişiliklerin daima yaşayacağını anlatmış...

Umarız bu kötü hastalıktan kurtulursun Halsey, seni çok seviyoruz!

8. Mavi, uzun saçlı Halsey değil, Sadece Halsey!

8. Mavi, uzun saçlı Halsey değil, Sadece Halsey!

Halsey, bipolarlığına gelen eleştirilerin yanında sadece mavi saçları ile konuşulmasından rahatsızlık duyup müziği ile ön plana çıkmak istedi. Bunun uğruna saçlarına kıyan Halsey, sadece kendisi olmak istedi! Ani bir tarz değişikliğine imza atan Halsey'nin bu davranışı hastalığından kaynaklı bir değişim de olabileceği konuşuldu.

9. Önce

9. Önce

10. Sonra

10. Sonra

Sanatınla ortaya çıkmak için yaptığın bu cesur davranıştan dolayı seni tebrik ederiz, Halsey!

11. Halsey, şuan (Haziran 2016) böyle görünüyor;

11. Halsey, şuan (Haziran 2016) böyle görünüyor;

12. Ünlüler Dünyasındaki Arkadaşlıkları

12. Ünlüler Dünyasındaki Arkadaşlıkları

Halsey, sıcakkanlı biri olmasıyla her ne kadar eleştirilse bile bir çok ünlü arkadaşa sahip! Justin Bieber, Matt Healy, Troye Sivan, Ruby Rose, Lauren Jauregui, Ashton Irwin, Michael Clifford, Luke Hemmings, Calum Hood, Tyler Posey, Lido ve daha fazlası! Halsey, Justin Bieber'a Purpose albümündeki 'The Feeling' şarkısında eşlik bile etmişti! The Chainsmokers isimli grup ile 'Closer' isimli bir şarkı daha yapan Halsey, Sevgilisi Lido ile şarkılar yapmaya devam ediyor ve Troye Sivan ile düet bir parça yapmaya hazırlanıyor.

13. Herkese iyi günler!

Bir tanıtım yazımızı da böyle bitirdik. Unutmayın ki psikolojik rahatsızlıklar en az diğer hastalıklar kadar kötü ve şiddetlidir. Halsey ve diğer herkese karşı gösterdiğimiz hoşgörü ile dünya daha iyi bir yer olabilir! Her şeye rağmen seni çok seviyoruz Halsey!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
566
373
43
29
28
24
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İrem Martinez

Melanie ile de arkadaş olsa ne olur yani :(

Sevilay

onu bunu geçte ANİME FANI LAN BU KADIN GASOLİNE İNE KURBAN SENİN

satan

jfosufodufgsdougsdgtdjgdjgjsdgfdkd bence de

Evra Zeren

ya ben bu kadın için ölürüm ya